Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Emanuel Pârvu la Cannes

„Trei kilometri până la capătul lumii” a fost selectat în competiția oficială a acestei ediții, a 77-a, care se va încheia pe 25 mai. În rolurile principale joacă Ciprian Chiujdea (debut pe marele ecran), Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Ingrid Micu- Berescu, Valeriu Andriuță. Scenariul filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” este semnat de Emanuel Pârvu şi Miruna Berescu, imaginea de Silviu Stavilă, montajul de Mircea Olteanu, iar scenografia şi costumele sunt realizate de Bogdan Ionescu.

Citește mai mult

autobuz in Istanbul

La începutul lunii mai am călătorit, împreună cu câțiva prieteni, în Istanbul, unde am zăbovit câteva zile. Deși am mers până în Istanbul cu mașinile personale, acolo am optat pentru transportul în comun, foarte bine pus la punct, cu intervale de așteptare foarte mici. Plata se face cu acel card ”metropolitan” valabil pentru toate formele de transport urban, ceea ce constituie un surplus de confort. Foto: Tolga Ildun / Zuma Press / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon companie mare

Crizele recente au produs schimbări profunde în toate aspectele mediului de afaceri, iar nevoia de viteză și flexibilitate a operațiunilor a adăugat noi categorii de riscuri în zona criminalității financiare. Foto Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Antreprenorul Dragoș Anastasiu. Foto: Inquam Photos / George Călin

De la ce sumă în sus începe bogăția? - e o întrebare pe care mulți și-o pun și la care a răspuns și antreprenorul Dragoș Anastasiu în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. Acesta spune că suma diferă de așteptările pe care oamenii le au. În plus, acesta mai spune că nu poate trăi cu 400 de euro pe lună și că nu se uită niciodată la sumă atunci când plătește nota la restaurant. Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

Coposu - Regele Mihai

Poeta Ana Blandiana a evocat în cadrul emisiunii „În fața ta" de la Digi24 personalitatea lui Corneliu Coposu care, conștient că nu mai are mult timp la dispoziție, marcat de experiența de deținut politic, nu avea iluzii despre clasa politică și astfel manifesta o detașare aproape metafizică față de intrigile politice. Foto: Mary Evans/Allstar/Stewart Kenda / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Citește mai mult

Politici GDPR

Indiferent că ai un magazin online, o clinică medicală ori una veterinară sau o agenție de marketing digital, implementarea măsurilor pentru conformitatea cu GDPR este obligatorie. Pentru că toate aceste business-uri prelucrează date cu caracter personal: nume, adrese de e-mail și numere de telefon, istoric medical sau preferințe de consum.

Citește mai mult
LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune.

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune .

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

i Info

Te vei întâlni cu butoane precum Da sau Treci la următorul articol.
Tot ce trebuie să faci este să alegi. Pur și simplu dai click pe butoane și mergi mai departe.
Platforma este susținută de Metropolitan Life. Aceasta învață pe măsură ce tu alegi, iar când vei reveni în LifeBOT, îți va da noi informații.

calibaba la ceas de seara

Am început cu umorul românesc cu Mircea Badea. Mă uitam o perioadă la Antena 3. Apoi am văzut domnul CTP, elocvent și ascuțit – de ce nu intră în politică? mă întrebam. Duminica dimineața ne uitam la „După 20 de ani”. Mă uitam la „România te iubesc”, la emisiunile doamnei Hossu Longin. Am văzut profunzime, integritate, inteligență, bun simț – am înțeles că încă nu eram total liber de prejudecățile și condescendența care există în Occident despre Europa de Est, dar eram la ușa de intrare către o altă lume.

Citește mai mult