vineri, 17 mai 2024

Publicat la 5/17/2024 07:17:00 p.m. de

A fost semnat procesul verbal la finalizarea lucrărilor de modernizare a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș (CP)

A fost semnat procesul verbal la finalizarea lucrărilor de modernizare a Centrului Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) Mediaș. De astăzi, aproape 140 de copii cu deficiențe mintale și locomotorii au condiții mai bune de învățare și recuperare medicală.

FOTO: Consiliul Județean Sibiu

Sunt copiii care provin din Mediaș, dar și din localități învecinate, precum Copșa Mică, Valea Viilor, Agârbiciu, Târnava, Brateiu sau Nemșa.

Prin fondurile europene nerambursabile pe care Consiliul Județean Sibiu le-a obținut din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, a fost reabilitată întreaga clădire și au fost amenajate cabinete de terapie și recuperare medicală. Numărul sălilor de clasă a crescut, ajungând la 12.

În cadrul aceleiași investiții, au fost achiziționate calculatoare, imprimante, table interactive și mobilier școlar, valoarea acestora fiind de 340 mii lei.

„Atât pentru elevii CSEI Mediaș, cât și pentru cei din comunitate, am pregătit un nou proiect: amenajarea unui teren de sport multifuncțional, pentru care, acum, se realizează documentația tehnică”, transmite Consiliul Județean.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/17/2024 06:10:00 p.m. de

Ziua Porților Deschise, de 1 iunie, la Aeroclubul Sibiu!

Aeroclubul Teritorial Sibiu „Hermann Oberth” îi invită pe sibieni, cu mic, cu mare, de 1 iunie, la Ziua Porților Deschise. „Sărbătorește printre aeronave  Ziua Internațională a Copilului!“, ne îndeamnă Aeroclubul Sibiu. Între orele 9,30 și 15, veți avea ocazia să participați la activitățile de zbor, să vedeți salturi cu parașuta, să cunoașteți aeronavele și legendarul AN2. Adulții pot efectua salturi în tandem cu parașuta, contra cost, pe bază de programare. „ Sperăm ca printre micii vizitatori să descoperim viitori piloți și parașutiști care să reprezinte țara la competițiile de profil.“, arată Aeroclubul Sibiu.


Special pentru cei mici, Aeroclubul Teritorial Sibiu «Hermann Oberth» își deschide așadar larg porțile, sâmbătă, 1 iunie, între orele 09:30 și 15.30. Copiii și părinții  pot astfel sărbători Ziua Copilului printre aeronave, vor avea ocazia să vadă cum decurge o zi de activitate la un aeroclub, vor face cunoștință cu personalul și se vor familiariza cu aeronavele și activitatea de parașutism.
Îi așteptăm cu brațele deschise și pe cei mici, dar și pe cei mari. Intrarea este liberă și oricine este binevenit. Aeroclubul nostru are mereu porțile deschise, mai ales pentru copii și tineri, deoarece microbul zborului se prinde încă din copilărie. Dacă vremea va fi nefavorabilă și nu va permite desfășurarea activităților programate pentru sămbătă, acestea vor fi amânate pentru duminică, 02 Iunie 2024“, a transmis Aeroclubul Teritorial Sibiu „Hermann Oberth”.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/17/2024 05:04:00 p.m. de

Loc de joacă reabilitat la Ațel

Primăria comunei Ațel anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare a parcului de joacă din localitate. Spre bucuria copiilor, a fost deschis începând de ieri. Accesul este permis între orele 08:00- 22:00!

 
„ANUNȚ IMPORTANT!
Parcul de joacă din localitatea nostră a fost reabilitat și dotat cu noi echipamente, astfel vă comunicăm că poate fi folosit din nou de mâine!!
Folosirea locului de joacă este dedicată doar copiilor cu vârstă de până la 12 ani, însoțiți și supravegheați de un adult!
Accesul este permis între orele 08:00- 22:00!
 Le dorim distracție frumoasă celor mici!“, a transmis Primăria Ațel.
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/17/2024 04:17:00 p.m. de

A început Festivalul CoBuild 2024. Ce noutăți ale industriei puteți descoperi la Ciugud? (P)

CoBuild a adus împreună producători și furnizori de echipamente de construcții, companii din domeniile transporturi și auto, precum și reprezentanți din sectoare conexe, alături de consultanți în atragerea de fonduri guvernamentale și europene.

 

Cu toate că evenimentul este doar la a doua ediție, deja se bucură de încrederea industriei de construcții. Ca urmare, numărul expozanților și suprafața târgului au crescut exponențial față de anul trecut. Sunt aproape 100 de expozanți pe terenul de 10 hectare care găzduiește festivalul CoBuild.

CoBuild este alcătuit din 4 mari zone de interes, care se adresează oricărui tip de vizitator, fie că vorbim despre antreprenori, constructori, operatori de utilaje sau chiar familii însoțite de copii. Indiferent de scopul vizitei, organizatorii CoBuild vă asigură că veți avea parte de experiențe inedite și clipe de neuitat!

Harta CoBuild 2024:

1. Zona Expo este formată din spațiile unde expozanții CoBuild își etalează cele mai noi utilaje, echipamente, produse conexe și tehnologii. În Zona Expo, vă așteaptă noutăți din industria construcțiilor și nu numai.idteți testa cele mai noi echipamente de construcții și tehnologii de ghidare a utilajelor. Gândiți-vă la Zona Demo ca la un loc de joacă pentru cei mari.

2. Zona Demo este locul unde puteți testa cele mai noi echipamente de construcții și tehnologii de ghidare a utilajelor. Gândiți-vă la Zona Demo ca la un loc de joacă pentru cei mari.

3. Zona Kids & Family li se adresează copiilor și familiilor, deopotrivă. Aici, cei mici se pot juca în voie și se vor bucura de activități distractive. Practic, Zona Kids & Family este un spațiu de joacă universal.

4. Zona Food & Drinks este destinată repausului și bunei dispoziții. Mâncare pe alese, deserturi și băuturi, toate fac parte din meniul CoBuild. Oferta este variată și satisface orice gurmand.

Festivalul CoBuild este, totodată, un eveniment dedicat inovației. Vedeți în ce direcție se îndreaptă industria de construcții, aflați noutățile din sectorul utilajelor electrice, testați ultimele echipamente lansate pe piață și descoperiți cele mai noi sisteme de ghidare și de automatizare a utilajelor de construcții.

CoBuild este organizat de publicația Mașini și Utilaje, asociația 11even și agenția de marketing Avanti. CoBuild este un eveniment susținut de Primăria Ciugud, Consiliul Județean Alba și Societatea de Transport Public Alba.

  • Acces: Gratuit, pe bază de înscriere
  • Înscriere eveniment: www.cobuild.ro/bilete
  • Program eveniment: Joi – sâmbătă, 10:00 – 18:00
  • Adresă: Comuna Ciugud, județul Alba
  • Contact: Oana Patache, sales manager, 0728 851 100, oana.patache@cobuild.ro
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/17/2024 09:26:00 a.m. de

„Totuși iubirea peste blestem” - lansarea albumului Grupului Motto

Grupul Motto, în parteneriat cu Asociația Mediaș Cetate Seculară și Primăria Mediaș, vă invită sâmbătă, 25 mai, ora 18.00, la lansarea albumului „Totuși iubirea peste blestem”, ce va avea loc în Sala Traube din Mediaș.

Participă ca invitați speciali artiștii Walter Ghicolescu, Virgil Suciu și Grupul Balada.

Accesul la eveniment este gratuit.

"Albumul „Totuși iubirea peste blestem” conține 15 cântece, compoziții ale membrilor grupului pe versurile unor mari poeți cum sunt Mihai Eminescu, George Topîrceanu, Adrian Păunescu, ale unor poeți mai puțin cunoscuți cum sunt Nuța Istrate Gangan, Nicu Popa, Marcel Cîmpeanu și ale componenților grupului Adela Deac și Bogdan Suciu.

Grupul Motto a luat ființă în anul 2009, din pasiunea comună pentru muzica folk. Albumul a fost înregistrat în componența:

Bogdan Suciu: voce, chitară armonie, electrică, solo, bass

Adela Deac: voce, chitară armonie, instrumente virtuale (percuție și clapă)

Lea Muszka: voce, chitară armonie

Daniel Cristea: voce, chitară armonie

 

Înregistrările au fost realizate la Home Studio Motto Mediaș.

Aranjamentul muzical aparține Grupului Motto.

Vioara la cântecele 1 și 13 este interpretată de Jimi El Laco.

Mix-Mastering-ul a fost realizat de Adela Deac.

Design-ul coperții aparține lui Feri Teglaș.

Fotografiile sunt realizate de Feri Teglaș și Bogdan Nicolae.

Grupul Motto a evoluat cu tenacitate și pasiune de-a lungul timpului, a avut prezențe multiple la activități culturale și festivaluri de muzică folk, atât pe plan local, cât și în alte localități din țară. Membri componenți ai grupului fac parte din Asociația Culturală Mediaș Cetate Seculară și participă la organizarea anuală a Festivalului Concurs Național de Muzică Folk Mediaș Cetate Seculară, cel mai longeviv festival de folk din România.

Vă așteptăm să fiți alături de noi sâmbăta, ora 18:00, la Sala Traube !", transmite Grupul Motto

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/17/2024 08:22:00 a.m. de

Inaugurare oficială. Rheinmetall Automecanica își începe activitatea la Mediaș

Noua companie Rheinmetall Automecanica Mediaș a fost inaugurată oficial la Mediaș. La eveniment a participat și Radu Oprea, Ministrul Economiei Antreprenoriatului și Turismului.

foto: facebook
 
Rheinmetall, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule militare din Europa, a finalizat așadar investiția ca acționar majoritar în două companii ale producătorului român de vehicule Automecanica Mediaș. La inaugurare au avut loc și prezentări ale vehiculului blindat de luptă Rheinmetall Lynx, camionului HX 2 și a remorcii pentru containere RAM.

foto: facebook

Reamintim, producătorul german de armament Rheinmetall a cumpărat 72,5% din acțiunile fabricii românești Automecanica Mediaș.

Compania Rheinmetall Automecanica a pornit la drum cu 150 angajați, iar obiectivul este acela ca în decurs de aproximativ doi ani să ajungă la o cifră de afaceri de 300 milioane de Euro.

"Prin investiții, transfer de tehnologie, formare profesională continuă și parteneriate, industria de apărare de stat și privată, poate deveni un veritabil pol de creștere economică pentru întreaga regiune a Flancului Estic NATO."

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă și comercializează componente, sisteme și servicii pentru industria de securitate și cea civilă.

Automecanica Mediaș SRL este un producător de componente din oțel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oțelării și confecții metalice, scări metalice interioare și exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum și proiectare personalizată și producție de piese și componente din oțel, oțel inoxidabil și aluminiu.

Continuare
    Trimite prin e-mail

joi, 16 mai 2024

Publicat la 5/16/2024 04:04:00 p.m. de

ANUNŢ MODIFICARE SEDII SECȚII DE VOTARE ÎN MUNICIPIUL MEDIAȘ

Pentru desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, prin Dispoziţia nr. 269/10.05.2024 a Primarului municipiului Mediaş au fost delimitate, numerotate şi stabilite secţiile de votare din municipiul Mediaş şi satul aparţinător Ighişu Nou.
 
Potrivit Dispoziţiei, au fost modificate sediile următoarelor secţii de votare:

- Secţia de votare din incinta Şcolii Gimnaziale nr. 4 Mediaş, str. Strephan Ludwig Roth nr. 21 se va amenaja în incinta Autogării Mediaş - str. Unirii nr. 8



- Secţia de votare din incinta imobilului situat în Mediaş, str. George Topârceanu FN se va amenaja în incinta Creşei nr. 3 - str. George Topârceanu nr. 14



- Secţia de votare din incinta imobilului situat în Mediaş, str. Avram Iancu nr.12 (fost corp clădire Şcoala Gimnazială „George Popa”) se va amenaja în incinta Liceului „Axente Sever” - str. Avram Iancu nr.18



Cetăţenii din Municipiul Mediaş sunt invitaţi să consulte Dispoziţia Primarului privind delimitarea, numerotarea şi stabilirea secţiilor de votare, pe site-ul Primăriei municipiului Mediaş, secţiunea „Anunțuriׅ“, pentru a verifica la ce secţie își pot exprima votul în data de 9 iunie 2024. 
Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/16/2024 03:18:00 p.m. de

ROMGAZ are o nouă sucursală în Republica Moldova, Sucursala Chișinău de furnizare gaze naturale

Astăzi, 16 mai 2024, a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, Sucursala ROMGAZ din Chişinău.


Prin Hotărârea nr. 32/2024, Consiliului de Administrație al ROMGAZ a aprobat înființarea unei sucursale de furnizare gaze în Republica Moldova și efectuarea demersurilor de înregistrare a acesteia sub denumirea „Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ SA Mediaș – Sucursala Chișinău”.
Răzvan POPESCU, CEO ROMGAZ: “Demersul înregistrării Sucursalei ROMGAZ la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030. ROMGAZ dorește să contribuie la asigurarea securităţii în aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova, iar pasul făcut azi asigură premisele atingerii acestui deziderat”.
Aristotel JUDE, Director General Adjunct ROMGAZ: „În perioada imediat următoare, ROMGAZ va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova. Suntem convinşi că prezenţa ROMGAZ în Republica Moldova şi tranzacționarea gazelor naturale pe piaţa centralizată din Republica Moldova va contribui eficient la liberalizarea pieţei gazelor naturale din această țară şi la crearea premiselor necesare stabilirii unui preț real în beneficiul consumatorilor”.

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/16/2024 02:13:00 p.m. de

Noaptea Muzeelor Medieșene – 18 mai 2024, Ediția a XX-a

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, se alătură din nou Zilei Internaționale a Muzeelor, eveniment aflat anul acesta la aflat la cea de-a XX-a ediție și care se va desfășura în data de 18 mai 2024. 


Municipiul Mediaș va adera la Noaptea Europeană a Muzeelor, organizând un program unitar dedicat acestui eveniment muzeistic de excepție. Majoritatea instituțiilor medieșene de profil sunt implicate în această manifestare, ceea ce oferă publicului posibilitatea parcurgerii unui veritabil tur cultural al muzeelor și al caselor memoriale medieșene, și anume: Muzeul Municipal Mediaș, Casa Memorială „St. L. Roth”, Turnul Pietrarilor, Casa Memorială „Hermann Oberth”, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta” și Sinagoga Mediaș.

Accesul la toate aceste instituții este gratuit, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor.

Orarul de vizitare „Noaptea Muzeelor” 2024:

1. Muzeul Municipal Mediaș: 16:00 – 00:00

2. Casa Memorială „St. L. Roth”: 17:00 – 22:00

3. Turnul Pietrarilor: 17:00 – 00:00

4. Casa Memorială „Hermann Oberth”: 16:00 – 00:00

5. Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”: 18:00  - 20:30

6. Sinagoga Mediaș: 18:00 – 00:00

 

Program integral al manifestării „Noaptea Muzeelor Medieşene” 2024 este următorul:

1. Muzeul Municipal Mediaş, str. Mihai Viteazu nr. 46

Program Noaptea Muzeelor 2024: 16:00 – 00:00

 Oferta expoziţională:

1. Istorie – Arheologie: Evoluția comunităților umane din zona Mediașului, din preistorie până în epoca modernă

2. Ocupaţii tradiţionale şi port popular pe Valea Târnavelor

3. AMORF, expoziție de arte vizuale

4. Din Preistorie până în Evul Mediu. Descoperiri arheologice prin detecție din zona Meiașului

5.  Mamifere sălbatice de pe glob (colaborare cu Hunting Club Mediaș și Raith Tierpräparator)


2. Casa Memorială „Stephan Ludwig Roth”, Str. Johannes Honterus Nr. 10

Program Noaptea Muzeelor 2024: 17:00 – 22:00

Expoziţia – Viaţa, activitatea şi opera lui Stephan Ludwig Roth


3. Turnul Pietrarilor, Str. Johannes Honterus, F.N.

Program Noaptea Muzeelor 2024: 17:00 – 00:00

Expoziția: Pânza de păianjen în artă – In memoriam: Emil Mureșan


4. Casa Memorială „Hermann Oberth”, Str. Hermann Oberth, Nr. 23

Program Noaptea Muzeelor 2024: 16:00 – 00:00

Expoziții:

1. Viața și activitatea savantului Hermann Oberth

2. Aniversare – 30 de ani de la înființarea Casei Memoriale „H. Oberth” – expoziție temporară


5. Biserica Evanghelică „Sf. Margareta”, Piața Castelului, Nr. 1

Program Noaptea Muzeelor 2024: 18:00 – 20:30

1. Program pentru copii

2. Prezentare Orgă

3. Vizitarea închisorii cetății


6. Sinagoga Mediaș

Adresa: Str. M. Kogălniceanu, Nr. 43

Program: 18:00 – 00:00

Expoziție de artă

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/16/2024 12:44:00 p.m. de

Au început înscrierile la profilul sportiv, la Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș

Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș a dat azi startul admiterii pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a. „Viitorii elevi ai profilului sportiv au ocazia de a se înscrie la unitatea noastră de învățământ și de a susține probele de aptitudini.“, a transmis conducerea Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș


Candidații trebuie să fie apți medical, să fi făcut sport cel puțin un an la un club sportiv sau să fii participat la competiții școlare în ultimii doi ani. Ei pot fi admiși doar dacă au media generală cel puțin 7 la educație fizică în clasele V-VIII.

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a pentru profilul vocațional va avea loc în perioada 16 – 17 mai 2024 între orele 8 – 14 la secretariatul Liceului Teoretic Axente Sever. Desfășurarea probelor de aptitudini va avea loc în data de 21 mai 2024.

Actele necesare pentru înscriere sunt următoarele:

1. fișă de înscriere eliberată de școala de proveniență

2. copie carte de identitate și certificat de naștere

3. aviz epidemiologic de la medicul de familie – vaccinări

4. aviz medical cu specificația ”Apt pentru efort fizic/Aviz medical favorabil participării la probele de aptitudini sportive”, eliberat cu maximum 10 zile lucrătoare înainte de înscriere (condiție eliminatorie).

5. existența unui document, din cele menționate mai jos, care să ateste că elevul practică organizat, de cel puțin 1 an calendaristic , discipline sportive (condiție eliminatorie)

* carnet de legitimare sportivă (legitimație de sport) vizat de forul de specialitate pentru cel puțin ultimii doi ani competiționali (în copie conformă cu originalul)

* adeverință de la clubul sportiv/asociația sportivă sau de la unitatea de învățământ cu program sportiv integrat/suplimentar că practică organizat disciplina sportivă pentru care se constituie clasa de cel puțin un an calendaristic (document original/scanat);

* dovada participării la etape județene/regionale/naționale ale Olimpiadei Gimnaziilor/ONSȘ și/sau în cadrul Campionatelor Naționale Școlare (un document original sau scanat)

Alte informații se pot obține de la secretariatul Liceului Teoretic Axente Sever la telefon 0269 841 662.

Continuare
    Trimite prin e-mail

miercuri, 15 mai 2024

Publicat la 5/15/2024 04:02:00 p.m. de

Lucrări de asfaltare pe strada Sebeșului

Începând de marți, 14 mai 2024, s-au efectuat lucrările de turnare a covorului asfaltic pe strada Sebeșului din cartierul Vitrometan, informează Primăria Mediaș.


Această stradă face parte din programul de „Lucrări de întreținere a drumurilor publice în municipiul Mediaș“, semnat de către municipiul Mediaș în anul 2023. Lucrările din zona străzii Sebeșului au început în acest an, cu reabilitarea sistemelor de apă (desfășurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare) și a canalizării pluviale (prin programul „Anghel Saligny“). În perioada următoare, pe această stradă se vor realiza marcajele rutiere orizontale și verticale.
               
 
Cartierul Vitrometan a intrat în procesul de modernizare, așa cum am spus încă de anul trecut. După înlocuirea rețelelor de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, vom interveni cu refacerea trotuarelor acolo unde este cazul, cu amenajarea de noi locuri de parcare acolo unde este posibil și cu turnare de covoare asfaltice. Astăzi s-a turnat covor asfaltic pe strada Sebeșului, o stradă extrem de circulată din cartier. Pe etape, toate străzile din cartierul Vitrometan vor fi modernizate. Pe lângă acest program, cartierul beneficiază de un bazin de înot modern, va beneficia de o creșă și nu în ultimul rând promisiunea mea este aceea că și școala va intra într-un amplu program de modernizare“, a declarat 
Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/15/2024 02:02:00 p.m. de

Mobilizare fără precendent în jurul candidatului PNL de la Micăsasa. Daniela Cîmpean: „Micăsasa merită mai mult!” (CP)

 

Vasile Streza, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Micăsasa, a reușit să câștige într-un timp record respectul și susținerea comunității, o bună parte din aceasta fiind prezentă recent la evenimentul de prezentare a platformei sale.

foto: Vasile Streza, candidatul PNL la Primăria Micăsasa / PNL Sibiu

„A fost o întâlnire la care am simțit o energie extraordinară din partea oamenilor, cu toții hotărâți să nu mai piardă încă patru ani și să pună în fruntea primăriei omul care trebuie˝– a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, la scurtă vreme după evenimentul de la Micăsasa.

Vasile Streza a fost înconjurat de sute de oameni din comună, dar și de liderii PNL Sibiu Raluca Turcan, Daniela Cîmpean, de parlamentarii Nicolae Neagu și Christine Thellmann, de vicepreședintele Vlad Vasiu, de primarii actuali și viitori din Axente Sever, Bazna și Șeica Mică, de viceprimarul din Copșa Mică (viitorul primar al orașului!) și de consilieri județeni și locali.

foto: Conducerea județeană a liberalilor și parlamentari, alături de comunitate / PNL Sibiu

„Am răspuns numărului mare de locuitori din jurul lui Vasile Streza cu o echipă numeroasă de liberali care garantează pentru Vasile și care îi vor asigura, fiecare în parte, susținerea atunci când va avea nevoie ca primar. Așa funcționăm noi, liberalii: împreună pentru comunitățile pe care le reprezentăm˝– a spus Daniela Cîmpean.

Vasile Streza, propunerea PNL pentru funcția de primar al comunei Micăsasa,  vine din mediul privat și își va pune eficiența dovedită acolo, în slujba administrației publice.

„Vom scrie istorie împreună˝– a spus Vasile Streza, enumerând proiectele cu care va reașeza Micăsasa pe locul pe care îl merită între comunele județului.

Infrastructură, modernizarea unităților de învățământ, asistență socială la domiciliu pentru persoanele vârstnice, teren de sport pentru tineri, apă potabilă pentru toți locuitorii, masă sănătoasă în școli – acestea reprezintă o  mică parte dintre prioritățile  candidatului PNL la Primăria Micăsasa, Vasile Streza, prezentate la întâlnirea recentă cu locuitorii.

foto: Oamenii își doresc un primar al faptelor l PNL Sibiu

„În administrație, deși sunt importante, bunele intenții nu sunt suficiente!  Este nevoie de parteneriate serioase cu instituțiile județene și naționale. Asta oferim  noi, liberalii, în sprijinul proiectelor lui Vasile Streza pentru Micăsasa, iar realizările  din întreg județul sunt mărturia succesului nostru”, a declarat Raluca Turcan, ministru al culturii și președintă a organizației județene a PNL.

foto: Proiectele candidatului liberal vor aduce Micăsasa în rândul comunelor dezvoltate / PNL Sibiu

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015.

 

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/15/2024 01:08:00 p.m. de

Montarea contoarelor digitale de branșament din Mediaș, în cadrul lucrărilor de reabilitare și extindere a rețelelor de apă, continuă pe străzile 1 Decembrie, Ceahlău, George Popa, Maialului, Margaretelor, Nucului, Pilot Lucian Husdup, Piscului, Rodnei și Wewern (CP)

 

Lucrările de montare a contoarelor digitale de branșament din Mediaș continuă începând de astăzi, 15.05.2024, pe străzile 1 Decembrie, Ceahlău, George Popa, Maialului, Margaretelor, Nucului, Pilot Lucian Husdup, Piscului, Rodnei și Wewern. Una dintre componentele contractului, aflat în derulare, ATM-CL-01 „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș” din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, este reprezentată de operațiunea de înlocuire a 8.500 de contoare de branșament, care în prezent deservesc clienții din oraș, cu contoare inteligente, care permit transmisia la distanță a indexului.

Operațiunea de înlocuire a contoarelor clasice de branșament, precum și operațiunea de montare contoare digitale se va face etapizat, în baza unui program de execuție stabilit de comun acord împreună cu antreprenorul, care va derula efectiv lucrările.

Antreprenorul acestor lucrări este S.C. GEIGER TRANSILVANIA S.R.L. , iar echipele care vor derula operațiunea vor avea un program de lucru de luni până sâmbătă, între orele 08.00 – 17.00. Având în vedere că este vorba despre o operațiune care se va derula de multe ori pe  domeniul privat, facem precizarea că personalul antreprenorului se va legitima și va purta echipament de lucru cu însemnele firmei.
Totodată, subliniem faptul că schimbarea sau montarea contorului nu implică niciun fel de costuri pentru clienți, operațiunea fiind suportată în totalitate de către operatorul regional S.C. Apa Târnavei Mari S.A., prin proiectul cu finanțare europeană derulat la nivel regional.
Clientul nu are niciun fel de obligație de plată. În cazul lucrărilor pe domeniul privat, facem apel la înțelegerea clienților, pe care îi rugăm să fie cooperanți și să ne acorde sprijin pe durata operațiunii.
Pentru a ne semnala diferite situații cu caracter deosebit, sau pentru a solicita informații, clarificări sau pentru a verifica prezența echipelor de lucru în teren, vă recomandăm să contactați Reprezentantul Antreprenorului, Ovidiu Goga la numărul de telefon 0752 663 750.
Lucrările vor crea un anume grad de disconfort, de aceea ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere, asigurându-vă că toate lucrările sunt realizate în beneficiul comunității noastre. În cazul întreruperilor furnizării apei, ca urmare a lucrărilor programate pentru înlocuirea / montarea contoarelor de branșament, clienții din zonele afectate vor fi anunțați cu cel puțin 24 ore înainte, prin publicarea de anunțuri pe website-ul www.apatarnavei.ro și pagina de Facebook a companiei, cât și în presa locală. Cu toate acestea, apariția unor avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei. În consecință, în astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei este ulterioară sistării efective a alimentării cu apă.

Compania APA TÂRNAVEI MARI face eforturi susținute pentru a anunța și remedia cât mai operativ avariile, în scopul informării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului, la parametri normali. 
Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Continuare
    Trimite prin e-mail
Publicat la 5/15/2024 07:56:00 a.m. de

Conferință antidrog. Peste 400 tineri din Mediaș au aflat care sunt consecințele consumului de droguri

Clubul Rotary Mediaș, în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș și Asociația Steaua Transilvaniei, a organizat o conferință antidrog la Sala Traube. Manifestarea s-a desfășurat în cadrul proiectului districtual „Drogurile - de la fascinație la dependență”, menit să disemineze în rândul tinerilor pericolele imense cu grave consecințe legate de consumul de droguri. 


La eveniment au luat parte peste 430 elevi din clasele IX-XII și cadre didactice de la cele cinci licee medieșene. „Clubul Rotary Mediaș mulțumește conducerii liceelor din Mediaș pentru implicarea în acest proiect, Primăriei Mediaș și Asociației Steaua Transilvaniei pentru parteneriat, Interact Mediaș pentru sprijinul în organizarea evenimentului și sponsorilor pentru susținerea financiară a proiectului” spune Cristina Chisăliță, Președintele Clubului Rotary Mediaș.
 
Dialog interactiv
 
Prezentarea de la Sala Traube a fost susținută de Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, autor al volumului intitulat „Marijuana, zborul spre iad”, una dintre vocile cele mai competente în domeniu.
Tinerii au fost interesați și impresionați de prezentarea făcută, de cazuistica cuprinsă atât în carte cât și în scurtele filme proiectate, s-au pus întrebări și s-au făcut comentarii și remarci foarte pertinente. La final s-au distribuit exemplare din cartea lui Cătalin Țone și materiale promoționale care să le amintească tinerilor despre imensele pericole la care se expun prin consumul de droguri. „Dincolo de măsurile legale, judiciare și medicale pe care statul, prin instituțiile sale abilitate, le ia și de pârghiile punitive și de tratament pe care le uzitează, consider că, sunt la fel de importante aceste întâlniri cu tinerii, în care, atât exemplele pozitive ale celor care au reușit să renunțe la consum, cât și, din păcate, cele negative, uneori fatale, au un rol determinant în a convinge adolescenții să nu aleagă calea dependenței. Prevenirea, cunoașterea consecințelor teribile în toată amploarea lor și dialogul sincer sunt instrumente la fel de importante, pentru că, așa cum se poate vedea, post factum,  situațiile devin mult mai complicat de soluționat și, uneori, pot lua o turnură către un deznodământ tragic” a declarat Prof. Dr. Cătălin Țone.
Continuare
    Trimite prin e-mail

marți, 14 mai 2024

Publicat la 5/14/2024 06:01:00 p.m. de

Târg de Economie Circulară în curtea școlii – inițiativa inedită a elevilor din Copșa Mică

 

Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică au organizat astăzi un târg inedit, chiar în curtea școlii: au donat lucruri folosite sau noi, de care nu mai aveau nevoie, iar în schimb nu au primit bani, ci saci menajeri și mănuși.

foto: Primăria Copșa Mică

Astăzi, 14 mai 2024, începând cu ora 12 elevii şi profesorii Lung Angela, Gruia Ramona și Macarei Gabriela, din cadrul structurii Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică au organizat şi au participat, în număr foarte mare – aproximativ 200 persoane – la Şcoala Gimnazială nr.3, la un Târg de Economie Circulară. Cu alte cuvinte elevii şcolii au pus mână de la mână, au donat lucruri folosite sau noi, de care nu mai aveau nevoie şi au organizat în curtea şcolii un veritabil târg.

foto: Primăria Copșa Mică

Dar în cadrul acestui târg nu s-au folosit bani pentru achiziţionarea diverselor produse expuse (jucării, cărţi, haine, rechizite, etc) ci seturi de saci menajeri şi mănuşi de cauciuc. Astfel s-a realizat un troc în toată regula în care participanţii (elevi şi parinţi) au învăţat să refolosească lucruri, să facă schimb de produse, să nu irosească materiile prime limitate şi chiar să se pregătească pentru o campanie de reciclare viitoare la care vor folosi bine înţeles sacii şi mănuşile folosite ca monedă de schimb azi.

„Succesul acţiunii de astăzi i-a motivat pe participanţi să anunţe organizarea în viitorul apropiat a unui nou târg de acest fel, de data aceasta în oraş, la care să-i coopteze şi să-i mobilizeze şi pe locuitorii oraşului. Felicitări organizatorilor şi participanţilor pentru o acţiune foarte captivantă desfăşurată sub egida proiectului EcoProvocarea”, au transmis reprezentanții Primăriei Copșa Mică

Continuare
    Trimite prin e-mail