Cristian Gentea s-a înscris în cursa electorală pentru Pitești

Miercuri, 24 Aprilie 2024 11:52

 

Cristian Gentea s-a înscris în cursa electorală pentru Pitești. La ieşirea de la Biroul Electoral de Circumscripţie, edilul a declarat că are o echipă foarte bună de consilieri locali, iar proiectele cu care vine ȋn faţa piteştenilor sunt unele ȋn plină desfăşurare, iar altele vor fi anunţate.

Cristian Gentea: „Dragi piteșteni, sunt trei ani și jumătate de când ocup o funcție publică pe care am tratat-o ca pe o onoare și o imensă responsabilitate. Piteștiul este un centru urban mare, care ridică numeroase provocări, pe toate palierele administrative: infrastructură, rețele de utilități, servicii către populație, parteneriat public-privat, patrimoniu local, educație, sănătate, cultură, sport, îngrijire socială etc. Credința mea a fost, de la bun început, că nu există o sarcină prea grea sau prea mare dacă ești animat de ambiție, dacă îți place să muncești și dacă ai abilitatea de a gestiona echipe spre performanță.

 

Un bărbat a rămas mutilat pe viață după ce a fost atacat de urs în pădurile Argeșului

Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:42

 

# Armand Chiriloiu: „Dacă nu se iau niște măsuri concrete o să vină urșii să locuiască în casele noastre”

Un incident deosebit de grav a avut loc pe 15 aprilie într-o pădure din Argeș. Un angajat al unei firme de exploatare forestieră din Curtea de Argeș a fost atacat de un urs în preajma locului în care lucra. Incidentul s-a petrecut pe raza comunei Sălătrucu, într-un parchet de exploatare masa lemnoasă care aparține de Ocolul Silvic Șuici.

 

Alina Gorghiu a transformat PNL Argeș într-o „filială” a PSD

Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:31

 

 

# Mulți candidați liberali au fost aleși dintre membri ai social-democraților # Noul motto al PNL, descris de un argeșean: „Ca să am șanse în PNL trebuie mai întâi să învăț politică de la PSD”

Pe listele PNL Argeș la alegerile locale din data de 9 iunie se găsesc candidați, mai mulți ca niciodată, veniți de la alte partide politice. Sunt foarte multe nume care fie au cochetat cu PSD, în ultimii ani, fie s-au găsit pe listele social-democraților la alegerile din 2020. Sunt și primari, în exercițiu, care nu au mai primit vot de încredere de la PSD pentru un nou mandat, dar care au fost primiți cu brațele deschise de colegii de alianță de la nivel național. Că așa e în politică! În unele cazuri, lupta pentru funcția de primar se dă chiar în familie.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:13

Multitudinea de inovații tehnologice în medicina dentară poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficiență, consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

EFICIENȚA UTILIZĂRII AMPRENTEI DIGITALE ÎN STOMATOLOGIE:

• Eliminarea multor inconveniente aferente amprentării clasice, este mult mai confortabilă, sigură și este realizată într-un timp mult mai scurt;

 

”Autori de pe patru continente - omagiu prin lectură” și ”România pitorească - Imagini din Sibiu”: două noi expoziții la Biblioteca Județeană Argeș

Miercuri, 24 Aprilie 2024 10:11

 

În această săptămână, două noi expoziții de interes pentru publicul larg sunt organizate la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Cărții, a Drepturilor de Autor și a Zilei Bibliotecarului – 23 aprilie, publicul iubitor de carte este invitat la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș pentru a consulta o selecție de publicații dedicate cărților, bibliotecarilor și lecturii.

 

 

Se lucrează pe Secţiunea a II-a a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, cel mai greu tronson de autostradă din România

Miercuri, 24 Aprilie 2024 09:28

 

Au început lucrările pe tronsonul Boiţa-Cornetu al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, acesta fiind cel mai greu tronson de autostradă din România. Durata lucrărilor va fi de 50 de luni.

Săptămâna trecută, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a fost în vizită pe șantierul Secțiunii 2 Boița-Cornetu şi a anunţat:

 

Program extins la zona de picnic Făget începând cu 1 mai

Miercuri, 24 Aprilie 2024 08:25

 

Începând cu data de 1 mai, zona amenajată pentru desfășurarea de activități de picnic din cartierul Făget va funcționa după programul L-D: 08.00-23.00. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia. Vă rugăm ca la încheierea activităţilor să colectați toate resturile de mâncare șau ambalaje și să le depuneți în containerele destinate acestor deșeuri.

Pentru sesizări în ceea ce privește buna funcționare a zonei de agrement, ne puteți contacta în dispecerat, la următoarele numere de telefon: 0348/457.102 sau 0736.202.067.

 

 

Contre electorale între Moşteanu și Apostoliceanu: „Iepurașul te-a bătut de ți-au zburat fulgii”

Marţi, 23 Aprilie 2024 17:18

 

Pentru unii, campania electorală se joacă mai degrabă în online, decât pe stradă. Urmăritorii sunt atenţi la mesaje, iar candidaţii îşi trag la gioale. Iese o isterie de păreri şi impresii, unele rele altele foarte rele. Ca pe pagina deputatului USR, Ionuţ Moşteanu, care se vrea primar la Piteşti. Omul nu s-a săturat de bătaia pe care a mâncat-o data trecută şi mai vrea o dată.

Săracu’ primar de la Bogaţi are bani doar de plombe! Asfaltarea drumurilor e numai în programul electoral

Marţi, 23 Aprilie 2024 16:40

 

 

Priveşti şi te cruceşti! În comuna Bogaţi asfaltul se toarnă cu economie, chiar dacă e an electoral. Nu vrem să ne imaginăm cum vor arăta drumurile din această localitate dacă Ion Gîrleanu mai prinde vreun mandat. Se vede că nu s-a străduit să treacă de “plombe”, deci nu-l mai trage burta la muncă.

Liliana Ungureanu, candidatul PNL la Primăria Bogaţi, îi arată pisica primarului Gîrleanu. Drumurile de la Bogaţi sunt vai de mama lor şi, totuşi, edilul bate din poartă în poartă ca să cerşească voturi.

 

 

Patronul firmei Andris a plătit o parte din prejudiciul din dosarul Cheresteaua. Vor fi eliberați din închisoare și copiii săi

Marţi, 23 Aprilie 2024 16:07

Curtea de Apel Pitești a dat marți, 23 aprilie, hotărârea definitivă în dosarul în care Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris SRL, a fost acuzat de mai multe infracțiuni.

Amintim că  Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, pe 28 noiembrie 2023 casarea, în parte, a hotărârii Curții de Apel Pitești din data de 3 ianuarie 2023 prin care Ion Andrei fusese condamnat la 10 ani de închisoare cu executare și a dispus rejudecarea cauzei (detalii aici). De asemenea, în aceeași dată s-a dispus și punerea sa în libertate.

Astfel, procesul a fost reluat, iar instanța s-a pronunțat printr-o hotărâre definitivă pe 23 aprilie 2024.

Telefon de ultimă generație, furat de la un copil de 12 ani. Polițiștii au intervenit rapid

Marţi, 23 Aprilie 2024 11:57

Un telefon mobil, în valoare de 4.000 de lei, a fost recuperat de polițiști în mai puțin de o oră de la momentul sesizării furtului. Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Țițești, i-a sustras telefonul unei fetițe, de 12 ani, în timp ce erau în interiorul unui magazine din Mioveni. Mama copilului a sesizat poliția, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

„În seara zilei de 22 aprilie a.c., în jurul orei 17:30, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Mioveni a fost sesizat verbal, de către o femeie, că persoane necunoscute și-au însușit pe nedrept telefonul mobil utilizat de fiica sa, de 12 ani, în jurul orei 16:00, când cea din urmă se afla în incinta unui magazin din Mioveni”, se menționează în comunicatul emis de IPJ Argeș.

 

Premierul Marcel Ciolacu: „Simona Bucura-Oprescu va rămâne în istoria Guvernului ca cel mai performant ministru al Muncii!”

Marţi, 23 Aprilie 2024 11:07

Marcel Ciolacu, premierul României, președinte al PSD, a participat sâmbătă, 20 aprilie, la lansarea candidaturilor președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă la funcția de președinte al Consiliului Județean și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea la funcția de primar al municipiului Pitești.

Premierul a fost însoțit de mai mulți miniștri. Șeful Executivului a remarcat în mod deosebit activitatea desfășurată în cadrul Guvernului României de către Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale, secretar executiv al PSD Argeș. În funcție din data de 19 iulie 2023, Simona Bucura-Oprescu a reușit în timp record să facă o nouă lege a pensiilor care va aduce echitate și bunăstare pentru pensionari, a reformat din temelii sistemul de asistență socială, a reușit, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, să elimine pragul de 9,4% din PIB care fusese introdus în PNRR de alți guvernanți și ar fi blocat creșterile de pensii ale românilor până în 2070.

Ghid dedicat persoanelor care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile

Marţi, 23 Aprilie 2024 10:33

 

 

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul personal.

Într-o manieră accesibilă și simplificată, ghidul conține informații utile privind definirea veniturilor din cedarea folosinței bunurilor, contractul de locațiune și înregistrarea fiscală a acestuia, contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS), modalitățile de plată ale impozitului și a contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și referitor la taxa pe valoarea adăugată ori sancțiuni.

 

 

”Florin Zeru îndeamnă la conștientizare și siguranță online la Biblioteca Județeană”

Marţi, 23 Aprilie 2024 10:06

 

Într-o întâlnire ce a stârnit curiozitatea și interesul elevilor liceelor din Pitești, Biblioteca Județeană a găzduit un eveniment deosebit alături de Florin Zeru. Tema discuțiilor a fost una modernă și de actualitate: utilizarea conștientă și sigură a tehnologiei în era digitală.

Elevii au avut oportunitatea să exploreze, împreună cu invitatul special, pericolele ascunse în mediul online. De la vulnerabilitatea reprezentată de amprenta digitală, până la tehnici de manipulare folosite pe internet, discuțiile s-au concentrat pe necesitatea unei abordări informate și precaute în utilizarea acestui mediu.

 

Elev din Argeș - găsit vinovat pentru distribuirea unor imagini intime. Ce pedeapsă a primit tânărul

Marţi, 23 Aprilie 2024 09:43

 

Un tânăr, elev în clasa a X-a la un liceu din Argeș, a fost cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de pornografie infantilă în formă continuată, după ce a distribuit prietenilor imagini intime primite de la o colegă de clasă. În urma cercetărilor a reieșit faptul că tânărul, în vârstă de 15 ani, la momentul săvârșirii faptei a convins o colegă de clasă, tot în vârstă de 15 ani, alături de care avea o relație de prietenie, să-i trimită fotografii şi un videoclip, pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie 2022, în care apare în ipostaze pornografice. Ulterior acestea au fost distribuite mai multor colegi de clasă.

 

 

Drumul Expres Craiova-Piteşti. Tronsonul 4 Coloneşti-Oarja va fi gata în 2024

Marţi, 23 Aprilie 2024 08:27

 

Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunţat că tronsonul 4 Coloneşti (Olt) – Oarja (Argeş) va fi gata în acest an. Lucrările se desfăşoară conform graficului, 48% din această secţiune fiind deja finalizată.

“Mobilizare bună pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DX12)! Constructorul român (Spedition UMB) a reluat lucrările în șantier și a ajuns la un stadiu fizic de 48%. Tronsonul de 31,82 km (Colonesti - Oarja), care va face legătura cu A1 (autostrada București - Pitești) trebuie deschis anul acesta (2024)”, a transmis şeful CNAIR.

 

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, la lansarea lui Ion Mînzînă și Cristian Gentea: „Sunteți campioni la absorbția de fonduri europene!”

Luni, 22 Aprilie 2024 21:48

 

PSD Argeș a demonstrat sâmbătă, 20 aprilie, forța unei echipe de succes pentru argeșeni. În prezența a peste 800 de delegați, a conducerii Guvernului și a Partidului Social Democrat a avut loc lansarea candidaturii președintelui PSD Argeș Ion Mînzînă pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Argeș și a prim-vicepreședintelui PSD Argeș Cristian Gentea pentru funcția de primar al municipiului Pitești.

La eveniment au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu – președinte PSD, ministrul Muncii și Solidarității Sociale Simona Bucura-Oprescu – deputat și secretar executiv al PSD Argeș, prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea – senator, Paul Stănescu - secretar general PSD, Mihai Tudose – europarlamentar, vicepremierul României Marian Neacșu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Bogdan Ivan-Gruia, reprezentanți ai mediului academic, ai mediului de afaceri, ai sindicatelor, cadrelor medicale, conducători de instituții.

 

Ion Georgescu, prezent la evenimentele culturale din Mioveni

Luni, 22 Aprilie 2024 12:38

 

La Centrul Cultural a fost organizat simpozionul aniversar "Trecut-Prezent-Viitor Colibași-Mioveni", eveniment prin care s-au marcat 35 de ani de la ridicarea comunei Colibași la rangul de oraș. Simpozionul aniversar a reunit multiple personalități marcante care au contribuit la dezvoltarea comunității, printre care foști și actuali reprezentanți ai administrației locale, reprezențanți ai bisericii, sportului, mediului de afaceri, dar și ai Uzinei de Autoturisme.

 

ZIUA MONDIALĂ A CĂRȚII - SĂRBĂTORITĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 22 Aprilie 2024 12:08

Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este sărbătorită în fiecare an pe 23 aprilie și a fost organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. În România, începând cu anul 2005, în ziua de 23 aprilie, prin Hotărârea de Guvern nr. 293, se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului din România. Cu acest prilej, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, va organiza marți, 23 aprilie, de la ora 11:30, în Sala de Conferințe, un inedit atelier de gândire critică și lecturi publice, ce îi va avea ca invitați speciali pe poeții Virgil DIACONU și Nicolae IONESCU.

 

Curiozități despre lalele

Luni, 22 Aprilie 2024 12:02

 

*Locul de origine al lalelelor se află în Munţii Himalaya. Turcii au fost primii care, acum 1000 de ani, le-au adus de acolo şi au început să le cultive ca plante ornamentale.

*Cuvântul tulipă (lalea) îşi are originea în persanul dulband din care se trage cuvântul tulbent (turban), care a condus apoi la denumirea botanică Tulipa gesneriana.

 

*Lalelele au fost aduse în Europa din Turcia la mijlocul secolului al XVI-lea. În 1593, Carolus Clusius, unul dintre cei mai reputaţi botanişti din Europa, a înfiinţat în Leiden (Olanda) o grădină botanică vestită, printre ale cărei atracţii se numărau şi lalele aduse de la curtea Sultanului Suleiman Magnificul.

Direcția Silvică Argeș a obținut un important premiu internațional

Luni, 22 Aprilie 2024 11:59

Între 18-21 aprilie, s-a desfășurat la Cascais, în Portugalia, cea de-a 70-a Adunare Generală a Consiliului Internațional de Vânătoare și Conservarea Faunei Sălbatice (CIC).

La eveniment a participat și Armand Chiriloiu, în calitate de reprezentant al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Cu această ocazie, directorul Direcției Silvice Argeș a ridicat un important premiu. Este vorba de premiul Edmond Blanc, care se acordă pentru eforturile remarcabile depuse în conservarea faunei sălbatice și gestionarea vânatului.

 

Pagina 1 din 493

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea