Radio Hit FM

Radio Alba Regional

  • Asculta Live

    1
  • Live Video ALBA

    2

Stiri Alba

  • Organizatorii Alba Fest au pregătit noi surprize pentru a doua zi de festival…. Programul zilei de 1 iunie 2024: 09:00 Caravana cu jocuri – „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” Palatul Principilor Transilvaniei 10:00 Deschidere „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” Esplanada Traseului celor Trei Fortificații 10:00 Cu copiii la povești – „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” Maraton de lectură și ateliere creative / Palatul Principilor Transilvaniei 10:30 Festivitate de premiere a elevilor olimpici din anul 2024 Spațiul Muzeal Principia 12:00 Ceremonialul schimbului de gardă Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a 18:00 Irina Rimes, Fly Project, Florian Rus, Vescan, Raluka, Adi Istrate și Eva Timush Concerte / Scena Piața Cetății 23:00 Official Afterparty @ Mira Summer Latura de sud a Cetății Alba Carolina Foto: Radio Impuls Citește și: Grupul Skepsis reprezintă România la AMAFEST, Festival Internațional de Teatru organizat la Stuttgart, Germania The post În cea de-a doua zi, AlbaFest îi aduce pe scenă pe Irina Rimes, Fly Project, Florian Rus, Vescan și Raluka appeared first on albapesurse.

    .....
  • Din anul 2014 mă implic în organizarea festivalului “Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment de tradiție organizat de comunitatea de români din Belgia la care participă anual mii de persoane. Anul acesta, în Capitala Europei au răsunat sunetele tulnicelor, legendarele instrumente muzicale ale Țării Moților, grației măiestriei reprezentantelor Grupului de Tulnicărese „Apuseni” din Câmpeni, Crinela Narița și Geanina Onețiu. Județul Alba a fost reprezentat la Bruxelles și de către tânăra Georgiana Pavelescu din Săsciori, o adevărată ambasadoare a cântecului popular, precum și de către „Micul Patriot” Tudor Limbean din Vințu de Jos. În seria demersurile mele de promovare a tradițiilor noastre se înscrie și nominalizarea la Premiul Cetățeanului European a doamnei Mariana Gligor, o reprezentantă de seamă a județului nostru, deținătoare a titlului de ”Tezaur Uman Viu UNESCO”, pentru eforturile realizate de-a lungul timpului în promovarea culturii tradiționale românești, a tulnicului, a programelor educaționale, a portului și a tradițiilor populare. Totodată am organizat la Parlamentul European din Strasbourg o expoziție de fotografie cu imagini ce surprind frumusețea și unicitatea județului nostru cu scopul de a populariza țara noastră ca destinație turistică și de investiții. Voi continua promovarea tradițiilor și valorilor românești în capitala europeană, și nu numai. Victor Negrescu RespectPentruRomânia #RespectPentruAlba CMF 41240002 Victor Negrescu, europarlamentar Citește și: Victor Negrescu în piața din Sebeș: Este timpul să îi sprijim pe ai noștri The post Victor Negrescu: Promovez constant tradițiile și valorile românești la nivel european appeared first on albapesurse.

    .....
  • Primăria Orașului Zlatna anunță deschiderea ștrandului din oraș. Aceasta este o veste bună și pentru albaiulieni, care nu mai au un ștrand public din…. 2013.·Suntem încântați să vă anunțăm că începând de mâine, 1 iunie 2024, Ștrandul orașului Zlatna se redeschide pentru public! Vă așteptăm să vă bucurați de o zi relaxantă la ștrand, alături de familie și prieteni. Tarifele pentru sezonul 2024 sunt următoarele: Adulți: 25 lei/ziCopii (sub 14 ani)/ persoane cu dizabilități: 15 lei/zi Abonament: Adulți:10 intrări / 187,50 lei15 intrări / 281,25 lei20 intrări / 375,00 lei Copii (sub 14 ani) / persoane cu dizabilități:10 intrări / 112,50 lei15 intrări / 168,75 lei20 intrări / 225,00 lei Vă așteptăm cu drag și vă dorim o vară plină de distracție și relaxare! Citește și: Lucrări reluate la drumul județean Zlatna – Almașu Mare The post De la 1 iunie se deschide ștrandul public din Zlatna appeared first on albapesurse.

    .....

RADIO BRAȘOV REGIONAL

  • Asculta Live

    1
  • Live Video

    2

Stiri Brasov

  • Meteorologii anunță vineri că temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite pe tot parcursul lunii iunie, conform prognozei pentru următoarele patru săptămâni. Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024 Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări, în special în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în sudul, estul și centrul teritoriului, dar excedentar în restul țării. Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024 Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice specifice acestei săptămâni în toată țara, cu precădere în regiunile sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea țării. Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024 Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în majoritatea regiunilor. Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024 Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific perioadei în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest. The post Temperaturile vor fi peste valorile obişnuite în luna Iunie! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Cel mai mare târg de artă contemporană din România, MoBU Art 2024, se desfășoară în perioada 29 mai – 2 iunie la Romexpo, Pavilionul Central, Bd. Mărăști nr. 65-67. Cu această ocazie, vizitatorii au oportunitatea de a explora peste 50 de standuri ale expozanților. MoBU 2024 reunește peste 100 de artiști din țări precum China, Germania, Polonia, Republica Moldova, România, Ucraina și Ungaria. Printre acești artiști se numără și doi brașoveni de renume: Mihai Mohaci și Gabriel Stan. Mihai Mohaci, fost prefect al județului Brașov și parlamentar, a început să cocheteze cu pictura în urmă cu câțiva ani, iar lucrările sale au atras deja aprecierea iubitorilor de artă. Și picturile artistului Gabriel Stan sunt expuse la această prestigioasă expoziție colectivă de la Romexpo. Artistul spune că tablourile sale sunt cumpărate de colecționarii de artă, majoritatea din Olanda și Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, cele mai multe lucrări a vândut în Republica Federală Germania. Una dintre cele mai complexe opere de artă pe care le expune la MoBu Art 2024 este „Metapictura”, tabloul pe care l-a realizat în 7 ani și care valorează 3 milioane de euro. Nu ratați ocazia de a descoperi arta într-o altă dimensiune și de a admira lucrările artiștilor brașoveni Mihai Mohaci și Gabriel Stan la MoBU Art 2024, mai ales că intrarea este liberă! The post Doi brașoveni sunt prezenți la cel mai mare Târg de Artă Contemporană din România – MoBu Art 2024 -„Descoperă Arta într-o Altă Dimensiune”! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....
  • Ședința de ieri a Consiliului Local Brașov a revenit la stilul „furtunos” și de lungă durată cu care s-au obișnuit brașovenii în ultimii trei ani. Încă de la început, majoritatea PNL – PSD a acuzat faptul că documentațiile aferente proiectelor de hotărâre nu au fost transmise către consilieri în termenul legal prevăzut de Codul Administrativ de minimum 5 zile, astfel că s-ar încălca prevederile legale. Primarul Allen Coliban a invitat la ședință și pe brașoveni, iar începutul ședinței nu a fost lipsit de incidente. Câteva persoane au afișat placarde cu mesaje tendențioase la adresa majorității, ceea ce a necesitat intervenția Poliției Locale pentru a restabili ordinea. Deși consilierii PNL-PSD au aprobat ordinea de zi, au început să voteze pe bandă rulantă împotriva proiectelor propuse de primarul Allen Coliban. Abținerile acestora s-au contabilizat ca voturi „împotrivă”, blocând astfel implementarea proiectelor. Unul dintre proiectele respinse a fost parteneriatul de colaborare dintre Primărie și o asociație ce urma să organizeze în weekend, în Piața Sf. Ioan, un eveniment pentru copii cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. „Evenimentul are forma unui antrenament în aer liber, o joacă cu provocări fun și premii, cu feeling de festival, cu acces liber pentru localnici. Alături de cluburile sportive locale, reprezentanții Asociației se bucură de timp de calitate petrecut în familie și în comunitate, făcând mișcare”, se arăta în referatul de specialitate al evenimentului. Consilierii majorității s-au abținut de la vot fără a oferi vreo explicație. Un alt proiect respins a fost cel preliminar pentru un parc în locul fostei rafinării a Brașovului, în ciuda faptului că există deja 32 de hectare neutilizate la Rulmentul de 4 ani. Totuși, consilierii au aprobat organizarea Târgului de Carte Gaudeamus Radio România în Piața Sfatului din Brașov, între 3 și 7 iulie 2024. De asemenea, au fost aprobate cu unanimitate de voturi proiectele privind acordarea titlurilor de cetățeni de onoare, inclusiv post-mortem pentru actorul Marius Cisar și medicul Nicolae Olteanu. În plus, consilierii au mai aprobat un proiect de hotărâre privind atribuirea unui spațiu către Asociația Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Dictaturii din România (AFDPR) – Filiala Brașov și revocarea dreptului de administrare a Direcției Fiscale Brașov asupra unui spațiu de pe strada Lungă. De asemenea, au aprobat punerea la dispoziția Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov a unor imobile teren pentru construcția/extinderea/reabilitarea noilor investiții aferente acestora. The post Ședința Consiliului Local Brașov: Tensiuni și Voturi Controversate first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

    .....

Radio Harghita Toplita

  • Asculta Live

    1

Stiri Harghita

  • Colecția de pantofi sport pentru copii pentru vara 2024 poate fi găsită în magazinul fizic și online CCC. Și din moment ce credem că lumea copiilor nu este suficient de colorată, anul acesta designerii au făcut un pas înainte în ceea ce privește culoarea. Modelele de pantofi sport copii în stiluri creative au fost colorate în albastru, roz, fuchsia și inserții de nuanțe lime, gri, alb, negru, piersică. Pantofi sport copii – Eleganță, culoare, inserții multicolore  Moda la pantofi sport copii pentru vara 2024 se caracterizează prin eleganță, modele neobișnuit de colorate și prezența imprimeurilor și inserțiilor multicolore. Încălțămintea pentru copii este fabricată din materiale ușoare, respirabile și, prin urmare, pantofii sport copii sunt destul de confortabili de purtat. Moda pentru cei mici evoluează cu fiecare sezon, oferind stiluri noi și interesante de pantofi sport. Stilurile și modelele de încălțăminte pentru sezonul estival au cucerit admirația nu numai a micilor fashioniste, ci și pe cea a părinților lor. În acest sezon, designerii au ales nu numai culori care ies în evidență, ci și minimalismul. Liniile simple, culorile neutre și elementele laconice fac încălțămintea versatilă și potrivită pentru orice stil de îmbrăcăminte pentru copii. Stil și confort pentru copiii în mișcare Totuși, culorile îndrăznețe sunt în vârful popularității. De la roșu energizant la albastru intens, încălțămintea sport pentru copii în nuanțe strălucitoare devine un accent luminos în garderoba unui copil. Inspirați din elemente de îmbrăcăminte sport, pantofii în stil sport au fost creați astfel încât, să ofere confort. Elementele de fixare, inserțiile luminoase și formele dinamice creează o imagine energică. Utilizarea tehnologiilor moderne face ca încălțămintea să fie mai ușoară, respirabilă și rezistentă la diferite condiții meteorologice. Acest lucru este important pentru copiii activi cărora le place să fie în mișcare. Designerii experimentează activ cu formele și materialele tălpilor, creând opțiuni unice și confortabile. Tălpile pentru pantofii sport pentru copii pentru vara 2024 pot fi joase, înalte, voluminoase, cu inserții strălucitoare, astfel încât să fie pe placul tuturor micuților.  Atunci când aleg pantofi sport copii, părinții se pot baza pe aceste tendințe, ținând cont de preferințele individuale ale copiilor. Magazinul online CCC vine cu o mulțime de opțiuni pentru a se potrivi unei game mari de gusturi și nevoi. Nostalgia este un alt motiv important în moda pentru copii pentru vara 2024. De aceea, poți vedea și multă încălțăminte sport asemănătoare anilor 80 și 90. Nu îți fie teamă să investești în astfel de modele, deoarece, acestea vor rămâne relevante pentru o lungă perioadă de timp. Ce modele sunt în tendinţele verii 2024? În tendințe sunt modele de pantofi sport copii cu design retro și un accent interesant familiar. Copiii nu trebuie să sacrifice confortul în numele modei, deoarece astfel de modele au șireturi durabile și o talpă durabilă și confortabilă. În astfel de pantofi sport copiii pot petrece toată ziua mergând, fugind, jucându-se, și mai mult decât atât, pregătindu-se pentru un eveniment important la școală sau explorând noi orașe în vacanță. Acordă atenție modelelor cu detalii contrastante, tălpi elegante și dungi strălucitoare. Combină aceste perechi de pantofi sport copii cu ținute sport, casual sau chiar elegante. Părinții iubesc demult pantofii sport și de aceea nu ar trebui să lipsească nici din garderoba copiilor lor. Cel mai important este că se găsesc disponibili în diferite variante și culori la modă pentru vara 2024, în magazinul CCC.The post Pantofi sport pentru copii pentru vara 2024. Aceste modele sunt în tendințe first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Prezent la BSDA, Arnaud Rousset, vice-preşedinte MBDA pe Europa, a vorbit, în cadrul unui briefing, despre cooperarea cu România pentru acest contract şi intenţia de cooperare pentru alte programe de înzestrare. „România este o piaţă specifică pentru MBDA pentru că am petrecut multe zile, săptămâni, aici, pentru a discuta cu MApN şi cu industria locală despre care ar fi produsele din portofoliul nostru care l-ar putea interesa şi care ar fi capabilităţile pe care le-am putea oferi pentru a satisface nevoile armatei. Pentru noi, acest BSDA este special pentru că am reuşit să obţinem contractul pentru dotarea elicopterelor pentru Forţele Navale. Este un pas important pentru noi pentru că este, credem, începutul unei cooperări pe termen lung. După discuţii cu clientul şi cu echipa noastră, am ajuns la o soluţie care a fost selectată, în cele din urmă, pentru Forţele Navale. Evident, mai sunt şi alte proiecte pe care le urmărim. Suntem o companie de rachete doar, nu producem drone, tancuri sau alte echipamente, dar putem livra capabilităţi excelente”, a spus Arnaud Rousset, pentru jurnaliştii români. Rousset a vorbit şi despre celelalte programe româneşti la care compania ar putea participa: „Am văzut, de exemplu, un F-35 dotat cu rachetele Meteor şi este un exemplu unde putem livra o capabilitate de succes. Meteor este o rachetă de succes. Când pui o astfel de rachetă pe F-35, devine mai mult decât o platformă, pentru că poate proteja spaţiul aerian al României. Rachetele Marte ER (Extended Range) Rachetele Marte ER (Extended Range), cele care au fost selectate pentru dotarea elicopterelor Forţelor Navale, pot fi lansate de la sol (de pe coastă), de pe nave sau din elicoptere ori avioane. Acestea au un diametru de 316 mm, o lungime de 3,6 metri şi 345 de kg (reprezentanţii companiei au precizat că au încercat să le facă pe cât de uşoare posibil). Raza de acţiune ajunge la peste 100 de km şi sunt concepute pentru a fi folosite în orice tip de condiţii meteo, pe timp de zi şi de noapte. MApN vrea să se doteze cu 41 sisteme de rachete cu rază mică şi foarte mică de acţiune (SHORAD-VSHORAD) în valoare de 4,2 miliarde de euro, în felul următor: 16 sisteme integrate de rachete antiaeriene SHORAD-VSHORAD pentru Forţele Aeriene şi 9 sisteme SHORAD şi 16 VSHORAD pentru Forţele Terestre. Rachetele Mistral propuse de MBDA pentru programul de înzestrare VSHORAD sunt folosite de 18 clienţi din toate părţile lumii şi de 8 state NATO. Rachetele Mistral, de altfel, sunt deţinute de 36 de ţări, peste 18.000 de bucăţi fiind vândute de companie până în acest moment. Rachetele VL Mica sunt propuse României în cadrul programului SHORAD şi vin în două variante, terestru şi naval. Au un diametru de 160 de mm, o lungime de 3,1 metri şi o greutate de 112 kilograme. Sistemul are două versiuni, IR şi RF şi este conceput şi pentru a face faţă oricăror tipuri de condiţii meteo, de exemplu, pentru a putea fi folosit când vremea este înnorată, o capabilitate pe care nu o au multe rachete. Racheta poate exploda la impact sau în proximitate. Are o rază de acţiune de 20 de km şi o altitudine de maximum 9.000 de m. În cazul unui conflict, sistemul VL Mica cu baza la sol poate fi operaţionalizat în doar 10 minute şi necesită în jur de 15 minute pentru a fi înlocuite rachetele folosite şi a lansa din nou. Are o durată de viaţă de 25 de ani şi nu necesită mentenanţă preventivă, ci doar o verificare o dată la cinci ani. The post Armata română se dotează cu super-rachetele Marte-ER: raza de acţiune ajunge la peste 100 de km first appeared on Ziarul Harghita.

    .....
  • Apele Române Mureș și Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș continuă lucrările de intervenție pe pârâul Corund în zona localității Praid din județul Harghita. Timp de mai multe zile, aici s-a lucrat și pe timpul nopții, inclusiv sâmbătă și duminică, pentru punerea în siguranță a obiectivului. Pârâul Corund a fost deviat, iar în aval, albia a fost închisă pentru a se evita pătrunderea apei pe sectorul afectat. Zona expusă infiltrațiilor a fost izolată. Digul de dirijare a apei a fost finalizat ca și bypass-ul a cărei funcționare a fost verificată în cursul zilei de ieri. Lucrările executate în aceste zile funcționează în parametrii optimi. Debitele înregistrează valori normale, dar zona va fi monitorizată în continuare. The post Apele Române continuă lucrările de intervenție pe pârâul Corund first appeared on Ziarul Harghita.

    .....