Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
236
De la 07 Ianuarie 2003
123402265

Portret de candidat

Cosmin Andrei, actual primar şi aspirant la un nou mandat

  • Ioan Rotundu
  • 18 May 2024, 17:30

Realist vorbind, deşi primar PSD în funcţie, Cosmin Andrei este considerat deja perdant. Motivele pentru care Andrei nu se mai află în graţiile botoşănenilor sunt generate de comportamentul său de până acum. Nu a socializat cu botoşănenii decât forţat de împrejurări, s-a înconjurat de o grupare de pesedişti profitori, nişte căpuşari ai bugetului municipal şi beneficiari de fel de fel de sinecure financiare, cel mai evident în acest mandat fiind actorul Marius Rogojinschi.
De altfel, la pierderea alegerilor de către Andrei, actorul Rogojinschi, pentru aportul adus, ar trebui felicitat public şi nici nu m-aş mira să fie aşa după alegerile din 9 iunie. Ca primar, Andrei n-a reuşit în cei 4 ani de mandat nicio realizare care să-l aducă în atenţia botoşănenilor, nicio investiţie care să-i poarte numele în viitor.
AN L-urile de la Lebăda au stat pustii pentru că, în mandatul lui Ovidiu Portariuc în care Andrei a fost viceprimar, s-a decis construcţia acestor locuinţe fără a se rezolva şi problema utilităţilor (canalizare, gaz, energie electrică etc.).
Aceeaşi problemă a creat-o Andrei şi la imobilul din strada Ştefan cel Mare destinat Secţiei de boli contagioase, lucrare finalizată fără racordarea la utilităţi.
Marea problemă a Teatrului „Mihai Eminescu” va rămâne să fie rezolvată de viitorul primar, probabil Cătălin Flutur (foto), cel care a şi iniţiat reabilitarea clădirii. Andrei s-a dovedit a fi depăşit de problema teatrului şi incapabil să găsească soluţii de rezolvare. În plus, se spune că la DNA Suceava ar fi în lucru un dosar pentru o mită de 1,2 milioane lei pe care firma ce lucrează la teatru ar fi dat-o PSD-ului.
Ceva pare a fi adevărat pentru că în urma percheziţiei de la sediul PSD Botoşani de către procurorii DNA, Doina Federovici a fost audiată, după care a renunţat la orice formă de candidatură, mai ales că era dată câştigătoarea sigură a încă unui mandat la preşedinţia CJ.
Primarul Andrei a mai arătat botoşănenilor că duce o viaţă dezmăţată, depravată familial, preferă amantele şi anturaje dubioase, DNA Suceava punându-l, deocamdată, doar sub control judiciar.
Ce fel de primar este Andrei, dacă. Potrivit Declaraţiei de avere din 15,06.2023 nu are locuinţă personală, autoturism, terenuri, ci numai un împrumut acordat, nu se ştie cui, de 50 mii lei. Nu are economii financiare, bijuterii, pare a fi sărac lipit pământului.
În Declaraţia de interese nu declară că ar avea acţiuni la vreo societate, deşi ştim cu toţii că patrona o firmă de cablu, nu are soţie cu venituri, doar alocaţie la doi copii.
Unde-o fi dormind, a cui este autoturismul cu care umblă? Apropiaţii săi susţin că ar avea în Botoşani mai multe apartamente închiriate. Pe numele cui vor fi aceste apartamente şi cine sunt chiriaşii nu ştim pentru că primarul Andrei evită să clarifice aceste suspiciuni.
Cu o astfel de prestaţie de primar, cu o astfel de viaţă de familie şi socială. nesociabil cu botoşănenii şi cu un anturaj estrem de dubios, pesedistul Cosmin Andrei va părăsi funcţia de primar, lăsând în urmă, pentru istorie, o imagine ce nu face deloc cinste foştilor şi viitorilor primari.
Precum sub mandatul pesedistului Florin Egner, din nou PSD-ul ne-a oferit un primar ce va rămâne în istoria Botoşaniului ca un exemplu negativ.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 20 – 26.05.2024
Catrenul săptămânii: - Dor de muncă! -
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Omică, mare confuzie
Baronul de Vlăsânești
Lucian Trufin, Papaletele ajuns senator, vrea acum preşedinţia CJ
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur
Ultimele articole de pe blog