Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș: La mulți ani tuturor copiilor! Să păstrăm spiritul copilăriei viu în inimile noastre

Sâmbătă, 01 Iunie 2024 12:47

Dragi copii și părinți,

Astăzi, de Ziua Copilului, ne amintim cu drag de acea perioadă magică a vieții noastre plină de zâmbete, jocuri și visuri neîngrădite: copilăria, acel tărâm fermecat unde totul este posibil.

Copiii sunt comoara cea mai de preț a lumii noastre, purtători ai inocenței și ai bucuriei pure. Ei ne învață să vedem frumusețea în lucrurile simple, să râdem fără motiv și să iubim fără condiții. Prin ochii lor, lumea devine un loc mai bun, mai luminos și mai plin de speranță.

Astăzi, să sărbătorim copilăria și să le mulțumim copiilor noștri pentru că ne umplu viețile de fericire. Să le oferim dragostea și sprijinul nostru necondiționat, să-i încurajăm să viseze măreț și să-și urmeze inima.

La mulți ani tuturor copiilor! Fie ca fiecare zi să fie plină de râsete, bucurii și amintiri frumoase. Să păstrăm spiritul copilăriei viu în inimile noastre și să ne bucurăm de fiecare moment al acestei călătorii minunate!

 

Vom avea o primă creșă sportivă, la Pitești!

Sâmbătă, 01 Iunie 2024 10:40

In ideea de a le insufla copiilor, cât mai de timpuriu, plăcerea și conștientizarea importanței de a face sport, la inițiativa Federației Române de Baschet, prin președintele Carmen Tocală, administrația primarului Cristian Gentea și-a propus amenajarea Creșei nr. 11 Negru Vodă cu miniteren de baschet pentru copilașii antepreșcolari!

”Proiectul a fost deja implementat cu succes la Sibiu și Arad, iar noi ne dorim să fim primul municipiu din regiunea sudică în care, în creșe și în grădinițe, se face sport, ca parte a educației pentru sănătate”, a declarat primarul Cristian Gentea.

Antrenori și jucători ai echipelor locale, din cadrul cluburilor sportive din municipiul Pitești, vor instrui și asista personalul la ore, în cadrul programului de lucru al creșei. De asemenea, vor fi predate exerciții și jocuri pe categorii de vârstă.

Carmen Tocală, Președinte FRB, este convinsă că Piteștiul este cel mai potrivit oraș pentru acest tip de educație spre performanță sportivă, pentru că: ”are echipă de Liga 1, are infrastructură de joc excepțională – Pitești Arena, are viitor”!

IUBIREA DINTRE UN CONTE ȘI O DOMNIȚĂ

Vineri, 31 Mai 2024 20:02

 

După asasinarea domnitorului martir Grigore Ghica al III-lea, la 12 octombrie 1777, din porunca sultanului, pentru că se opusese cedării părții de nord a Moldovei, Imperiului Habsburgic, fiica sa Alexandra, împreună cu mama, au luat drumul Stambului, cu intenția declarată să recapete măcar o parte din averea confiscată de Înalta Poartă și, nu prea târziu, spre mulțumirea lor, prin cunoștințele pe care le aveau acolo, au trăit bucuria împlinirii. Li s-au dat înapoi aproape toate bunurile și, pe mai departe, au dus o viață pe măsura rangului lor.

 

 

Juniorii de la FC Argeș, premiați de Consiliul Județean Argeș

Vineri, 31 Mai 2024 15:25

La Consiliul Județean Argeș a avut loc vineri, 31 mai, festivitatea de premiere a echipelor de juniori ale clubului FC Argeș și a celor două grupe de fotbal feminin. Alături de micii fotbaliști și părinții lor, au fost prezenți antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi, dar și fotbaliști legendari ai clubului FC Argeș.

Acțiunea face parte din proiectul sportiv „Susținerea activității de performanță la nivelul copiilor și juniorilor”, cofinanțat de Consiliul Județean Argeș, al cărui beneficiar este Clubul FC Argeș. În cadrul evenimentului, FC Argeș U10 și FC Argeș U12 au prezentat trofeele câștigate la turneele din ultima săptămână. Premiile au fost înmânate de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu, primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, și city-managerul Piteștiului, Lucrețiu Tudor. La eveniment a fost prezent și Dani Coman, noul președinte al clubului FC Argeș, care a oferit conducerii Consiliului Județean Argeș și Primăriei Pitești trofee și mingi de fotbal personalizate cu semnăturile marilor glorii ale FC Argeș.

La comanda Alinei Gorghiu, PNL Argeş a folosit (din nou) elevii ȋn scop electoral!

Vineri, 31 Mai 2024 13:39

# Ȋntâlnire politică cu elevi la un restaurant din Câmpulung

Mai mult de 100 de elevi de liceu din Câmpulung Muscel au fost aduşi la un restaurant din municipiu pentru a se ȋntâlni cu şefa PNL Argeş, Alina Gorghiu, ministra Educaţiei, Ligia Deca, Radu Perianu, candidat la şefia CJ Argeş şi Norris Măgeanu, candidat la fotoliul de primar al Câmpulungului.

Dezvăluirile au fost făcute de site-ul Edupedu.ro, care a notat că ȋntâlnirea a avut loc pe 15 aprilie. Mai mult, ȋn ziua respectivă, Ministerul Educației anunța, pe grupul de comunicare cu presa acreditată, că ministra Deca urma să efectueze o vizită în Argeș: „Deplasarea va include vizitarea a trei unități de învățământ liceal, precum și o întâlnire cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din Câmpulung și zonele apropiate”.

 

Un cunoscut patron din Argeș, condamnat la închisoare pentru că a strâns un polițist de gât

Vineri, 31 Mai 2024 10:02

 

# Decizia instanței nu este definitivă!

Un cunoscut om de afaceri din Pitești a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Acesta a fost oprit în trafic de polițiști, în cursul anului 2022, după ce a încălcat mai multe reguli de circulație. Deranjat de faptul că oamenii legii l-au oprit ca să-l legitimeze, șoferul a început să le aducă injurii. Afaceristul este acuzat că l-a strâns pe unul dintre agenți de gât. Nicolae Marinescu Oiță, patronul de la Argintex, a fost trimis în judecată, în aprilie 2022, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

 

Se majorează indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi!

Vineri, 31 Mai 2024 09:49

 

Bani mai mulţi pentru persoanele cu handicap! Săptămâna trecută, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede o majorare cu 10% din indicatorul social de referinţă (ISR) a indemnizaţiilor lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav.

„Vreau să punctez şi o decizie care vizează indemnizaţiile lunare pentru adultul cu handicap grav şi pentru copilul cu handicap grav. Acestea vor fi majorate începând cu drepturile aferente lunii iunie 2024 care se vor plăti în luna iulie. Creşterea va fi cu 10% din indicatorul social de referinţă.

 

 

Valea Iașului - lucrări de o jumătate de milion de lei, de la primar către vărul primar, chiar înainte de alegeri

Vineri, 31 Mai 2024 08:20

 

# Unu´ la primărie, unu´ la școală... stegulețe de 50.000 de lei pentru cetățeni, tot în campanie. Întâi stegulețele, apoi asfaltul!...

Primarul de la Valea Iașului este o persoană care se gândește bine înainte de a lua decizii. Așa că, înainte de alegerile locale, s-a gândit!... S-a gândit, pe data de 30 aprilie, să cumpere stegulețe, pe care să le înșire pe deasupra drumurilor. Stegulețe de 51.000 de lei. Să fâlfâie frumos. Apoi, tot în aceeași zi, probabil tot în cadrul aceluiași proces de gândire, s-a decis să asfalteze niște drumuri.

 

Adrian Miuţescu joacă tare în campania de la locale, pentru un loc eligibil la parlamentare

Vineri, 31 Mai 2024 07:58

 

Îl tot vedem pe deputatul Adrian Miuţescu la televiziunile locale, cum luptă pentru succesul lui Emanuel Soare, candidatul Alianţei Dreapta Unită la şefia Consiliului Judeţean Argeş. Observăm că discursul lui Miuţescu este acelaşi ca acum 20 de ani, doar actorii politici s-au mai schimbat.

În 2024, miza lui Miuţescu e mai mare ca niciodată! Politicianul vrea un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor, dar nu e sigur că Forţa Dreptei îl va plasa convenabil. Sunt mulţi pe caşcaval, iar scorul partidului nu e cine ştie ce... în varianta în care şi la parlamentare va funcţiona Alianţa Dreptei (USR, PMP, Forţa Dreptei), locurile se vor împărţi şi din nou nu se ştie ce va apuca Miuţescu.

 

 

S.Ed.C Mioveni organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită!

Vineri, 31 Mai 2024 07:46

 

Joi, 13 iunie, organizăm încă o campanie de sterilizări gratuite pentru proprietarii de câini și pisici din oraș, în aceeași locație: zona de picnic Făgetu - pe DJ 741, Mioveni – Ștefănești.

Programarea se va face la numărul: 0733438006.

Condiții de participare:

De la 1 iunie, Bulevardul Dacia din Mioveni redevine zonă pietonală!

Joi, 30 Mai 2024 15:24

În perioada 1 iunie – 31 august, zona centrală a Bulevardului Dacia devine zonă pietonală și de promenadă.

În fiecare duminică din lunile iunie, iulie si august, în intervalul orar 07.00 – 24.00 circulația auto va fi suspendată între Școala Veche și Robea, pe tronsonul cuprins între intersecția Bulevardului Dacia cu Strada 7 Septembrie 1485 și intersecția Bulevardului Dacia cu Strada Hanul Roșu.

În cele 13 duminici cât va fi în vigoare această hotărâre, circulația auto va fi deviată pe următoarele rute ocolitoare:

 

Jandarmii argeșeni colectează jucării pentru copiii din centrele de plasament

Joi, 30 Mai 2024 15:10

 

Sâmbătă, 1 iunie 2024, jandarmii argeșeni vă așteaptă, cu mic, cu mare, în Parcul Trivale (zona Grotă) pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Copilului.

Pentru că nu toți copiii se bucură de o copilărie fericită, în cadrul acestui eveniment, jandarmii argeșeni colectează jucării pentru cei aflați în centrele de plasament.

„Astfel, dacă ajungeți sâmbătă, 1 iunie, între orele 10.00-14.00, la standul Jandarmeriei Argeș din Parcul Trivale, puteți dona jucării, care ulterior vor ajunge la copiii din centrele de plasament ale județului nostru. Prin această campanie ne dorim să încurajăm copiii să participe activ la activități de donare, care pot bucura sufletele celor mai puțin norocoși.”, au transmis jandarmii argeșeni.

 

 

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Muzeul Județean Argeș. Programul evenimentelor

Joi, 30 Mai 2024 14:53

Muzeul Județean Argeș sărbătorește copilăria printr-o serie de evenimente cultural-educative care au în prim plan copiii. Petrecerea de 1 Iunie este încă un motiv în plus să îți implici copilul în activități amuzante, dar și educative și să dați împreună startul distracției, cu ceva timp înainte de Ziua Copilului.

Astfel, vineri, 31 mai 2024, între orele 10.00 – 12.00, în incinta muzeului vor avea loc o serie de activități cu și pentru copii, precum:

- „Lumea Insectelor”, prin intermediul acestei activități, copiii vor afla mai multe informații privind viața insectelor – importanța acestora în natură și în viața omului și de asemenea se vor organiza jocuri interactive, captivante pentru cei mici;

- Microexpoziție tematică ce va prezenta fotografii, vederi și medalii cu copiii Casei Regale a României;

 

Staruri din fotbalul românesc vor lua parte la „Trofeul Legendelor” la Pitești Arena

Joi, 30 Mai 2024 14:28

Pitești Arena găzduiește, în perioada 1-2 iunie 2024, Campionatul de Minifotbal „TROFEUL LEGENDELOR”, unde opt echipe se vor înfrunta pentru câștigarea titlului. Accesul în sală este gratuit și va fi permis, în cele două zile ale competiției, astfel: sâmbătă, de la ora 10:00, și duminică, de la ora 11:00.

În teren vor intra aproximativ 100 de fotbaliști cu renume din fotbalulul românesc, precum: Dani Coman, Jean Barbu, Constantin Schumacher, Mugurel Buga, Romeo Surdu, Gabi Tamaș, Emil Dică, Ovidiu Herea, Vasile Maftei, Daniel Chiriță, Eric De Oliveira, Alexandru Curtean, Cristi Bud, Lucian Goian, Ovidiu Hoban, Cristian Panin, Cosmin Tilincă, Marian Pleașcă.

Atenție, piteșteni! Circulație intermitentă pe strada Depozitelor

Joi, 30 Mai 2024 14:22

Vineri, 31 mai 2024, în intervalul orar 07:30 - 12:00, circulația pe DN 7, pe drumul tehnologic provizoriu (strada Depozitelor), va fi îngreunată.

Se va circula cu intermitențe, cu supravegherea și dirijarea fluxului de mașini de către Poliția Locală, transmite Primăria Pitești.

 

Măsura este necesară pentru executarea lucrărilor de infrastructură în cadrul proiectului „Reabilitare pod pe strada Depozitelor peste pârâul Bascov”, proiect finanțat prin programul de investiții „Anghel Saligny”.

 

Se redeschide circulația pe Transalpina, iar pe Transfăgărășan pregătirile sunt pe ultima sută de metri

Joi, 30 Mai 2024 14:08

 

Se redeschide circulația pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024, a anunțat Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În schimb, pe Transfăgărășan încă se lucrează la deszăpezire, dar și la reparații asfaltice.

În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova și SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulației rutiere pe Transalpina începând cu data de 1 iunie.

„Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 - 18:00.

Moşteanu promite centru modern de conferințe, de congrese! Exact ce ne lipsea!

Joi, 30 Mai 2024 13:45

 

# Piteştean: “Ideea asta ți-a venit stând pe vasul wc-ului?”

Deputatul Ionuţ Moşteanu are proiecte uluitoare pentru piteşteni! Candidează, din nou, la fotoliul de primar al Piteştiului şi de data asta face senzaţie. Ne spune că vrea să realizeze un centru modern de conferințe, de congrese, de expoziții. Un vis! Numai că oamenii nu pun b...tul la aiurelilie lui Moşteanu şi i-au scris pe Facebook despre cât de penibil este acest proiect.

 

 

Bărbat cercetat pentru dare de mită. I-a oferit unui polițist o sumă de bani în asigurarea RCA

Joi, 30 Mai 2024 13:42

 

Un bărbat este cercetat pentru dare de mită după denunțul unui polițist din Argeș. La data de 18 mai 2024, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, suspectul a fost oprit în trafic de un agent de poliție de la Secția 4 Pitești. Cu ocazia efectuării verificărilor, agentul de poliție a constatat faptul că șoferul nu avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere, iar autoturismul figura cu certificatul de înmatriculare suspendat.

„În momentul în care agentul de poliție i-a precizat că urmează să fie sancționat contravențional și că îi va reține certificatul de înmatriculare al autoturismului, conducătorul auto i-a oferit polițistului o sumă de bani pe care a introdus-o în asigurarea R.C.A., cu scopul de a nu-i fi aplicată sancțiunea contravențională”, se arată într-un comunicat emis de Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Sâmbătă și duminică, la Pitești Arena, campionat de minifotbal! Intrarea liberă!

Joi, 30 Mai 2024 11:48

 

PITEȘTI ARENA găzduiește, în perioada 01 - 02.06.2024, Campionatul de Minifotbal „TROFEUL LEGENDELOR”, unde 8 echipe se vor înfrunta pentru câștigarea titlului.

Accesul în sală este GRATUIT și va fi permis, în cele două zile ale competiției, astfel: sâmbătă, de la ora 10:00, și duminică, de la ora 11:00.

Meciurile se vor desfășura după următorul program:

· Sâmbătă, 1 iunie:


Ora 11:00 - Pandurii Târgu Jiu – FC Argeș;

Ora 11:30 - CS Mioveni – Sportul Studențesc;

Ora 12:00 - CFR Cluj Napoca – FC Brașov;

Ora 12:30 - Rapid București – Gaz Metan Mediaș;

Ora 13:00 - CFR Cluj – CS Mioveni;

Ora 13:30 - Gaz Metan Mediaș -FC Argeș;

Ora 14:00 - Rapid București – Pandurii Tg. Jiu;

 

 

Cum a vrut un argeșean să mituiască un polițist: „Hai, te rog frumos, hai”

Joi, 30 Mai 2024 11:38

 

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Argeș a fost condamnat pentru dare de mită după ce a încercat să dea bani unui polițist. Argeșeanul i-a oferit o sumă de bani agentului pe geamul de la mașină pentru ca acesta să nu îi rețină permisul de conducere.

Pe 26 iunie 2022, inculpatul a depășit pe partea stânga a drumului un ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, ce pătrunsese deja în intersecție, încălcând marcajul longitudinal continuu. Această manevră a fost observată de un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Câmpulung - Biroul Rutier, care la acel moment se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu împreună cu un alt agent din cadrul aceleiași structuri de poliție.

 

Desfășurare impresionantă de forțe pentru susținerea candidatei PSD Moșoaia, Simona Bușcă

Joi, 30 Mai 2024 11:28

 

Susținere necondiționată, la Moșoaia, din partea membrilor de vârf ai Partidului Social Democrat, pentru candidatura Simonei Bușcă la funcția de primar. Grupul a fost bine primit de către localnici care, astfel, au aflat despre numeroasele proiecte de viitor concepute pentru acest mandat.

 

 

Pagina 1 din 501

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea