URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 10 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Aș fi curios să văd un film cu imagini din Oradea înainte de a primi fonduri europene și unul după investițiile făcute din banii UE. Asta, că tot avem niște alegeri europarlamentare de care nu se interesează nimeni. În schimb, cheltuim bani și energie să votăm niște primari care în viitorul mandat, fără fonduri de afară, vor ascuți creioane în lipsă de altă ocupație.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam săptămâna trecută, recent a intrat în vigoare Legea nr. 126/2024 prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult! În funcție de momentul plății, statul percepe o „șpagă” pentru „iertarea” infractorului, de 15% în 30 de zile de la controlul fiscal, de 25% dacă începe urmărirea penală, de 50% dacă începe procesul și de 100% dacă se ajunge în apel.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
Candidatul lui Mihai Lasca a câștigat Primăria Girișu de Criș, detronându-l pe Ioan Pașca: „Am dat la o parte un primar PNL care a fost de 20 de ani aici stăpân” (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Una dintre surprizele electorale din Bihor o constituie faptul că PNL a pierdut Primăria Girișu de Criș în favoarea candidatului partidului Patrioții Poporului Român, înființat de Mihai Lasca. Astfel, Dan-Ștefan Babău îl detronează pe unul dintre cei mai longevivi edili din Bihor, Ioan Pașca. 
10 Iunie 2024, 17:34
Rata șomajului, în continuă creștere în Bihor
Știri Bihor
Rata şomajului în Bihor a ajuns, la finalul lunii mai, la 2,06%, în creştere uşoară faţă de luna precedentă, când era de 2,01%, a anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Această rată este tot mai mare de la lună la lună, în ianuarie ea fiind de doar 1,48%.
10 Iunie 2024, 17:00
Nouă medalii pentru arcaşii de la Menumorut Biharia, la Cupa Redpoint din Cetatea Oradea (FOTO)
Știri Sportive
Sportivii Clubului Menumorut Biharia au cucerit 9 medalii la întrecerile Cupa Redpoint, concurs de tir cu arcul care s-a desfășurat în Cetatea Oradea. Mai exact, elevii antrenorului Marin Darna au ocupat cinci locuri I, trei locuri II şi o clasare pe poziţia a III-a.
10 Iunie 2024, 16:50
Final de FITO. Cine sunt câștigătorii Festivalului de Teatru Scurt
Știri Bihor
Ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea s-a încheiat duminică seară cu gala de premiere a celor mai bune producţii teatrale şi cu un concert Nicu Alifantis & FragileBand, după nouă zile pline de spectacole, concerte şi alte evenimente culturale conexe.
10 Iunie 2024, 16:05
Rezultate parțiale la alegerile europarlamentare: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ajung în Parlamentul European
Actual
Rezultatele parțiale la alegerile europarlamentare aduc o surpriză. Reprezentanții SOS Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ajung în Parlamentul European cu ajutorul votului dat de diaspora.
10 Iunie 2024, 15:41
Sezonul curățeniei: RER Vest dă startul unei noi campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase din Oradea
Oradea noastră
În această săptămână, RER Vest va începe colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și periculoase de la clienții din Oradea. Campania se va desfășura timp de două săptămâni, din 10 până pe 21 iunie.
10 Iunie 2024, 15:23
Prima demisie după alegerile de duminică: Liderul USR, Cătălin Drulă
Actual
Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a anunțat, luni, demisia din funcția de președinte al partidului, pe care o ocupă de aproape doi ani, în urma scorului slab înregistrat la alegerile de duminică. Este prima demisie anunțată în urma celor două scrutinuri, europarlamentare și locale, de duminică.
10 Iunie 2024, 14:45
„Béres, hai afară!”. Sute de localnici protestează în fața Primăriei Săcueni, după ce primarul UDMR ar fi pierdut alegerile, dar se amână publicarea rezultatelor (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Sute de locuitori ai orașului Săcueni protestează luni în stradă, adunându-se în fața Primăriei, unde cer ca primarul Béres Csaba să iasă din clădire. Motivul? Politicianul UDMR ar fi pierdut la urne în fața reprezentantului Alianței Maghiarilor din Transilvania, motiv pentru care, la influența edilului, președinții secțiilor de votare nu au încărcat rezultatele în sistemul electronic și acesta face presiuni să schimbe rezultatul votului. „Béres, gyere ki!”, strigă oamenii. Adică „Hai afară!”...
10 Iunie 2024, 14:10
Alegeri locale în Bihor: Un sfert dintre primari sunt noi. Vezi lista completă a câștigătorilor!
Știri Bihor
Un sfert dintre cei 101 primari ai unităților administrativ-teritoriale din Bihor sunt nume noi, în urma alegerilor locale de duminică. În trei dintre comune, a concurat un singur candidat, care bineînțeles a fost confirmat prin vot, și în continuare există o rezervă cu privire la câștigătorul primăriei din Săcueni, unde s-a reluat numărătoarea voturilor.
10 Iunie 2024, 13:51
AVE și ECO Bihor fac Oradea și Bihorul mai curate (FOTO/VIDEO)
AVE Bihor
Una dintre componentele esențiale ale sistemului de management integrat al deșeurilor din Bihor este fracția bio, care ne aduce mai aproape de standardele europene în domeniu. ECO Bihor, operator licențiat al depozitului ecologic, și AVE Bihor, operator licențiat de colectare, transport și tratare deșeuri în județ, împart acest efort al transformării deșeurilor bio, colectate de la populație, în compost, iar apoi în pământ de flori de cea mai bună calitate, vândut fie direct, fie prin intermediul marilor lanțuri de magazine.
09 Iunie 2024, 13:05
Țiplea, demisia?
Opinii
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
10 Iunie 2024, 13:30
Primarul Oradiei, Florin Birta (PNL), și-a anunțat victoria: „Împreună mergem mai departe”. A luat mai puține procente, dar mai multe voturi
Știri Oradea
Primarul liberal al municipiului Oradea, Florin Birta, și-a anunțat victoria, luni, pe pagina sa de Facebook, după ce în cursul dimineții informațiile neoficiale l-au dat câștigător pentru un al doilea mandat. Într-o declarație pentru BIHOREANUL, Birta a mulțumit orădenilor pentru participarea la vot și încrederea acordată, subliniind că, deși are mai puține procente decât a primit în urmă cu patru ani, orădenii i-au dat mai multe voturi comparativ cu 2020.
10 Iunie 2024, 12:57
La Lugașu de Jos, se știu doar voturile dintr-o secție. Primarul UDMR Sorbán Levente și-a zdrobit concurenții, se renumără voturi pentru Consiliul Local
Știri Bihor
Rezultate năucitoare înregistrate în comuna Lugașu de Jos, unde primarul în funcție Sorbán Levente (UDMR) câștigă un nou mandat, al 5-lea, în ciuda tuturor controverselor al căror protagonist a fost. Într-una dintre cele trei secții de vot, cea din Lugașu de Sus, singura unde se știu rezultatele, Sorbán are aproape 80% din voturi, însă la votul politic pentru Consiliul Local partidul său a obținut sub 28%, iar pentru Consiliul Județean tot atât, mult sub liberalii lui Ilie Bolojan, care a primit cele mai multe sufragii pentru șefia CJ Bihor.
10 Iunie 2024, 12:15
Primele rezultate pentru Consiliul Local Oradea: AUR va avea 2 consilieri! Ce partid este în avans și care stagnează
Știri Bihor
Politicienii implicați în alegerile locale din Oradea știu deja câte mandate va avea fiecare partid care a concurat pentru Consiliul Local al municipiului. Potrivit surselor BIHOREANULUI, noutatea este că AUR va avea doi reprezentanți în deliberativul municipal.
10 Iunie 2024, 11:56
Grădiniță din Oradea, închisă luni, pentru că nu s-a încheiat numărătoarea voturilor
Știri Bihor
Copiii care învață la Grădinița nr. 5 Waldorf din Oradea au parte de o zi liberă. Din cauză că luni dimineață nu s-a finalizat numărătoarea voturilor de la alegerile locale și europarlamentare de duminică, părinții au fost anunțați că trebuie să își țină copiii acasă.
10 Iunie 2024, 11:41
Incendiu într-un bloc din Aleşd, izbucnit de la o... telecomandă. Mai multe persoane au fost evacuate, un câine a murit
Știri Bihor
Mai multe persoane au fost evacuate dintr-un bloc situat pe strada Ciocârliei din oraşul Aleşd, din cauza unui incendiu care a izbucnit într-un apartament, în noaptea de duminică spre luni. În urma incidentului, care a izbucnit din cauza acumulatorului unei telecomenzi, a murit un câine.
10 Iunie 2024, 11:25
Rezultate parțiale la alegerile locale în Bihor: Ilie Bolojan a obținut 57,6% din voturi, iar Florin Birta 68,5%. Scorurile partidelor 
Știri Bihor
Datele publicate până în prezent de Autoritatea Electorală Permanentă și centralizate de platfoma Code for Romania arată că Ilie Bolojan a câștigat al doilea mandat ca președinte al Consiliului Județean Bihor cu 57,6% din voturi, iar Florin Birta a câștigat un al doilea mandat în funcția de primar al Oradiei, cu 68,5% din voturi. Scorurile partidului PNL la Consiliul Județean Bihor și la Consiliul Local Oradea sunt mai mici decât cele ale candidaților Bolojan și Birta.
10 Iunie 2024, 10:51
Cod portocaliu de vijelii și grindină, în Bihor!
Știri Bihor
Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o avertizare de furtuni și grindină ce vizează mai multe județe, inclusiv județul Bihor. Meteorologii spun că vor fi vijelii puternice și grindină de dimensiunii medii.
10 Iunie 2024, 10:47
Politica după alegeri
Opinii
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
10 Iunie 2024, 10:40
Unde ieșim săptămâna asta: Ziua Mondială Art Nouveau și Sounds of Oradea, printre atracții
Timp liber
Se anunță o nouă săptămână plină de evenimente în Oradea. Între altele, în weekend are loc Sounds of Oradea, iar sâmbătă va fi marcată Ziua Mondială Art Nouveau, cu proiecţii multimedia, instalaţii de lumină arhitecturală și instalaţii interactive în diverse zone ale orașului.
10 Iunie 2024, 09:52
Consultaţi de DNA: Anchetă a procurorilor anticorupție la Spitalul din Beiuş
Bihorel
Săptămâna trecută, în timp ce judeţul era sub asaltul activiştilor de partid aflaţi în campanie electorală, procurorii DNA Oradea făceau și ei niţică zarvă, dar din alte motive. Câteva zile la rând, anchetatorii au chemat la audieri mai multe echipaje medicale, asistente şi infirmiere de la Spitalul din Beiuş...
10 Iunie 2024, 09:03
Fă-ți schimbul de ulei si filtre la D&C Service Autorizat și primești GRATUIT o igienizare a sistemului de climatizare și o verificare la suspensie și direcție!
Advertorial
D&C Service Autorizat Audi, Volkswagen, Skoda și Seat invită toate persoanele fizice și juridice să beneficieze de mega oferta la Schimbul de Ulei și Filtre!
10 Iunie 2024, 08:35
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Mai mult ca Prefectul falsifica legitimații CFR ca să elimine corupția
Bihorel
Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele de săptămâna trecută. Mai mult ca Prefectul explică cum a fost cu falsificarea legitimațiilor de călătorie în studenție. „De fapt eu am declanșat încă de pe atunci o campanie anticorupție...
10 Iunie 2024, 07:57
Primele rezultate la secții din Oradea: Ce procente a obținut primarul Florin Birta
Știri Bihor
Biroul Electoral Central a publicat, în noaptea de duminică spre luni, primele rezultate oficiale, pe secții de votare, de la alegerile locale. Rezultatele primelor opt secții de votare din Oradea îl dau câștigător categoric pe primarul în funcție Florin Birta. 
10 Iunie 2024, 02:35
Alegeri în Ungaria: Câștigătorul moral este partidul care se opune lui Viktor Orbán
Actual
TISZA, noul partid de opoziţie din Ungaria, care a candidat pe o platformă de îndepărtare a premierului Viktor Orbán de la putere, este pe cale să obţină peste 30% din voturi la alegerile europarlamentare, potrivit primelor rezultate, într-o lovitură surprinzătoare pentru liderul veteran de la Budapesta.
10 Iunie 2024, 02:04
UDMR Bihor: Maghiarii sunt siguri pe 21 de primari, dar speră la mai mulţi. Szabó Ödön: „Flotanţii s-au verificat de formă” (FOTO)
Știri Bihor
Reprezentanţii UDMR Bihor speră ca numărătoarea voturilor să confirme rezultatul indicat de exit-poll-uri, care arată că formaţiunea a obţinut 5% din mandatele Parlamentului European. Totodată, numărătoarea paralelă denotă că, în judeţ, Uniunea ar fi rămas cu cei 21 de primari actuali. "Dar sperăm la mai mulţi", spune Cseke Attila, preşedintele formaţiunii.
PSD Bihor anunță primii câștigători la primăriile din județ. Localitățile unde candidații social-democrați i-au bătut pe primarii liberali
Știri Bihor
În urma numărătorii paralele a voturilor, PSD Bihor a transmis, duminică noapte, primele primării din județ câștigate de candidați social-democrați. Edili PSD precum cei din Ineu, Căbești, Sârbi ori Derna și-au asigurat noi mandate, în timp ce au apărut surprize la Pomezeu, Bratca și Vașcău.
10 Iunie 2024, 01:16
FC Bihor vs FC Barcelona: AUR speră la câte patru mandate în Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Reprezentanții AUR Bihor au primit duminică seară cu optimism închiderea urnelor, în urma alegerilor locale și europarlamentare. Candidații formațiunii la conducerea Primăriei Oradea și a Consiliului Județean, Costel Moza și, respectiv, Ciprian Blejan, au apreciat că AUR va câștiga câte patru mandate de consilier local și consilier județean.
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Povestea dramatică a unui luptător în trupele speciale din Ucraina, tratat la Oradea
Bihoreanul tipărit
Luni, 10 iunie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Cum sunt puși pe picioare luptători ucraineni mutilați în exploziile unor mine; A luat ființă primul ecomuzeu, cu un traseu dedicat grupului anticomunist Șușman; Preotul Cristian Masaric slujește în limbajul semnelor pentru orădeni surzi; Un IT-ist cu handicap locomotor adună voluntari pentru „Masa săracilor”; Un cuplu de proxeneţi au fost lăsați de judecători fără avere...
10 Iunie 2024, 00:00
Numărătoare paralelă a PNL Bihor: Apar primele rezultate la primăriile din județ (FOTO)
Știri Bihor
Peste 200 de membri PNL Bihor s-au adunat la sediul organizației din Oradea în așteptarea rezultatelor alegerilor locale și europarlamentare, fără ca liderii importanți precum ar fi Ilie Bolojan sau Florin Birta ori cei din eșalonul doi să facă vreo declarație, la mai bine de o oră și jumătate de la închiderea urnelor.
Mai mulți oameni la vot: Județul Bihor, pe locul 10 în țară în ceea ce privește prezența la urne la alegerile locale
Știri Bihor
Județul Bihor se clasează pe locul 10 în țară în ceea ce privește prezența la vot la alegerile locale și pe locul 11 la alegerile europarlamentare. În Bihor, la primul scrutin, prezența a fost de 55,87%, în timp ce la al doilea prezența a fost de 56,67%, conform datelor oficiale ale Biroului Electoral Central. 
09 Iunie 2024, 23:20
PSD-iștii bihoreni, la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor: „Țara merge pe drumul cel bun”. Sunt „rezervat-optimiști” pentru scorul din Bihor (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Social-democrații bihoreni au aplaudat rezultatele exit-poll-urilor alegerilor locale și europarlamentare aflate duminică seară, de la televiziunile centrale, și care arată că PSD-PNL au obținut peste 50% dintre mandatele pentru Parlamentul European, iar partidul condus de Marcel Ciolacu are peste 35% dintre consiliile județene. De asemenea, liderii PSD Bihor încă se arată optimiști și pentru rezultatele din județ, chiar dacă ceva mai nuanțat decât au făcut-o duminică dimineață.
Două dosare penale la Lugaşu de Jos, pentru violarea secretului votului
Știri Bihor
Poliţia Bihor a întocmit două dosare penale, pentru violarea secretului votului, după ce la o secţie de votare din localitatea Lugaşu de Jos a fost permis accesul în cabina de vot, cu însoţitor, fără motiv. Alte persoane au fost amendate pentru că şi-au fotografiat sau filmat buletinele de vot.
09 Iunie 2024, 22:50
Exit poll: Alianța PSD-PNL, câștigătoarea alegerilor europarlamentare. Care este topul partidelor în urma alegerilor de duminică
Actual
Institutele CURS și Avangarde au dat publicității, la ora 22, primele rezultate ale exit-poll-ului pe care l-au realizat la nivel național, iar primele date, culese în urma unor chestionare făcute la ieșirea de la urne până la ora 20.30, arată că, în urma votului de duminică, la alegerile europarlamentare, alianța PSD-PNL a luat cele mai multe voturi. În votul politic, exprimat pentru consilierii județeni, la nivelul întregii țări, alegerile au fost câștigate de PSD, cu 35%.
09 Iunie 2024, 22:06
„Țara lui Sorban”: Susținători ai primarului UDMR din Lugașu de Jos au intrat cu „nevăzători” în cabinele de vot, BIHOREANUL a fost scos din secția de votare (FOTO)
Știri Bihor
În Lugașu de Jos scandalurile începute duminică dimineață - vizând transportarea la vot a locuitorilor de etnie romă și „asistarea” unor persoane care au pretins că nu văd și au cerut să fie însoțite în cabinele de votare de așa numiți „auxiliari” angajați ai Primăriei - au continuat și în partea a doua a zilei. Invitate de BIHOREANUL să explice de ce permit prezența acestora în incintă, contrar legii, președinta și locțiitoarea secției 434 au răspuns, tot prin încălcarea legii, evacuându-i pe reporteri. Președintele Biroului Electoral comunal a refuzat să verifice situația...
Ziua alegerilor în Finiş, unde primarul PSD şi-a înscris nevasta în cursa electorală. Comuna arată dezolant, Primăria a devenit afacere de familie (FOTO)
Știri Bihor
În curtea Primăriei Finiș şi la secţiile de votare din satele Ioaniş, Şuncuiş şi Fiziş, coada şerpuiește pe câţiva metri. E ziua alegerilor în Finiș, o comună înecată în buruieni şi mizerii, unde controversatul primar PSD Ioan Man şi-a înscris nevasta în cursa electorală, după 4 mandate în care el a transformat Primăria în afacere de familie.
09 Iunie 2024, 21:10
Peste 50% prezență la vot în Bihor, cu două ore înainte de închiderea urnelor. Din Oradea, o secție din Podgoria avea procentul cel mai mare de prezență la locale
Știri Bihor
Prezența la vot depășește 50% atât la alegerile locale, cât și la alegerile europarlamentare, potrivit statisticilor oficiale aferente orei 20, deci cu două ore înainte de închiderea urnelor. În contextul voturilor pe listele suplimentare, la fel ca la alte alegeri, în unele secții s-a depășit deja procentul de 100% în ceea ce privește prezența, iar asta deoarece rata este calculată raportat la listele permanente.
09 Iunie 2024, 20:39
Un bihorean care a încercat să voteze de două ori și un membru dintr-o secție de votare s-au ales cu dosare penale. Nu sunt singurii...
Știri Bihor
Un bihorean din localitatea Totoreni s-a ales cu dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, după ce a încercat să voteze de două ori. Și un membru dintr-o secție de votare este anchetat, pentru că a transportat urna mobilă fără să fie însoțit de pază armată. Nu sunt singurii care au ajuns în vizorul polițiștilor. În Bihor s-au dat amenzi inclusiv pentru propagandă electorală în ziua votului.
09 Iunie 2024, 20:19
FC Bihor a dat în acest sezon şi golgheterul Ligii a III-a, pe Sergiu Jurj
Știri Sportive
Pe lângă performanţa de a obţine promovarea în liga superioară şi pe lângă faptul că a fost singura echipă neînvinsă în acest sezon al Ligii a III-a, dintre toate cele 100 de participante, FC Bihor a mai realizat o performanţă, şi anume a dat golgheterul campionatului. Acesta este atacantul Sergiu Jurj, care a marcat 30 de goluri şi s-a situat detaşat pe primul loc în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii a III-a.
09 Iunie 2024, 20:00
Candidat la Primăria Brașov, arestat în ziua alegerilor. Bărbatul a amenințat-o pe președinta Biroului Electoral că o violează și o omoară
Actual
Un candidat independent pentru funcția de primar al Brașovului, Dogar Nicolae Florin, și-a petrecut ziua alegerilor în arest. Politicianul a ajuns după gratii pentru că a trimis președintei Biroului Electoral Brașov un e-mail în care o ameninţa că a violează şi o omoară. Când l-au ridicat polițiștii, candidatul era drogat.
09 Iunie 2024, 19:31
Alegeri în Sânmartin: Cozi de alegători în faţa secţiilor de votare, sub ochii principalilor candidaţi, pesedistul Cristian Laza şi liberalul Călin Gal (FOTO)
Știri Bihor
Alegerile locale şi europene din 9 iunie din comuna Sânmartin au scos localnicii din case. Duminică după-amiază, în faţa secţiilor de votare din centrul de comună s-au format cozi de alegători. Principalii contracandidaţi, pesedistul Cristian Laza, primarul în funcţie, şi liberalul Călin Gal, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, păzeau intrarea în Secţia de votare 552, organizată în centrul comunei, la Liceul Tehnologic Felix. În Băile Felix turiştii au preferat, în schimb, să se bucure de vremea caldă de vară în jurul piscinelor.
Se apropie festivalul Sounds of Oradea, care aduce muzică și balet în centrul orașului. Mesajul invitatei speciale, Angela Gheorghiu (VIDEO)
Timp liber
Ediția a treia a Festivalului Sounds of Oradea se va desfăşura în perioada 14-16 iunie, fiind organizată de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (APTOR) împreună cu Primăria. În prim-plan se află soprana Angela Gheorghiu, care va urca în premieră pe o scenă din Oradea.
09 Iunie 2024, 18:00
Doi fotbaliști din Bihor, în lotul final al României pentru EURO 2024 
Știri Sportive
Doi fotbaliști originari din Bihor fac parte din lotul final al echipei naționale a României pentru Campionatul European din Germania, care începe pe 14 iunie. Este vorba despre George Pușcaș, care joacă la echipa Bari din Italia, și mijlocașul Adrian Șut, care joacă la campioana națională FCSB. 
09 Iunie 2024, 17:00
Gimnasta Larisa Iordache s-a căsătorit civil şi a purtat o rochie creată la un atelier din Oradea (FOTO/VIDEO)
Magazin
Multipla campioană la gimnastică Larisa Iordache, retrasă din activitate în decembrie 2021, s-a căsătorit civil cu sportivul Cristian Chiriţă. Ceremonia a avut loc sâmbătă, iar tânăra a ales să poarte o rochie creată la un atelier din Oradea.
09 Iunie 2024, 16:04
Îmbrânceli în curtea unei secții de votare din Ciumeghiu. S-a deschis dosar penal 
Știri Bihor
Doi bărbați s-au îmbrâncit în curtea unei secții de votare din localitatea Ciumeghiu, județul Bihor, iar apoi unul dintre ei a sunat la 112 pentru a reclama că a fost agresat. În cauză s-a deschis dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”.
09 Iunie 2024, 14:48
Coadă la Librăria Cărtureşti în Oradea, în duminica alegerilor. Cei care au votat au primit gratuit cărţi (FOTO)
Știri Bihor
Iniţiativa naţională a librăriei Cărtureşti de a răsplăti spiritul civic al cetăţenilor prin oferirea unor cărţi gratuite celor care votează duminică a fost un succes în Oradea. În mai puţin de trei ore de la deschiderea librăriei din oraş, toate volumele au fost date.
09 Iunie 2024, 14:33
Un bărbat de 45 de ani a murit când s-a dus să voteze, în județul Vâlcea
Actual
Ziua alegerilor s-a dovedit a fi fatidică pentru un bărbat în vârstă de 45 de ani din județul Vâlcea. Acesta a murit în secția de vot, potrivit Gazetei de Sud, iar procesul electoral a fost oprit pentru scurt timp.
09 Iunie 2024, 14:13
Propaganda continuă online: Sesizări la Poliția Bihor privind continuarea campaniei electorale, prin conturi false de Facebook
Știri Bihor
În ciuda faptului că propaganda electorală este interzisă în ziua alegerilor, campania continuă și duminică, online, în Bihor, de pe conturi false de Facebook. Sursele BIHOREANULUI spun că anunțurile cu îndemnuri la vot vizează toate partidele politice.
09 Iunie 2024, 13:50
România, pe val tropical: Jumătate din țară sub atenționare de temperaturi ridicate
Actual
România trece prin primul val de caniculă din anul 2024, jumătate din țară fiind sub incidența unor avertizări meteorologice de temperaturi ridicate. Specialiștii spun că temperaturile vor ajunge până la 37 de grade.
09 Iunie 2024, 13:30
Nereguli în serie la Lugașu de Jos, reclamate la Poliție și Biroul Electoral local: romi cărați la vot și asistați în cabinele de votare de angajații Primăriei, ștampilă furată (FOTO)
Știri Bihor
Scandalurile „clasice” care însoțesc din patru în patru ani votarea în Lugașu de Jos nu lipsesc nici de data aceasta. Poliția și Biroul Electoral de Circumscripție al comunei au fost sesizate că angajați ai Primăriei organizează transportarea romilor la secțiile de votare, intră cu aceștia în cabinetele de vot și îi „ajută” să pună ștampilele pe buletinele de vot, dar și că din secția de votare organizată în satul primarului UDMR a dispărut una dintre cele cinci ștampile cu mențiunea VOTAT.
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5668 RON
  • 1 EUR = 4.976 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON