URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
Orădenii sunt chemaţi să susţină echipa orașului, sâmbătă şi luni, în finala Ligii Naţionale de baschet!
Știri Sportive
Iubitorii baschetului din Bihor sunt invitaţi sâmbătă seara şi luni seara să îşi susţină echipa favorită, CSM CSU Oradea, în jocurile de acasă din finala cu U BT Cluj Napoca, din Liga Naţională. Sâmbătă, meciul 3 al finalei va debuta la ora 18:30, iar luni, meciul al 4-lea, programat tot la Oradea Arena, va începe la ora 19.
17 Mai 2024, 22:08
Centura Sântandrei va fi deschisă traficului începând de duminică, de la ora 18 (FOTO)
Știri Bihor
Consiliul Județean Bihor a anunțat că duminică, de la ora 18, va fi deschisă traficului centura Sântandrei, o șosea de cinci kilometri, realizată de CJ din fonduri nerambursabile, în contextul traficului intens dintre Oradea și comuna învecinată. 
17 Mai 2024, 20:35
FC Bihor încheie seria jocurilor din play-off cu disputa de sâmbătă de la Peciu Nou
Știri Sportive
Fotbaliştii de la FC Bihor încheie în acest weekend seria jocurilor din play-off-ul Ligii a III-a cu un duel în deplasare, în judeţul Timiş, pe terenul celei de-a treia clasate, CSC Peciu Nou. Meciul, care este programat sâmbătă, de la ora 18, se va constitui mai mult o repetiţie înaintea confruntărilor de la barajul de promovare, unde adversar va fi ACSO Filiaşi.
17 Mai 2024, 19:35
Prima intervenție de urgență pe cel mai nou traseu turistic din Bihor: un motociclist a avut nevoie de ajutorul Salvamont (FOTO)
Știri Bihor
Inaugurat chiar în această săptămână, traseul turistic din comuna Drăgești, care duce la peșterile Stracoș și Tășad, a fost „deschis” și de echipajele Salvamont-Salvaspeo Bihor, care vineri au avut prima intervenție în zonă. Un motociclist a avut nevoie de ajutorul echipajelor de urgență, după ce motorul i-a căzut peste picior și s-a ales cu o fractură de tibie.
17 Mai 2024, 19:10
Prefectura Bihor: Numărul flotanților care pot vota la alegerile din 9 iunie, la jumătate față de cel din urmă cu patru ani
Știri Bihor
Demersurile pentru prevenirea distorsionării procesului electoral din 9 iunie prin metoda „flotantul” au avut succes în Bihor, afirmă Prefectura Bihor, potrivit căreia la acest scrutin sunt cu 50% mai puțini bihoreni care vor putea vota în alte comune și orașe decât cele unde își au domiciliul comparativ cu scrutinul din 2020. La solicitarea Prefecturii, echipe ale Poliției și Jandarmeriei Bihor au verificat peste 2.600 de adrese din 16 unități administrativ-teritoriale din județ pentru care s-au solicitat vize de reședință.
17 Mai 2024, 18:21
Victor Micula, închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunităţii pentru împuşcăturile din Oradea (VIDEO)
Știri Bihor
Victor Micula nu merge la închisoare. Curtea de Apel Oradea a micşorat la 1 an şi 3 luni pedeapsa dispusă de Judecătorie în dosarul în care milionarul este acuzat, printre altele, că a tras cu o armă de asalt de pe un pod din Oradea şi a dispus suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, pe o perioadă de 2 ani. Totodată, milionarul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Oradea sau la Mănăstirea Sfintei Cruci. 
17 Mai 2024, 17:25
Fabrică de medicamente din plasmă, la Oradea: O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro în Parcul Industrial I
Știri Bihor
O companie de produse farmaceutice fondată în Ucraina va ridica în Parcul Industrial I din Oradea o fabrică, investiția fiind de minimum 37 de milioane de euro, pe un teren de 34.000 mp. Anunțul a fost făcut vineri de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, care gestionează parcurile industriale din oraș și se preocupă de atragerea de investitori.
Găsit în viață într-o pivniță, după 26 de ani de la dispariție (VIDEO)
Magazin
Un caz șocant a fost relatat recent de presa internațională. Dispărut în timpul războiului civil din Algeria, Omar bin Omran a fost găsit în viață după 26 de ani în pivnița vecinului său, unde se crede că a fost ținut prizonier.
17 Mai 2024, 16:01
Abonat la Arest: Bărbat din Bihor, reţinut pentru a doua oară în două zile pentru că a șofat fără permis de conducere
Știri Bihor
Un bărbat din comuna bihoreană Finiş a fost reţinut joi, pentru a doua oară în două zile, pentru că s-a urcat fără permis de conducere la volan. Poliţiştii l-au prezentat vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș şi au cerut măsuri preventive.
17 Mai 2024, 15:40
Protest spontan la Agenția de Mediu Bihor, unde angajații acuză că sunt discriminați la salarii (FOTO)
Știri Bihor
Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Bihor au declanșat joi și vineri un protest spontan, ieșind în fața instituției cu nemulțumirea că sunt discriminați la salarii. Aceștia spun că, spre deosebire de alți angajați din servicii deconcentrate, ei nu au salariile la nivelul instituțiilor centrale, ceea ce înseamnă că merg acasă cu lefuri mai mici.
Surpriză într-un caz de crimă din Bihor: mama arestată că şi-ar fi omorât fiul l-a protejat, de fapt, pe adevăratul ucigaș. Află cine e!
Știri Bihor
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a dispus reţinerea unei noi persoane în cazul crimei din Borozel, unde un tânăr de 33 ani a murit, la sfârşitul lunii aprilie, înjunghiat cu un cuţit. Crima a fost asumată iniţial de mama bărbatului, care a şi fost arestată preventiv şi care, acum, pretinde că l-a protejat pe adevăratul criminal.
17 Mai 2024, 14:05
„Do You Speak Future?”: Workshop despre sustenabilitate pentru studenții din Oradea
Educatie
Tinerii orădeni preocupați de sustenabilitate sunt invitați la un workshop gratuit, organizat de Facultatea de Litere a Universității locale. Lecția va fi ținută de un specialist în economie circulară școlit în Barcelona.
17 Mai 2024, 12:40
Profită de bonusul de 6.600 € pentru cel mai mare SUV din gama Volkswagen
Advertorial
La D&C Oradea, Noul Touareg te întâmpină cu un bonus de 6.600 €, TVA inclus la orice Volskwagen Touareg comandat sau achiziționat din stoc, ceea ce îl face să fie și mai atractiv.
17 Mai 2024, 12:04
Ministrul ungar al Transporturilor a dat startul campaniei electorale a UDMR, la Oradea: 'Ne străduim să-i trimitem la naiba' (FOTO)
Știri Bihor
Lideri şi candidaţi UDMR din 10 judeţe din Ardeal şi Banat s-au strâns, joi seară, în Teatrul de vară din Cetatea Oradea, unde s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie. Prezent la eveniment, ministrul ungar al Construcțiilor și Transporturilor, Lázár János, le-a cerut activiștilor să "băgaţi tot ce puteţi", pentru că una din mize este prezenţa UDMR în Parlamentul European şi schimbarea liderilor de la Bruxelles pentru că "ne amărăsc viaţa": "Pe voi vă şantajează cu Schengen, pe noi cu fondurile".
DASO caută voluntari pentru a-şi extinde programul de cursuri gratuite de limba engleză pentru copiii din Oradea (FOTO)
Știri Bihor
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea caută voluntari pentru a-şi extinde programul de cursuri gratuite de limba engleză pentru copiii orădeni. În prezent, 47 de copiii până în clasa a VIII, împărţiţi pe grupe de vârstă, iau ore de engleză în fiecare zi de joi, la Centrul Social Multifuncţional din Rogerius. Numărul celor care ar dori să urmeze astfel de cursuri gratuite este, însă, mai mare.
17 Mai 2024, 11:00
Incendiu în toiul nopții într-un bloc din Oradea. A pornit de la o... lampă cu petrol
Știri Bihor
Pompierii bihoreni au intervenit în noaptea de joi spre vineri pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un bloc de pe strada Tudor Vladimirescu din Oradea, reușind astfel să împiedice propagarea acestuia. 
17 Mai 2024, 10:13
Urmează asfaltarea. Strada Râului va fi deschisă traficului rutier în ultima săptămână din mai (FOTO)
Știri Bihor
Una dintre cele mai circulate străzi din zona centrală a Oradiei, strada Râului, care leagă străzile Clujului şi Mareşal Averescu, va fi deschisă traficului rutier în ultima săptămână din luna mai. Constructorii au înlocuit reţelele din subteran şi lucrează la amenajarea stratului suport. Turnarea stratului de asfalt este programată, în funcţie de condiţiile meteorologice, pentru săptămâna viitoare.
17 Mai 2024, 10:01
Stăpânul inelului: De ce l-au cocoțat pe Avram Iancu pe piciorul viitorului viaduct de la Băile Felix?
Bihorel
Unul dintre cele mai importante șantiere de infrastructură rutieră din Bihor, cel al inelului care se construiește în Zona Metropolitană Oradea, între Oșorhei, Sânmartin și Nojorid, are o decorație greu de explicat.
17 Mai 2024, 09:20
Mii de baloane, în weekend, la ERA Park Oradea!
Timp liber
Ziua de duminică, 19 mai, va fi una dedicată copiilor la ERA Park Oradea. Centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 va găzdui, între orele 17 și 20, Carnavalul Baloanelor, ce va aduce sub cupolă construcții realizate din mii de baloane.
17 Mai 2024, 08:48
Banii Oradiei: Oraș în dezvoltare, dar și în criză, Oradea interbelică a avut de gestionat bugete fluctuante
Bihoreanul tipărit
Oraș în creștere, Oradea interbelică a avut de gestionat venituri și cheltuieli fluctuante. Schimbările administrative din perioada interbelică au frânat oportunitățile de dezvoltare, autoritățile colectând cu dificultate fonduri și trebuind să se concentreze pe rezolvarea treburilor urgente.
17 Mai 2024, 08:01
Bihorul Beiuş a câştigat faza judeţeană a Cupei României la fotbal (FOTO)
Știri Sportive
Formaţia Bihorul Beiuş a cucerit trofeul fazei judeţene a Cupei României la fotbal, după ce s-a impus la loviturile de departajare, în finala desfăşurată pe stadionul din Aleşd, în faţa celor de la Club Atletic Oradea. La finele timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 1-1, cum s-a consemnat şi după prelungiri. Echipa din Beiuş şi-a câştigat dreptul să reprezinte judeţul şi la faza regională a Cupei României.
16 Mai 2024, 23:30
La mare, cu trenul, din Oradea. Vezi cum vor circula Trenurile Soarelui!
Știri Bihor
CFR a anunțat joi programul estival de transport spre și dinspre litoral, astfel că din iunie până la începutul lunii septembrie turiștii vor avea la dispoziție 30 de Trenuri ale Soarelui, ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării, inclusiv din Oradea.
16 Mai 2024, 20:24
Prietenii pompierilor, în acţiune: Zeci de elevi din Bihor s-au întrecut în aptitudini de salvatori (FOTO)
Știri Bihor
Un număr de 52 de elevi, împărţiţi în 13 echipe, au participat joi la etapa judeţeană a competiţiei "Cu viaţa mea apăr viaţa", organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor la baza Liceului Sportiv Bihorul.
16 Mai 2024, 19:45
OTL: Programul de circulație a mijloacelor de transport în comun de Noaptea Muzeelor
Noutăți de la OTL
De Noaptea Muzeelor, mijloacele de transport în comun, autobuze și tramvaie, vor circula până la ora 24, cu unele excepții.
16 Mai 2024, 19:01
Spargere la un service pentru calculatoare din Marghita: Hoţul a furat banii din casele de marcat
Știri Bihor
Un bărbat de 29 ani din municipiul Marghita a fost arestat preventiv pentru 30 zile pentru furt calificat, după ce, în noaptea de luni spre marţi, a intrat prin efracţie într-un service pentru calculatoare şi a furat banii din casele de marcat. Prejudiciul depăşeşte 5.600 lei.
16 Mai 2024, 18:45
„Creșa” de pe Criș: O familie de lebede din Oradea își etalează pe râu cei 15 pui! (FOTO)
Știri Bihor
Râul Crișul Repede continuă să fie o casă bună pentru familiile de lebede. Pui cu penaj cenușiu, recent ieșiți din ouă, sunt scoși de părinții lor înaripați pe cursul apei, unde învață să se hrănească cu plantele găsite. Viața la Oradea pare că le priește înaripatelor, dovadă numărul de pui neobișnuit de mare pe care îl are un cuplu de păsări din zona Sovata: 15!
Pasajele pietonale pe sub centura Oradea au fost avizate și ar putea fi gata anul viitor (FOTO)
Știri Bihor
Studiile de fezabilitate comandate de Consiliul Județean Bihor pentru cele patru pasaje pietonale care urmează să fie construite pe sub centura Oradea au primit avizele din partea CNAIR, astfel că lucrările vor începe din toamna acestui an pentru a fi încheiate în cursul celui viitor. Valoarea totală a celor patru pasaje este estimată la 55 milioane lei, cu tot cu TVA.
16 Mai 2024, 17:26
Premierul Slovaciei a fost împușcat de un scriitor: „Nu sunt de acord cu politica lui şi a guvernului!” (VIDEO)
Actual
Juraj Cintula, un scriitor în vârstă de 71 de ani, a fost inculpat pentru tentativă de omor cu premeditare, după ce miercuri l-a împușcat de cinci ori pe premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, spunând apoi că nu este de acord cu politica și guvernul acestuia.
16 Mai 2024, 16:32
Cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale din România începe pe 17 mai la Oradea (FOTO)
Visit Oradea
350 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale se vor întrece la atletism, baschet unificat 3x3, bocce şi înot la Jocurile Naţionale Special Olympics, Oradea 2024. Jocurile Naţionale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv incluziv pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale din România, se vor desfăşura anul acesta la Oradea, în perioada 17 – 19 mai. Evenimentul se află la cea de-a 17-a ediţie. 
16 Mai 2024, 16:08
O poliţistă din Bihor, cercetată pentru că a tras mai multe focuri de armă. Sindicatul Europol o apără
Știri Bihor
O poliţistă de frontieră din Bihor este cercetată disciplinar după ce a folosit arma din dotare pentru prinderea unor migranţi care voiau să treacă ilegal granița spre Ungaria, în apropiere de Oradea.
16 Mai 2024, 15:38
Ciprian Blejan, candidat AUR la preşedinţia CJ Bihor: Noi trebuie să susţinem afacerile locale
Politic
În contextul economic actual, trebuie să susţinem şi să investim în afacerile locale, în oamenii care au demonstrat că au puterea și voința de a transforma aspirațiile în realitate şi, în acelaşi timp, contribuie la bugetul statului prin taxe și impozite, reinvestind profitul în comunitățile din care fac parte, este de părere Ciprian Blejan, candidatul AUR la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.
16 Mai 2024, 15:02
USR propune un „Pact pentru antreprenoriat” în Zona Metropolitană Oradea: întreprinzătorii să fie ajutați pentru a avea forță de muncă calificată (FOTO)
Politic
Candidații USR la președinția Consiliului Județean Bihor, Alex Orjan, și la Primăria Oradea, Daniel Palaghianu, au prezentat câteva dintre propunerile lor pentru sprijinirea agriculturii și a turismului, dar și a mediului de afaceri local. Autoritățile trebuie să sprijine întreprinzătorii să-și asigure forță de muncă calificată și cu construirea de locuințe pentru forța de muncă atrasă din alte zone, dar și să nu mai concureze unele afaceri private, spune Palaghianu, care propune un „Pact pentru antreprenoriat” ca „un angajament pentru prosperitatea Oradiei și a Zonei Metropolitane”.
16 Mai 2024, 14:50
Andreea Esca şi-a educat copiii după sfaturile unui medic din SUA: „Nu este în regulă să fii prea relaxat” (VIDEO)
Magazin
Cu o carieră impresionantă în lumea televiziunii, Andreea Esca a povestit în emisiunea "La Măruţă" de la ProTV că nu şi-a neglijat familia şi a fost strictă cu copiii săi, Alexia și Aris, care au câștigat simpatia publicului după ce au participat la show-ul TV „America Express”.
16 Mai 2024, 14:16
OTL: Modificări la traseele liniilor de autobuz în perioada 17-19 mai 2024
Noutăți de la OTL
În perioada 17 - 19 mai 2024, din cauza lucrărilor de asfaltare care se execută pe strada Calea Aradului, pe sensul de mers dinspre Biserica Emanuel, vor fi modificate traseele următoarelor linii de autobuz 19, 28, 29, 30, 31, 33 E şi 33 P.
16 Mai 2024, 13:45
O menajeră a furat banii şi cardul unei pensionare dintr-o locuință din Oradea. A cheltuit peste 6.000 euro!
Știri Bihor
O femeie în vârstă de 34 ani din Oradea, care fusese angajată ca menajeră în locuinţa unei pensionare din municipiu, a ajuns în anchetă pentru furt și zeci de tranzacții financiare frauduloase. Ea a furat banii şi cardul bătrânei şi a cheltuit peste 6.000 de euro, cumpărându-şi electrocasnice, electronice pentru casă, dar şi scule. 
16 Mai 2024, 13:35
Mesajul primarului Florin Birta pentru orădeni (FOTO)
Politic
Dragi orădeni, În perioada 2020-2024, alături de echipa din Primăria Oradea, am continuat dezvoltarea orașului începută în anii precedenți și am implementat proiecte ambițioase și inovatoare care au consolidat statutul orașului nostru ca un exemplu de bună practică administrativă la nivel național. Realizările acestei perioade au vizat modernizarea infrastructurii, dezvoltarea economică, protecția mediului și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor...
16 Mai 2024, 12:50
Circulație pe un singur sens, de vineri până duminică, pe Calea Aradului din Oradea: „De săptămâna viitoare se va circula pe 4 benzi”
Știri Oradea
Șoferii trebuie să știe că, la finalul acestei săptămâni, circulația pe Calea Aradului din Oradea - și așa îngreunată în această perioadă - va fi restricționată pentru turnarea straturilor de asfalt. Se va putea circula doar pe o bandă, pe direcția dinspre restaurantul Casa Piraților spre biserica Emanuel. 
16 Mai 2024, 12:40
Candidați ai Alianței Dreapta Unită la Oradea: „Un vot acordat PNL este un vot acordat PSD” (FOTO)
Politic
Cinci dintre candidații ADU – Dan Barna, Cătălin Drulă, Eugen Tomac, Vlad Botoș și Corina Atanasiu – au fost prezenți la Oradea pentru a transmite orădenilor și bihorenilor că pe 9 iunie „alegerea este simplă, între o guvernare abuzivă PSD-PNL și o guvernare reformatoare” a Alianței. „Vă cerem voturile pe toate buletinele. Dați-ne votul și vom lupta în continuare alături de voi pentru o Românie modernă”, a cerut Drulă, completat de Tomac, care a afirmat și el că „PNL a fost predat pe tavă PSD”, iar „un vot pentru PNL înseamnă de fapt un vot pentru Ciolacu și pentru Iohannis”.
16 Mai 2024, 12:25
Cum arată centura Sânmartin, care urmează să fie deschisă circulației în această lună. Imagini aeriene (FOTO)
Știri Bihor
Centura Sânmartin, care leagă totodată comuna de Oradea, este aproape gata și urmează să fie deschisă traficului în această lună. Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a precizat că se montează ultimele balustrade, iar apoi lucrarea este gata. Șoseaua, spune el, va descongestiona tranzitul prin Sânmartin.
Se anunță noi zboruri de pe Aeroportul Oradea: AnimaWings va opera curse spre București, cu prețuri ce vor porni de la 25 de euro pe sens
Știri Bihor
Compania românească AnimaWings, cu capital privat, a anunțat că din această toamnă va începe să opereze noi rute interne și internaționale, între care și una între Oradea și București. Primul zbor va fi, de pe aeroportul orădean pe Henri Coandă, pe 15 septembrie. Apoi, pe ruta menționată vor fi zboruri aproape în fiecare zi a săptămânii, excepție făcând zilele de sâmbătă.
16 Mai 2024, 10:35
Termoficare Oradea: furnizarea apei calde, întreruptă pentru două puncte termice
Informații de la Termoficare
Pentru remedierea unei avarii, apărute la rețeaua termică de transport de pe strada Horea, începând cu ora 10, se întrerupe furnizarea energiei termice pentru prepararea apei calde de consum, la punctele termice 826 și 862.
16 Mai 2024, 10:15
Băgați în ședință: Noua conducere a SC Turism Felix a început... să facă valuri
Bihorel
Directorul Florian Serac a părăsit SC Turism Felix după 20 de ani în care a condus cel mai mare operator de turism din stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai. Serac și-a încheiat mandatul începând cu data de 1 mai, dar a rămas la post până după minivacanța de Paști. De la începutul săptămânii trecute conducerea societății a fost preluată de fostul secretar de stat Răzvan Pârjol...
16 Mai 2024, 09:41
Anunț Compania de Apă Oradea
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de luni 20.05.2024, cu ocazia lucrărilor de mentenanță la stația de hidrofor SH826, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 09.00 şi 16.00. Vor fi afectaţi consumatorii alimentați prin stația de hidrofor SH 826, după cum urmează:
16 Mai 2024, 08:50
Onorariu cu bucluc: Lichidator judiciar din Bihor trimis în judecată fiindcă a falsificat o sentință judecătorească!
Știri Bihor
Un lichidator judiciar din Bihor a fost trimis în judecată pentru tentativă la înşelăciune, fals informatic şi fals în declaraţii. Fost șef adjunct al defunctei Gărzi Financiare Bihor, acum practician în insolvenţa societăţilor comerciale, Gheorghe Gaja e acuzat că a măsluit o hotărâre judecătorească pentru a-și recupera onorariul pentru lichidarea unei firme falimentare.
16 Mai 2024, 08:03
Conferințele Dilema încep joi în Oradea
Visit Oradea
Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga Neologă Sion se dă startul celei de a treia ediții a Conferințelor Dilema la Oradea. Cu invitați speciali și cu un program asortat temei alese, "Virtuțile bunei guvernări", vreme de trei seri, primele două la Sinagoga Neologă Sion și cea de a treia la Muzeul Țării Crişurilor, se va dezbate, în 5 conferințe, tema bunei guvernări, fără a se vorbi despre partide și candidați, despre actualul Guvern sau actuala Opoziție, ci despre cum privim în perspectivă largă buna guvernare.
15 Mai 2024, 21:00
Cupa AutoGrand: Prima ediţie a turneului de tenis pentru copii şi-a desemnat câştigătorii (FOTO)
Știri Sportive
Desfăşurată la Sântandrei, prima ediţie a turneului de tenis pentru copii Cupa AutoGrand, organizată de cel mai nou club de tenis din Oradea, West Side Tennis Club, şi-a desemnat câştigătorii. O categorie a fost câştigată de bihoreanul Dumitru Branc, iar celalalte două au revenit unor tineri tenismeni din Mehedinţi şi Maramureş.
15 Mai 2024, 20:30
O profesoară din Oradea i-a învățat pe tinerii din Mauritius cum să realizeze produse de marochinărie (FOTO)
Educatie
O țară cu industria produselor din piele și de marochinărie în plină dezvoltare, Mauritius duce lipsă de specialiști în domeniu, motiv pentru care o profesoară din Oradea, Adina Albu, a fost invitată să țină un curs pentru tinerii universității de stat. Lecțiile au fost organizate de guvernul republicii împreună cu mediul academic și antreprenorii locali și au durat 14 zile.
15 Mai 2024, 20:05
„Floare de Lotus”: Peste 400 de copii din țară s-au întrecut în Oradea la gimnastică și dans (FOTO)
Știri Sportive
Palatul Copiilor Oradea a organizat, la ERA Park, cea de-a XIII-a ediție a concursului de gimnastică aerobică și dans „Floare de Lotus”, care la finalul săptămânii trecute a reunit 405 copii din toată țara.
O nouă gafă a premierului: Ciolacu a spus 'onorată instanţă', în loc de 'onorată asistenţă' în timp ce-şi citea discursul la un eveniment din Constanţa (VIDEO)
Actual
Premierul României Marcel Ciolacu a făcut o gafă, miercuri, în timpul unui eveniment care a avut loc la Constanţa. Acesta şi-a început discursul, scris deja pe o foaie, cu formularea „onorată instanță”, în loc de „onorată asistență”.
15 Mai 2024, 18:52
Din 18 cereri de transfer la instanţele din Bihor, doar 4 au fost admise: Fostul preşedinte al Tribunalului Bihor merge la Curtea de Apel
Știri Bihor
Un număr de 18 judecători au solicitat să fie transferaţi la instanţe din judeţul Bihor, însă doar patru au primit acceptul Consiliului Superior al Magistraturii. Printre aceştia se numără şi fostul preşedinte al Tribunalului Bihor, Constantin Manoliu, care, începând din 1 iulie, va activa la Curtea de Apel Oradea.
15 Mai 2024, 18:40
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON