Promisiune onorată a primarului Lia Olguța Vasilescu: un nou parc inaugurat în fiecare an – Fantasy Park, capitol de poveste deschis de 1 Iunie în Craiova

Un parc al poveștilor copilăriei, un loc de basm, plin de culoare și de mister. Așa arată cel mai nou proiect de regenerare urbană din Craiova, inaugurat chiar cu ocazia Zilei Copilului, de 1 Iunie. Construit pe o suprafață de peste 3,5 hectare, Fantasy Park este un proiect realizat de Primăria Craiova, care a presupus transformarea unui spațiu viran insalubru, din cel mai mare cartier al municipiului, într-unul dintre cele mai frumoase parcuri tematice din România.

„Inaugurăm încă un parc tematic pentru toate vârstele, pe un teren altădată degradat, un parc inspirat din basme și care arată ca în basme. De la prințese și dragoni, până la căsuțe fantezie și locuri de joacă, toate vor face experiența vizitării acestui loc una memorabilă. Căsuța de turtă dulce din Hänsel și Gretel, căsuța piticilor, uriașul, pădurea Ghionoaiei, balauri, feți frumoși, zâne și alte atracții pentru toate vârstele se regăsesc în Fantasy Park, situat în cel mai mare cartier al Craiovei. Așa cum am promis, strategia noastră este de a avea câte un parc în fiecare cartier, astfel încât cetățenii să nu parcurgă mai mult de 15 minute de mers pe jos până la prima oază de verdeață. Cu siguranță, acest parc este unic în țara noastră și va deveni un punct de atracție al orașului“, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Administrația craioveană, model de urmat

La rândul său, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a afirmat: „Vreau să felicit în mod deosebit Primăria Municipiului Craiova și pe doamna primar Lia Olguța Vasilescu pentru amenajarea acestui parc, pentru că știm cu toții ce loc era aici înainte. Este o reușită deosebită, mai ales că Fantasy Park este realizat în cel mai mare cartier al Craiovei – Craiovița Nouă, iar principalii beneficiarii sunt copiii. Când un spațiu degradat este recuperat și redat comunității, când proiecte de regenerare urbană se află pe agenda unei municipalități, atunci putem spune că sunt preocupări ale unei administrații responsabile, care merită lăudată.“
Fantasy Park a fost proiectat pentru valorificarea zonei, crearea de spații verzi și a unui loc nou de promenadă, cu alei și mobilier urban care completează atmosfera de basm, locuri de joacă, elemente inedite de butaforie realizate de artiștii locali, un sat al piticilor, un teatru de vară și căsuțe-restaurant. Întreg parcul este supravegheat video și beneficiază de iluminat arhitectural pe timp de noapte.

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Promisiune onorată a primarului Lia Olguța Vasilescu: un nou parc inaugurat în fiecare an – Fantasy Park, capitol de poveste deschis de 1 Iunie în Craiova Read More

Răzvan Diaconu – S.O.S., opțiune deloc surprinzătoare pentru Primăria Craiova

Răzvan Diaconu vine în fața craiovenilor cu o serie de obiective, dar își dorește si continuarea proiectelor actualei administrații. Ocupând funcția de viceprimar, Răzvan Diaconu are o experiență de câțiva ani în administrația craioveană și își dorește să câștige Primăria Craiova alături de Partidul S.O.S. România, la alegerile din 9 iunie.

1) În ce direcție se îndreaptă orașul? Ai o experiență de câțiva ani ca viceprimar al Craiovei.

Proiectul de dezvoltare al orașului a fost demarat de ani buni, este un proiect susțin de întreaga administrație, toți cei implicați aducându-și aportul, contribuția, în domeniile în care își desfășoară activitatea.
Efectele acțiunilor se regăsesc în:

– Reabilitarea spitalelor, școlilor, grădinițelor prin accesarea de fonduri europene si nu numai

– Asfaltarea unui numar semnificativ de străzi

– Organizarea evenimentelor tradiționale, culturale și artistice care au pus orașul pe harta turismului

– Eforturile depuse au propulsat Craiova in topul orașelor Europene.

2 Cum este o zi de lucru pentru tine? Ce activități are un viceprimar?

Fiecare zi de lucru este una diversificată, plină de activități. Rolul de viceprimar necesită multă flexibilitate, capacitate de a lua decizii rapide și eficiență pentru a răspunde nevoilor comunității.

3) Ești viceprimar al Municipiului Craiova. Ce te-a făcut să candidezi la funcția de Primar al Craiovei?

Dorința de a continua proiectele începute, încă din perioada în care ocupam funcția de consilier local.

Experiența acumulata, proiectele implementate și interacțiunea cu cetățenii Craiovei, mă fac să cred într-un viitor mai bun pentru orașul nostru.

4) Care sunt obiectivele candidatului la Primăria Craiova, Răzvan Diaconu?

Obiectivele sunt multiple, dar m-as rezuma la câteva pe care le consider esențiale:

– Facilități medicale și sociale pentru persoanele cu dizabilități si cele defavorizate

– Siguranța cetățenilor

– Amenajarea de spații verzi, parcuri si baze sportive în toate cartierele

– Amenajarea de parcări supraetajate si fluidizarea traficului

– Atragerea fondurilor pentru acordarea de facilități/gratuități pentru copii, elevi, studenți, pensionari și persoane defavorizate.

– Centre de permanență medicală în toate cartierele

5) Cum a fost până acum revederea cu cetățenii în campania electorală?

Interacțiunea cu cetățenii orașului nostru a fost o experiență intensă și plină de reacții pozitive. Mulți cetățeni își exprimă sprijinul, împărtășindu-și așteptările pentru viitor.

Fiind alături de oameni am înțeles nevoile reale ale comunității.

Comandat de S.O.S. Dolj, executat de Marian Bădîrci Întreprindere Individuală
C.U.I. mandatar financiar 21240071

Răzvan Diaconu – S.O.S., opțiune deloc surprinzătoare pentru Primăria Craiova Read More

Daniel Pităroiu, propunerea PNL pentru Primăria Filiaşi: „Filiaşiul are nevoie de dezvoltare. Acum! Nu de stagnare şi de scuze”

Daniel Pităroiu este candidatul liberal la funcţia de primar al oraşului Filiaşi, o urbe pe care mărimea, apropierea de Craiova şi plasarea strategică pe rutele naţionale şi internaţionale de transport o recomandau pentru o soartă mai bună. Modernizarea şi prosperitatea au trecut pe lângă Filiaşi sub actuala administraţie, spune Daniel Pităroiu, care îşi motivează astfel decizia de a candida la prima poziţie în administraţia orăşenească.
Candidatul  PNL are 50 de ani, este căsătorit şi tată a doi copii şi este de profesie economist, îndeplinind în ultimii 20 de ani diverse funcţii de răspundere în structura Complexului Energetic Oltenia.  „M-am hotărât să candidez pentru că, la fel ca probabil majoritatea filişenilor, nu mai suport stagnarea, degradarea la care a fost condamnat acest oraş de opt ani de zile. Am zis că e de datoria mea să ofer oamenilor o alternativă, să le arăt că se poate şi altfel, că nu suntem blestemaţi să batem pasul pe loc în timp ce alte oraşe profită de orice oportunitate şi se dezvoltă pe zi ce trece. La Filiaşi trăim în minciuna ca „4 ani nu sunt suficienţi pentru a implementa proiecte de anvergură în oraş”. Este fals! În 4 ani, un primar determinat, capabil şi cu experienţă profesională, poate schimba faţa unui oraş, poate atrage fonduri europene şi poate investi în toate zonele de interes ale comunităţii. Termenele lungi sunt doar o modalitate de a-şi scuza propria incompetenţă. În primul an de mandat, un primar serios poate atrage fondurile necesare pentru investiţii şi poate să finalizeze partea de birocraţie şi proiectare, pentru ca în următorii 3 ani deja să se cunoască rezultatele în teren. Filiaşiul nu mai are timp de pierdut cu termene prelungite la nesfârşit. Filiaşiul trebuie să recupereze 8 ani de stagnare şi degradare. Avem oraşe  vecine care au un ritm alert de implementare a proiectelor finanţate din fonduri europene şi aici îmi vin în minte Rovinari şi Turceni. Dacă la ei se poate, la noi de ce nu ar fi posibil?”, spune Daniel Pităroiu.

Listă amplă de urgenţe pe agenda viitorului primar

În calitate de filişan navetist, Daniel Pităroiu a putut observa la prima mână domeniile în care oraşul natal a pierdut trenul modernizării, aşa că are o listă lungă de probleme care îşi cer rezolvarea urgentă. În Filiaşi sunt multe de făcut, pentru că în multe domenii suntem nevoiţi să plecăm practic de la zero. Multe lucruri au rămas neschimbate şi nemodernizate de zeci de ani. Nu avem, spre exemplu, parcări pe bulevardul Racoţeanu, principala arteră din oraş, motiv pentru care tot timpul traficul e îngreunat. Trotuarele sunt nerefăcute de 40 de ani. La fel şi în spaţiile dintre blocuri, unde lipsesc parcările şi locurile de joacă pentru copii. Avem nevoie de o piaţă modernă, nu de barăci de tablă acoperite cu plăci de azbociment proptite cu pietroaie să nu le ia vântul. Nu asta înseamnă un oraş civilizat. Nu avem zone de agrement nici în centrul oraşului, năpădit în ultimii ani de omniprezentele barăci, nici în restul oraşului. Nu avem curăţenie, serviciul cu pricina e practic inexistent la Filiaşi. Iar toate probleme din oraş sunt cu atât mai pronunţate în cele trei sate aparţinătoare, care au fost lăsate practic de izbelişte”, susţine candidatul PNL.

Un primar capabil trebuie să aducă bani în comunitate

Reprezentantul PNL în cursa pentru Primăria Filiaşi spune că a identificat şi principala problemă a administraţiei locale actuale. Este vorba despre mulţumirea de sine şi de limitarea proiectelor de dezvoltare la minusculele resurse ale bugetului local, reţetă sigură pentru stagnare. „Principala problemă a oraşului este lipsa infrastructurii indispensabile unei localităţi care poartă titlul de oraş. Fie că e vorba de insfrastructura rutieră, de cea comercială sau de cea de agrement. Dacă mergem însă la cauze, putem constata lesne de unde ni se trage această tragică stare de lucruri. De la bugetul local, mai precis de la veniturile atrase de administraţia care, de opt ani, conduce acest oraş. Principala problemă e că această administraţie stă pe un buget de 7-8 milioane de euro, cât reuşeşte să adune din impozite şi taxe locale, plus cotele din impozitul pe venit şi cele din TVA. Or, din aceste 7-9 milioane, cam 6,5 milioane sunt cheltuite anual pe salariile celor din primărie, pe utilităţi, pe ajutoare sociale şi pe bâlciuri, că am ajuns să facem câte 10 pe an. Calea spre dezvoltare nu e asta. Un primar competent şi o administraţie corectă trebuie în primul rând să se bată pentru a atrage fonduri suplimentare pentru investiţii. Sunt zeci, sute de programe care pot fi accesate, fie fonduri europene, fie la diverse ministere, iar principala preocupare a unui edil capabil trebuie să fie accesarea acestor fonduri pentru dezvoltarea comunităţii”, precizează Daniel Pităroiu.

Parc de zece hectare pe locul actualului SIL

Unul dintre proiectele la care ţine în mod deosebit candidatul PNL la Primăria Filiaşi este amenajarea unui parc demn de o localitate cu rangul de oraş. O asemenea facilitate lipseşte deocamdată în urbe, iar propunerea PNL pentru postul de primar a identificat un amplasament valabil. „Una dintre problemele pe care mi le semnalează tinerii e lipsa unor zone de agrement în oraş. În Filiaşi practic nu ai unde să te plimbi. Parcul din centru s-a degradat mereu, fiind acum într-o stare mizerabilă, proiectul de amenajare a celor trei lacuri de la ieşirea din Filiaşi a fost abandonat. Unul dintre proiectele pe care le susţin este amenajarea pe locul actualului SIL (fosta Secţie de Industrializare a Lemnului – n.r.) a unui parc de zece hectare, cu terenuri de sport, locuri de joacă, piste de biciclete şi o sală polivalentă. Amplasamentul a fost cumpărat de mult de primărie, în ideea amenajării unui parc industrial. Din păcate, nu se pretează la aşa ceva, parcurile industriale ca să atragă investitori serioşi trebuie să fie la marginea oraşelor şi cu acces facil la infrastructura rutieră naţională şi internaţională, ceea ce nu e cazul aici. Putem amenaja însă un parc în toată puterea cuvântului. Acum a devenit practic de câţiva ani groapa neoficială de gunoi a oraşului. Acest lucru trebuie să înceteze imediat”, arată Daniel Pităroiu.

Mesaj pentru tinerii cu drept de vot:

Salut! Eu sunt Daniel Pităroiu

Ştiu că nu aveţi mult timp, motiv pentru care vreau să vă transmit doar câteva gânduri. Probabil că aţi vizitat atât oraşe din România, cât şi din afara ţării. Probabil că aţi văzut ce înseamnă cu adevărat un oraş european. Oraşul în care noi locuim acum a ajuns o ruină din cauza administrării sale defectuoase de către un grup restrâns, pentru care nevoile noastre nu contează. Filiaşiul nu este nici comună, nici oraş. Am ajuns să facem haz de necaz de sărăcia, mizeria şi nedreptatea în care ne scăldăm zilnic. Ştiu că nu vă interesează politica, însă am nevoie de votul vostru. Am nevoie de votul vostru pentru ca, în câţiva ani, să vă  puteţi lăuda că sunteţi din Filiaşi. Să fiţi mândri că locuiti într-un oraş normal. Nu european. Pentru început… doar normal.

Ieşiţi la vot şi acordaţi-mi încrederea voastră!

Proiecte pentru Filiaşi

  • Asfalt şi utilităţi în sate.
  • Parcări laterale şi trotuare pe bulevardul Racoţeanu.
  • Desfiinţarea barăcilor din centrul oraşului şi amenajarea unui părculeţ modern.
  • Atragerea de investitori serioşi în oraşul Filiaşi pentru crearea de noi locuri de muncă.
  • Construirea unei pieţe moderne, conforme cu standardele actuale, pentru a asigura condiţii normale atât vânzătorilor, cât şi cumpărătorilor din oraşul Filiaşi.
  • Construirea unui târg modern prin amenajarea de standuri ce vor fi închiriate tuturor categoriilor de comercianţi.
  • Amenajarea de parcări şi zone de relaxare între blocuri.
  • Amenajarea pe locaţia actualului SIL a unui parc întins pe o suprafaţă de 10 hectare, parc care să deţină terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, piste de biciclete şi o sală polivalentă.
  • Amenajarea zonei celor 3 lacuri.
  • Curăţenie exemplară în oraş.

Cod AEP:21240015

Daniel Pităroiu, propunerea PNL pentru Primăria Filiaşi: „Filiaşiul are nevoie de dezvoltare. Acum! Nu de stagnare şi de scuze” Read More

Construcția conductei de gaze Segarcea – Băilești –  Plenița – Calafat – Poiana Mare, în linie dreaptă!

Promisiunea noastră, a parlamentarilor PNL de Dolj, a fost onorată!

Cel mai important proiect de infrastructură a transportului de gaze naturale din județul Dolj devine realitate. Astăzi, la București, s-a semnat autorizația de construire pentru proiectul „Conductă de transport gaze naturale Segarcea – Băilești – Plenița – Calafat – Poiana Mare“.
Conducta magistrală de transport a gazelor naturale ce urmează a fi construită va porni din Segarcea și va ajunge la Băilești, trecând prin Cerăt, Giurgița, Urzicuța și Afumați. Din Băilești, ea va pleca pe două direcții: una care se va opri la Calafat, alimentând cu gaze naturale localitățile Rast, Ghidici, Piscu Vechi și Poiana Mare, iar cea de-a doua va ajunge în Plenița, după ce va străbate teritoriul localităților Galicea Mare, Moțăței și Unirea.
Prin finalizarea acestei etape premergătoare începerii lucrărilor, Doljul are o șansa imensă de a se dezvolta din punct de vedere socio-economic, localitățile Băilești, Calafat, Poiana Mare și Plenița urmând a obține statutul de poli de creștere economică ai județului, așa cum am menționat în programul electoral al PNL Dolj în această campanie electorală.
Conducta de transport gaze naturale Segarcea – Băilești – Plenița – Calafat va reprezenta coloana vertebrală a creșterii economice a județului Dolj, zona de Sud a județului devenind astfel ofertantă pentru investitori economici cu capital românesc și străin.
Pe această cale, mulțumim domnului Nicolae Ciucă, președintele PNL, echipei din Ministerul Energiei, ministrului Energiei, domnul Sebastian Burduja, și directorului Transgaz, domnul Sterian Ion, pentru implicarea deosebită pe care au avut-o în realizarea acestui obiectiv primordial pentru locuitorii județului Dolj.

Președinte PNL Dolj, deputat Ștefan Stoica

CMF:21240015 

Construcția conductei de gaze Segarcea – Băilești –  Plenița – Calafat – Poiana Mare, în linie dreaptă! Read More

Mihai Bojin, singura opțiune pentru Măceșu de Jos: O transformare remarcabilă sub administrația unui om dedicat

Comuna Măceșu de Jos a apucat pe calea dezvoltării în urmă cu 12 ani, atunci când oamenii din localitate au adus la primărie, prin votul lor, pe Mihai Bojin 

Acesta a venit cu o singură hotărâre, aceea de a le face viața mai ușoară tuturor locuitorilor. A fost nevoie de sute de proiecte și investiții majore pentru ca Măceșu de Jos să evolueze, dar astăzi administrația responsabilă se vede.
După 3 mandate de primar, Mihai Bojin poate să se uite cu mândrie în urmă. Au fost realizate drumuri noi, au fost construite și reabilitate unități de învățământ și au fost făcute investiții în sănătate care au schimbat fața comunei.
“Sunt un om căruia nu îi place să vorbească, preferă să demonstreze prin fapte. Eu dovedesc de 12 ani că se poate să avem o comună dezvoltată, o localitate frumoasă și bine întreținută. Muncesc zi de zi pentru ca tot ceea ce mi-am propus să fie finalizat cu succes. Foarte mult m-au ajutat proiectele pe care am reușit să le finanțez din fonduri nerambursabile. De exemplu, o parte dintre drumurile de interes local au fost deja asfaltate, iar, în curând, cu o finanțare asigurată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, încep lucrările de modernizare pentru 3,5 kilometri de străzi comunale. În următorii patru ani, îmi doresc să finalizez de asfaltat toată rețeaua de drumuri interioare”, declară Mihai Bojin, primarul localității Măceșu de Jos.
Cu fonduri nerambursabile au fost realizate și alte investiții majore pentru Măceșu de Jos, majoritatea dintre ele în unitățile de învățământ din cele două sate ale comunei: Măceșu de Jos și Săpata.

Noi proiecte care să asigure dezvoltarea localității

“Investițiile în școli sunt investiții pentru viitor. De aceea, m-am zbătut să scriem proiecte, pe care le-am câștigat și implementat. În Măceșu de Jos, am construit o grădiniță cu fonduri din Planul Național de Dezvoltare Locală. Tot în acest sat, am demarat reabilitarea energetică a școlii gimnaziale, proiect cu fonduri europene ce se află în lucru. Această școală este dotată deja cu mobilier și echipamente didactice tot printr-un proiect european. Investiții în infrastructura de educație am făcut și din bugetul local. Am reabilitat clădirea școlii din satul Săpata și am înființat în Măceșu de Jos un teren de sport sintetic. În total, peste 5,6 milioane de lei au fost investiți în educație”, susține edilul-șef.
În anii ce urmează, noi proiecte urmează să asigure dezvoltarea localității. Primarul Mihai Bojin nu vine doar cu promisiuni, ci cu proiecte aflate în stadii avansate de obținere a finanțării.
“Este foarte important să finalizăm infrastructura de drumuri și de utilități a comunei. În acest fel, asigurăm accesul la un trai mai ușor pentru absolut fiecare cetățean. Am depus cererea de finanțare pentru extinderea rețelei centralizate de canalizare pentru satul Săpata, acolo unde am finalizat sistemul de alimentare cu apă. De asemenea, am depus o cerere de finanțare care să ne asigure fondurile reabilitării seismice și dotării căminului cultural din Măceșu de Jos, iar acum lucrăm la proiectul pentru înființarea unui parc fotovoltaic, prin care să reușim să asigurăm consumul de energie al clădirilor publice și al rețelei de iluminat public”, încheie Mihai Bojin, primarul comunei Măceșu de Jos.

CE ÎMI PROPUN

  • Modernizare drumuri comunale
  • Extindere rețea de canalizare, sat Săpata
  • Reabilitare seismic și dotare cămin cultural
  • Înființare parc fotovoltaic

PROFIL DE PRIMAR

Mihai Bojin este de profesie inginer agronom, absolvent al Facultății de Management Agroturistic și un profesionist desăvârșit în administrație. După aproape 40 de ani de muncă în slujba oamenilor, continuă să se preocupe de comuna natală și de evoluția sa. Și-a propus să aibă o administrație orientată către cetățeni și să deschidă ușile primăriei pentru toți cei care au avut nevoie să își rezolve o problemă. Prin felul său și prin proiectele implementate, și-a asigurat susținerea în timpul a trei înfruntări electorale. De fiecare dată, comunitatea i-a validat viziunea și proiectele de dezvoltare, astfel că își continuă drumul de transformare a comunei Măceșu de Jos într-o localitate aliniată la standardele europene.

Mihai Bojin, primarul comunei Măceșu de Jos: „Dorința mea este să ne bucurăm cu toții de o viață liniștită în comuna noastră. Știu și eu cât de importante sunt drumurile asfaltate, școlile igienizate și dotate și curățenia în localitate. De aceea, nu m-am oprit niciodată din a căuta surse de finanțare pentru proiectele de dezvoltare a comunei. Mare parte din munca mea ca primar s-a văzut în drumuri mai bune, într-un sistem de alimentare cu apă pentru toate gospodăriile din comună sau în investițiile făcute în școlile și grădinițele în care învață copiii noștri. Nu este ușoară responsabilitatea pentru o comunitate de aproape 1200 de locuitori, dar angajamentul meu este acela de a nu renunța până nu vom avea un Măceșu de Jos de care să fim mândri.
Merg mai departe cu singura echipă care mi-a oferit sprijin cu adevărat. Conducerea organizației județene a Partidului Social Democrat Dolj este alături de mine în continuare. Cu un om politic implicat, cum este Claudiu Manda, și cu un profesionist în administrația județeană, cum este președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, pot să fiu sigur că misiunea mea pentru Măceșu de Jos poate fi dusă la bun sfârșit. Pe 9 iunie, vă aștept alături de mine, la vot! Împreună am transformat Măceșu de Jos! Împreună mergem mai departe!”

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Mihai Bojin, singura opțiune pentru Măceșu de Jos: O transformare remarcabilă sub administrația unui om dedicat Read More

Dorel Mitulețu: „Construim împreună Municipiul Calafat“

Unul dintre municipiile cu o istorie extrem de bogată, Calafatul a cunoscut în ultimii patru ani o transformare vizibilă, devenind, proiect cu proiect, o localitate modernă pe care cetățenii de la malul Dunării o așteptau de foarte mulți ani. În spatele acestei transformări a stat primarul liberal Dorel Mitulețu care, alături de echipa sa, a reușit în acest mandat să atragă peste 16 milioane de euro în oraș, fonduri europene și guvernamentale, finanțări esențiale pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii locale, dar și pentru creșterea calității vieții cetățenilor.
Candidat al PNL pentru un nou mandat de primar, Dorel Mitulețu și-a propus să ducă mai departe munca începută și să așeze astfel municipiul Calafat pe lista celor mai importante localități din sudul țării.
Port la Dunăre și important punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, Calafatul își pierduse, în „haosul tranziției“ de după 1989, strălucirea de altădată. Totuşi, administraţia liberală, condusă de primarul Dorel Mituleţu,şi-a propus să schimbe radical lucrurile şi să redea frumuseţea „oraşului Independenţei“. Iar semnele se văd deja cu ochiul liber. Multe străzi au fost reabilitate, iluminatul stradal a fost îmbunătățit considerabil, iar simbolurile municipiului au fost, rând pe rând, refăcute şi puse în valoare. Multe dintre acestea au fost realizate prin proiecte cu finanțare nerambursabilă, echipa edilului PNL reușind să atragă peste 16 milioane de euro în oraș, bani proveniți din fonduri europene și guvernamentale. 

Investiții record în infrastructură

Pornind de la idea că nu mai este timp de pierdut, administrația condusă de Dorel Mitulețu a încercat să rezolve, în acești patru ani, toate problemele legate de infrastructura rutieră a municipiului, modernizarea străzilor fiind una dintre solicitările cele mai frecvente ale locuitorilor. Așa se face că, în primul său mandat, edilul liberal a reușit să reabiliteze numeroase străzi, precum Teilor,1907, Dunării, Bateria Mircea, Jiului, Carpați ori Ștefan cel Mare, iar în prezent se derulează un proiect de anvergură care vizează refacerea străzilor din Ciupercenii Vechi, investiție de aproape 19 milioane de lei. Totodată, au fost reabilitate numeroase trotuare, fiind amenajate, de asemenea, zeci de locuri de parcare, atât în zona centrală, cât și în cartiere.

Administrația are însă planuri mari și în ceea ce privește extinderea ori realizarea unor rețele de utilități. Astfel, sistemul de apă și canalizare existent va fi extins printr-un proiect în valoare de 14 milioane de lei, esențial pentru confortul locuitorilor. Totuși, poate cea mai importantă rețea este cea de gaze naturale, un proiect în valoare de 19 milioane de lei, aflat deja în implementare, care va schimba cu siguranță viața municipiului. „În momentul în care vor ajunge gazele la noi, probabil că vom putea vorbi despre un boom economic al orașului. Așa după cum am menționat de nenumărate ori, investitorii se uită mai întâi după utilități: apă, curent, gaze, ca să poată să aibă o investiție cât mai eficientă. Iar despre gaze suntem întrebați prima oară atunci când am discutat cu potențiali investitori. Nu va mai dura mult până când vom putea răspunde afirmativ“, a declarat Dorel Mitulețu.

Educația și cultura, printre prioritățile liberale

Conștient că niciun oraș nu poate avea viitor dacă nu investește în el, Dorel Mitulețu a prioritizat în mandatul său investițiile în unitățile de învățământ din localitate. Printre cele mai importante putem aminti dotarea unităților de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente moderne, proiect în valoare de 5,5 milioane de lei, aflat în derulare, sau construirea unei creșe cu 40 de locuri,o investiție de aproximativ 11 milioane de lei, și ea în derulare, care va răspunde nevoilor crescânde ale familiilor tinere.
Administrația nu a uitat că o minte sănătoasă are nevoie și de un corp sănătos, astfel că și-a îndreptat atenția și către bazele sportive. Așa se facă că în prezent este în execuție refacerea stadionului din municipiu, în valoare de 9 milioane de lei, care va oferi facilități moderne comunității și, în special, tinerilor. În plus, au fost modernizate terenurile de sport cu tartan de la Liceele„Independența” și „Ștefan Milcu”, fiind reabilitate și numeroase locuri de joacă din cartierele municipiului.
Nu au fost neglijate însă nici monumentele din Calafat, precum Monumentul Centenarului Independenței sau Monumentul Independenței (tunuri), care au trecut prin ample procese de reabilitare, la fel cum s-a întâmplat și cu esplanada din fața Complexului Comercial „Danubiu“. Să amintim că administrația liberală a plantat, de asemenea, 400 de platani pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, un proiect care ajută la îmbunătățirea calității aerului și a esteticii urbane.

Continuitate în dezvoltare

Determinat să continue munca începută în anul 2020, Dorel Mitulețu candidează, la alegerile locale din 9 iunie, pentru un nou mandat din partea PNL, planurile sale pentru următorii ani incluzând investiții majore în infrastructură, sănătate, educație, turism și cultură, proiecte care vor fi realizate atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene și guvernamentale. „Este important să avem continuitate, iar Calafatul sigur merită șansa de deveni unul dintre polii de dezvoltare ai județului. Echipa pe care o conduc a reușit să arate că se pot realiza foarte multe lucruri într-un timp scurt, iar schimbarea în bine a municipiului cred că este vizibilă. Am convingerea că vom merge mai departe împreună și după 9 iunie, iar noi avem deja o listă amplă pentru proiectele pe care le vom aduce și le vom implementa în Calafat în următorii ani“, a declarat primarul municipiului Calafat, Dorel Mitulețu.
Agenda de lucru pentru următoarea perioadă a edilului liberal este structurată pe mai multe capitole, fiecare cuprinzând un aspect important al comunității pe care o reprezintă. Astfel, când vine vorba despre Infrastructură, Dorel Mitulețu și-a propus, printre altele, reabilitarea bulevardului Horia, Cloșca și Crișan, modernizarea tuturor străzilor neasfaltate din Calafat (după realizarea extinderii rețelei de alimentare cu apă și canalizare), reabilitarea străzilor și a trotuarelor deteriorate ori modernizarea falezei municipiului Calafat. De asemenea, administrația liberală vizează finalizarea extinderii rețelei de apă și canalizare pe toate străzile unde aceasta lipsește, finalizarea construirii rețelei interioare de distribuție a gazelor naturale în Calafat, modernizarea pieței agroalimentare, dar și construirea unor noi locuințe prin Agenția Națională pentru Locuințe.

La capitolul Sănătate, edilul va merge mai departe cu procesul de modernizare a Spitalului Municipal Calafat, construirea unei noi policlinici la standarde moderne pentru medicii de familie din cartierul Mogador, modernizarea policlinicii medicilor de familie din cartierul Traian, dar și construirea unui cămin pentru bătrâni în Calafat, precum și a unei cantine sociale pentru persoanele defavorizate.

Nu este lăsată deoparte nici Educația, fiind vizată modernizarea tuturor sălilor de clasă din școli și licee, amenajarea unor cantine cu mâncare caldă pentru elevii din unitățile de învățământ, dar și modernizarea laboratoarelor școlare și a bazelor sportive din cadrul unităților de învățământ.

Când vine vorba despre Cultură, administrația Dorel Mitulețu are în vedere modernizarea Casei de Cultură Calafat, reabilitarea Muzeului de Artă și amenajarea unui amfiteatru în aer liber, dotarea căminelor culturale din Golenți, Basarabi și Ciupercenii Vechi pentru organizarea de evenimente, precum și susținerea ansamblurilor locale de muzică și dans și dezvoltarea Taberei folk.

Cod AEP:21240015

Dorel Mitulețu: „Construim împreună Municipiul Calafat“ Read More

Marin Totoroață, garanția PSD pentru dezvoltare în Țuglui

Într-un peisaj politic agitat, localitățile sunt adesea terenul unde proiectele concrete și schimbările vizibile aduc susținere pentru liderii lor. Primarul Marin Totoroață, figura proeminentă a PSD în Țuglui, și-a câștigat aprecierea localnicilor prin eforturile sale de modernizare și îmbunătățire a infrastructurii și serviciilor comunitare.

Una dintre marile realizări ale primarului din Țuglui, Marin Totoroață, a fost modernizarea căminului cultural, un reper pentru comunitate. Acest proiect a reprezentat un pas semnificativ în direcția consolidării coeziunii sociale și promovării culturii locale.
De asemenea, construirea unui teren de sport cu gazon artificial și nocturnă a fost o inițiativă deosebit de apreciată. Această investiție nu numai că a promovat un stil de viață activ și sănătos printre locuitori, dar și-a propus să ofere tinerilor din Țuglui oportunități de recreere.

Asfaltarea drumurilor comunale, o prioritate

În sectorul educației, primarul Totoroață a făcut pași importanți, dotând școala gimnazială din Țuglui cu mobilier modern, materiale didactice și echipamente necesare pentru un proces educațional eficient. De asemenea, modernizarea Grădiniței cu program normal a fost o prioritate, asigurând un mediu sigur și stimulativ pentru cei mici.
Infrastructura rutieră a beneficiat și ea de atenția edilului. Prin intermediul Programului „Anghel Saligny“, drumurile comunale au fost asfaltate, iar un drum sătesc între Glod și Jiul a fost inaugurat, facilitând mobilitatea și accesul la servicii pentru locuitorii din aceste zone. Prin forarea a trei fântâni în satul Jiul, primarul a abordat și necesitățile de bază ale comunității, asigurând accesul la resursele de apă potabilă pentru locuitorii săi.
„Am investit în forarea fântânilor în satul Jiul pentru a asigura accesul la apă potabilă pentru locuitorii noștri, iar în viitor doresc extinderea rețelei de apă și canalizare, dar și introducerea gazelor naturale în toată comuna. Infrastructura rutieră este o prioritate, iar proiectele noastre vizează îmbunătățirea mobilității și siguranței în comunitatea noastră“, a spus primarul PSD, Marin Totoroață.

Apă potabilă și gaze naturale pentru întreaga localitate

De asemenea, edilul din Țuglui a investit în modernizarea Parcului Glod-Duzi, oferind comunității un spațiu verde renovat și bine întreținut, propice pentru relaxare și recreere în aer liber.
Participarea la un program cu 32 de proiecte finanțate din fonduri europene demonstrează angajamentul primarului pentru dezvoltarea sustenabilă și creșterea economică a localității.
Realizările primarului Totoroață sunt remarcabile, iar implicarea sa în proiectele educaționale și sociale de viitor sunt tot mai ample. Unul dintre obiectivele sale principale este introducerea gazelor naturale în toată comuna, o inițiativă care ar aduce beneficii semnificative în ceea ce privește confortul și eficiența energetică pentru locuitori, dar și extinderea rețelei de apă pentru asigurarea accesului la apă potabilă pentru toți localnicii.
Marin Totoroață propune un proiect amplu,care vizează amenajarea șanțurilor pentru scurgerea apelor pluviale în toată localitatea,asigurândastfel o infrastructură adecvată și prevenind inundațiile. De asemenea, proiectul pentru așternerea unui strat de uzură de 4 cm pe DC 95 va îmbunătăți infrastructura rutieră și va facilita mobilitatea în comună.
Cu o viziune orientată către progres și o serie impresionantă de realizări, primarul Marin Totoroață rămâne un lider apreciat și respectat în comunitatea din Țuglui. Prin inițiativele sale, el a reușit să consolideze legăturile sociale, să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și să deschidă noi perspective pentru viitorul localității.

CE AM REALIZAT

  • Modernizare Cămin Cultural
  • Construire teren de sport dimensiuni 20 m X 40 m cu gazon artificial și nocturnă
  • Dotare cu mobilier, material didactice și echipamente a Școlii Gimnaziale Țuglui
  • Modernizare Grădinița cu program normal Țuglui
  • Asfaltare drumuri comunale în Țuglui, prin Programul „Anghel Saligny“
  • Înființare drum sătesc între satul Glod și satul Jiul, în lungime de 2,5 km
  • Efectuarea lucrărilor de cadastru general la intravilanul și extravilanul localității
  • Achiziționarea unui buldoexcavator
  • Amenajare părculeț lângă Căminul Cultural
  • Amenajarecu pavele și lămpi electrice în curtea școlii gimnaziale Țuglui
  • Construirea de grupuri sanitare la cele 2 corpuri de clădire a Școlii Gimnaziale Țuglui
  • Modernizare Parc Glod-Duzi;
  • Asfaltarea străzilor din comuna Țuglui: str. Pescăriei, str.Pescarilor, str.Răscoala 1907, str. Perilor
  • Înființare piață comunală
  • Acoperiș nou Parohia Glod
  • Achiziționarea de aparate de aer condiționat în toate bisericile din comuna Țuglui
  • Introducerea de internet și televiziune prin cablu în satul Jiul
  • Premierea elevilor care au participat la concursuri internaționale și au obținut medalii
  • Premierea elevilor care au participat la olimpiade și au obținut locurile I,II și III
  • Forarea a 3 fântâni în satul Jiul
  • Asfaltare străzi în comuna Țuglui; str.Carierei, str. Trandafirilor, str.Școlii, str.Tineretului, str. Jiului pe o distanță de 2,1 km și str.Bisericii pe o lungime de 400 m
  • Participare la un program cu 32 proiecte pe fonduri europene, din care au beneficiat 10 cetățeni ai comunei Țuglui, care au obținut fonduri cuprinse între 55.000 euro și 100.00 euro
  • Acordarea de pășuni tuturor proprietarilor de animale care beneficiază de fonduri pentru creșterea acestora
  • Susținerea echipelor de fotbal de juniori și seniori
  • Construirea de foișoare cu mese și bănci la Parohia Țuglui și Parohia Glod
  • Înființare Centru Medical de Permanență
  • Înființare SPCLEP Țuglui

CE ÎMI PROPUN

  • Introducerea gazelor naturale în toată comuna Țuglui
  • Proiect pentru amenajarea șanțurilorde scurgere pe toate străzile comunei Țuglui
  • Proiect pentru așternerea unui strat de uzură de 4 cm pe DC 95
  • Extinderea rețelei de apă și canalizare pe străzile rămase, cât și în satul Jiul
  • Construirea unei săli de sport în satul Țuglui
  • Construirea unui nou sediu de primărie

Comandat de PSD Dolj, executat de Marian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

Marin Totoroață, garanția PSD pentru dezvoltare în Țuglui Read More

PSD, promisiune onorată! Gazele ajung în sudul județului

Guvernul Marcel Ciolacu a prioritizat proiectul de realizare a conductei de transport gaze naturale pe traseul Segarcea – Băileşti – Pleniţa – Calafat, iar astăzi  Ministerul Energiei a emis autorizația de construire pentru acest obiectiv, inclusiv pentru alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică.
Magistrala de gaze va avea o lungime totală de aproape 113 kilometri și se va cupla la conducta de gaze Craiova – Segarcea.Ea va traversa teritoriile administrative ale localităților Cerăt, Giurgița, Urzicuța, Afumați, Băilești, Galicea Mare, Moțăței, Unirea, Plenița, Rast, Ghidici, Piscu Vechi, Poiana Mare și municipiul Calafat.
Primele două loturi vor fi realizate între localitățile Segarcea, Băilești și Calafat, în timp ce al treilea lot se va construi între Băilești și Plenița.

PSD își duce la capăt angajamentele

Administrația PSD a declarat acest proiect de importanță națională și a făcut toate demersurile pentru realizarea sa.Consiliul Județean Dolj și primăriile localităților de pe traseul conductei de gaze au făcut toate eforturile pentru ca acest proiect să fie dus la îndeplinire: de la elaborarea documentațiilor și stabilirea culoarelor de expropriere până la emiterea tuturor documentelor necesare obținerii autorizației.

Tot în timpul administrației PSD a fost înființată și magistrala de gaze Craiova – Segarcea.

Pentru PSD, angajamentele asumate sunt proiecte onorate! Împreună transformăm județul Dolj!

Comandat de PSD Dolj, executat deMarian Bădîrci Intreprindere Individuală, CUI mandatar financiar 21240002

PSD, promisiune onorată! Gazele ajung în sudul județului Read More