URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Doi necăjiți din Bihor au devenit primii români pe care justiția noastră i-a condamnat la închisoare, ce-i drept cu amânare, pentru că în 2021 și-au retras copiii de la școala din Bratca. Cazul a ajuns în instanță după ce școala a anunțat Poliția și DGASPC, iar Parchetul Aleșd i-a inculpat pentru împiedicarea dreptului la educație.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru cine veți vota pentru a ocupa funcția de primar al Oradiei, la alegerile din 9 iunie?








De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Epuizarea profesională, denumită și burnout, este definită de Organizația Mondială a Sănătății ca un sentiment de oboseală intensă și constantă, de pierderea controlului și de incapacitatea de a obține rezultate concrete la locul de muncă.
Reabilitarea Parcurilor 1 Decembrie şi I.C. Brătianu din Oradea a fost scoasă la licitaţie pentru 15,7 milioane euro (FOTO)
Știri Bihor
Reabilitarea Parcurilor 1 Decembrie şi I.C. Brătianu din Oradea a fost scoasă la licitaţie pentru suma de 15,7 milioane de euro. Municipalitatea orădeană a depus proiecte pentru a acoperi din fonduri europene circa 5,2 milioane euro din valoarea totală a investiţiilor în cele două parcuri.
29 Mai 2024, 20:30
Cum se fentează Start Up Nation: 40.000 euro pentru o firmă fantomă cu sediul într-o... cafenea din Bihor
Știri Bihor
Descoperire halucinantă a poliţiştilor bihoreni: o firmă a încasat 40.000 euro prin programul Start Up Nation pentru un atelier de mobilă cu sediul într-o... cafenea din Aleşd. Administratorul societăţii a ajuns în anchetă pentru obținerea ilegală de fonduri.
29 Mai 2024, 19:34
1 Iunie... altfel: Ture cu balonul cu aer cald, la Vârtop Festival 
Știri Bihor
Atracțiilor naturii li se alătură altele, în acest weekend, în satul de vacanță Vârtop, unde va avea loc o primă ediție a unui festival organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului și care va marca, totodată, debutul sezonului estival. Printre altele, turiștii vor putea experimenta „zboruri captive” cu balonul cu aer cald. 
29 Mai 2024, 18:31
Liberalul Birta despre următorul mandat: „Vrem să creștem calitatea vieții orădenilor”
Știri Bihor
Însoțit de doi profesioniști - muzicianul Carmen Rus și chirurgul oncolog Dănuț Dejeu - propuși să înnoiască echipa PNL din Consiliul Local Oradea, candidatul liberal la Primărie, Florin Birta, a declarat, miercuri, că în următorul mandat, dacă orădenii vor considera că în cel în curs „ne-am făcut datoria”, vrea să acorde prioritate unor proiecte în domenii precum educația, sănătatea, cultura, spațiile verzi, transportul în comun și reabilitarea blocurilor de locuințe. „Noi am încercat să facem în Oradea nu politică, ci administrație”, a spus Birta.
29 Mai 2024, 17:55
Vrei să afli mai multe despre învățământul profesional și dual? Târgul ofertelor educaționale se ține joi, la ERA Park Oradea
Educatie
Elevii, părinții dar și profesorii care vor să afle mai multe despre învățământul profesional și dual o pot face joi, la ERA Park Oradea, la târgul ofertelor educaționale menit să promoveze acest tip de învățământ, în vederea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2024-2025.
29 Mai 2024, 17:27
Şpăgi în echipă: Amănunte din rechizitoriul fostei adjuncte a ITM Bihor, Nadia Racz, acuzată de corupţie
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă, în premieră, amănunte din actul de acuzare întocmit de procurorii DNA Oradea pe numele fostei adjuncte a ITM Bihor Nadia Racz, pentru fapte de corupţie. Echipele de inspectoare ale ITM împărţeau frăţeşte şpăgile cu şefa lor, care nu participa la negocieri, dar avea „protejaţi” proprii, pe care îi anunța despre iminența controalelor şi îi instruia „să fie vigilenţi”.
29 Mai 2024, 17:01
Chirurgul Dănuț Dejeu și muziciana Carmen Rus explică de ce candidează la Consiliul Local Oradea
Știri Bihor
Doi dintre profesioniștii cu care primarul Oradiei, Florin Birta, vrea să-și înnoiască echipa din Consiliul Local la alegerile din 9 iunie - chirurgul Dănuț Dejeu și managerul Filarmonicii, Carmen Rus - afirmă că s-au implicat în viața politică având convingerea că proiectele PNL pentru domeniile în care activează vor continua dezvoltarea acestora. Dr. Dejeu a mărturisit că inițial a refuzat oferta ce-i fusese făcută de primarul Birta, însă apoi a acceptat, din convingerea că „avem o datorie, ca oameni, să ne implicăm în societate”.
29 Mai 2024, 16:30
Spectacole premiate la Gala UNITER, incluse în programul Festivalului Internațional de Teatru Oradea. Lista completă a reprezentațiilor
Știri Bihor
Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea este pe cale să înceapă, astfel că între 1 şi 9 iunie, orădenii se pot bucura de zeci de spectacole, printre care unele premiate recent la Gala UNITER, cum ar fi producţia „Cine l-a ucis pe tata” a Teatrului Metropolis din Bucureşti, care i-a adus lui Andrei Măjeri premiul pentru cea mai bună regie.
29 Mai 2024, 16:00
FC Bihor le asigură suporterilor transport gratuit şi la jocul de sâmbătă de la Ghiroda
Știri Sportive
Fotbaliştii de la FC Bihor vor susţine sâmbătă prima manşă a finalei barajului de promovare în Liga a II-a. Orădenii vor juca de la ora 18 în judeţul Timiş, cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, echipă care a eliminat-o pe Poli Timişoara. În vederea acestui joc, clubul orădean le asigură suporterilor roş-albaştri transport gratuit cu autocarul. Înscrierile se pot face până joi la ora 14.
29 Mai 2024, 15:11
Continuă demolarea caselor din intersecţia Tudor Vladimirescu - Bulevardul Decebal din Oradea. Circulație îngreunată în zonă (FOTO)
Știri Bihor
Municipalitatea orădeană a reluat miercuri demolarea caselor din intersecţia străzii Tudor Vladimirescu cu Bulevardul Decebal pentru a face loc viitorului pasaj subteran. Constructorii au început dezafectarea caselor de pe partea stângă a drumului pe sensul de mers către Primărie. Circulaţia în zonă a fost restricţionată la o bandă pe sens din motive de siguranţă până în jurul orei 13. Traficul auto pe strada Tudor Vladimirescu s-a desfăşurat la pas.
Un elev de clasa a IX-a din Oradea a obținut o medalie de aur la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”
Educatie
Radu Bogdan Țarcă, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, s-a întors victorios de la Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, a cărui etapă națională s-a desfășurat în perioada 23-26 mai, la Iași. 
Copii fără școală din părinți fără carte
Opinii
Doi necăjiți din Bihor au devenit primii români pe care justiția noastră i-a condamnat la închisoare, ce-i drept cu amânare, pentru că în 2021 și-au retras copiii de la școala din Bratca. Cazul a ajuns în instanță după ce școala a anunțat Poliția și DGASPC, iar Parchetul Aleșd i-a inculpat pentru împiedicarea dreptului la educație.
29 Mai 2024, 12:48
OTL: Programul mijloacelor de transport pentru plimbări de agrement, în perioada 1-2 iunie
Noutăți de la OTL
O.T.L. invită orădenii la plimbări de agrement cu Autobuzul turistic, Tramvaiul de Epocă şi garnitura de tramvai cu nr. 31, care vor efectua curse în weekendul 1-2 iunie.
29 Mai 2024, 12:05
Licitația CNAIR pentru construirea Drumului Expres Oradea – Arad, deblocată pentru două din cele trei tronsoane, inclusiv în Bihor
Știri Bihor
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deblocat pentru două dintre cele trei tronsoane ale DX Oradea - Arad procedurile de licitație pentru găsirea constructorilor care să realizeze lucrările, și anume pentru loturile I (Oradea - Salonta) și III (Chișineu Criș - Arad). Licitația pentru lotul Salonta - Chișineu Criș a rămas, deocamdată, suspendată.
29 Mai 2024, 11:45
Votați USR pentru schimbare în Consiliul Local Oradea!
Politic
Oradea are nevoie de o administrație locală proaspătă, pregătită să asculte vocea cetățenilor și să implementeze proiecte vizionare pentru dezvoltarea orașului.
29 Mai 2024, 11:35
Noi percheziţii în Oradea, la patronul magazinelor Leonardo, Florin Panea (FOTO)
Știri Bihor
Sunt percheziţii în desfăşurare miercuri, în Oradea, la sediul companiei Leonardo, deţinute de milionarul orădean Florin Panea, într-un dosar ce priveşte noi acuzaţii de fraudă. Acţiunea poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.
Conferința „Gaudeamus” va avea loc joi la Facultatea de Litere din Oradea. Printre invitați, scriitorul Radu Țuculescu
Educatie
Conferința „Gaudeamus. Contribuții actuale la cercetarea filologică” aduce la sediul Facultății de Litere profesori și studenți din țară și străinătate și prilejuiește, totodată, un dialog cu scriitorul Radu Țuculescu. Evenimentul va avea loc joi, în cadrul Săptămânii științifice la Universitatea din Oradea.
29 Mai 2024, 10:11
Corijenți la transparență: „Pete albe” privind licitațiile și achizițiile pe site-ul Consiliul Județean Bihor
Bihorel
Faimos pentru reformarea administrației locale din Oradea, iar în ultimii patru ani și a celei județene din Bihor, punând accent pe onestitate și eficiență, președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, n-a reușit să dea dovadă de transparență până la capăt...  
29 Mai 2024, 09:26
Program de guvernare pentru creșterea nivelului de trai în Oradea
Politic
Viziunea mea pentru Oradea este una în care fiecare locuitor se bucură de o viață de calitate și are acces la oportunități reale de dezvoltare personală și profesională. Îmi doresc ca Oradea să fie un loc în care fiecare familie se simte în siguranță și protejată, în care fiecare tânăr își poate urmări visurile și fiecare persoană în vârstă se simte susținută și respectată.
29 Mai 2024, 08:40
La școală, cu forța! Ce au descoperit judecătorii în cazul celor doi părinți din Bihor care refuză să-și trimită copiii la școală
Știri Bihor
Doi bihoreni riscă să devină primii părinți din România care ajung la închisoare pentru că nu-și trimit copiii la școală. Sub pretextul că vor să-i protejeze de pericolul anturajului și al internetului, soții Liviu și Doinița Oltean îi învață acasă pe cei patru copii, după principiile unei „academii” creștine din America, motiv pentru care Curtea de Apel Oradea i-a condamnat la închisoare cu amânare, iar, dacă nu vor respecta ordinul judecătorilor de a-i integra într-o unitate de învățământ acreditată, dându-le astfel șansa la un viitor, cei doi ar putea ajunge după gratii.
Librăria Humanitas din Oradea, plină la întâlnirea cu Dan-Liviu Boeriu și al său „manual de învățat fericirea”: „Aici locuiește frica” (FOTO)
Știri Oradea
Inscripția din interiorul librăriei Humanitas din Oradea ce limitează la cel mult 60 numărul persoanelor care pot intra deodată a fost ignorată cu prilejul lansării pentru concitadini a celei de-a doua cărți scrise de Dan-Liviu Boeriu, „Aici locuiește frica”. O carte autoreferențială, fără a fi însă nici autobiografie în sensul propriu, nici jurnal, nici - cu atât mai puțin - memorii.
28 Mai 2024, 23:41
Orădenii de la LPS – Champions s-au întors cu 10 medalii de la Cupa Master la judo de la Satu Mare (FOTO)
Știri Sportive
Tinerii judoka de la LPS - Champions Oradea şi-au adjudecat 10 medalii la întrecerile concursului internaţional dotat cu Cupa Master de la Satu Mare. Tradiţionala competiţie a reunit peste 500 de sportivi, iar orădenii şi-au adjudecat patru locuri I, două locuri II şi patru clasări pe poziţia a III-a.
28 Mai 2024, 23:00
„Caravana cu Jocuri” revine în Oradea. Copiii sunt așteptați la un festival gratuit de joacă, carte și arte
Timp liber
În preajma zilei lor, copiii sunt așteptați la un festival ce va ține mai ceva ca-n basme: 4 zile cu distracție, jocuri, ateliere de creație, de teatru, personaje de poveste, lectură și socializare. „Caravana cu jocuri - Festival de joacă, carte și arte” va avea loc în perioada 30 mai - 2 iunie, în incinta Sinagogii Neologe Sion. Participarea este gratuită.
28 Mai 2024, 20:04
Judoka orădean Alex George Creţ s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Paris
Știri Sportive
Oradea va avea cel puţin un sportiv la Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Este vorba despre judoka Alex George Creţ, care şi-a asigurat calificarea la principalul eveniment sportiv al anului, după ce a participat la Campionatul Mondial de la Abu Dhabi. Alex Creţ este legitimat la Clubul CSM Oradea, club care mai poate da în acest an şi câţiva poloişti la Jocurile Olimpice.
28 Mai 2024, 19:22
Le-a pupat pe gât şi a fugit! Un srilankez a băgat în sperieţi două femei şi o fetiţă din Oradea
Știri Bihor
Un cetăţean srilankez în vârstă de 44 ani a fost arestat preventiv pentru 30 zile pentru trei acuzaţii de agresiune sexuală comise asupra a două femei şi a unei adolescente de 12 ani din Oradea. În toate cele trei cazuri, victimele se aflau pe stradă când s-au trezit sărutate pe gât de bărbat, care apoi a fugit.
28 Mai 2024, 19:00
Etapa a 5-a a circuitului „Oradea Joacă Padel” şi-a desemnat câştigătorii
Știri Sportive
Desfășurată la Padel Arena Oradea, etapa a 5-a din circuitul „Oradea Joacă Padel” a fost câștigată la nivelul 1 de tandemul Spiros Baltsavias - Răzvan Sime. Aceștia s-au impus în finală în faţa cuplului Ionuț Tiriteu - Andrei Szilagyi, cu scorul de 6-2, 6-4. La nivelul 2 s-au impus „baschetbaliștii” Sergiu Pop şi Octav Sim.
28 Mai 2024, 18:36
Noi străzi din Oradea vor fi închise începând de miercuri pentru modernizare
Știri Bihor
Comisia tehnică pe probleme de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a dispus marţi noi restricţii de circulaţie. Cinci străzi din cartierul Tineretului vor fi închise începând de miercuri până pe 29 august, pentru lucrări de modernizare. La fel, traficul rutier pe strada Sofiei va fi sistat pe două tronsoane, timp de aproape două luni pentru asfaltare, iar în cursul zilei de miercuri strada Gheorghe Doja va fi închisă circulaţiei pe porţiunea nemodernizată până la intersecţia cu strada Livezilor.
Percheziţii la un distribuitor de utilaje industriale din Oradea: s-au pus sechestre pe proprietăţi de 3,5 milioane lei
Știri Bihor
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au desfăşurat, marţi, percheziţii domiciliare la locuinţele a doi soţi din Bihor şi la sediile unor firme patronate de aceştia. Cei doi sunt acuzaţi că şi-au înşelat cumpărătorii măsluind datele tehnice ale unor utilaje industriale comercializate. Anchetatorii au pus sechestre pe proprietăţi în valoare de peste 3,5 milioane lei. 
28 Mai 2024, 17:50
Atenţie, „poliţist culcat”! Primăria Oradea a montat limitatoare de viteză pe strada Făcliei (FOTO)
Știri Bihor
Primăria Oradea a montat, începând de săptămâna trecută, limitatoare de viteză pe strada Făcliei, atât în dreptul Uzinei de Apă, cât şi în una dintre curbele strânse pe partea spre Fughiu. Bumperele pentru limitarea vitezei au fost puse la cererile repetate ale riveranilor nemulţumiţi de viteza mare cu care circulă maşinile prin cartierul Episcopia. Primăria a omis să instaleze, însă, şi indicatoare de avertizare pentru şoferi, prin care să anunţe existenţa dâmburilor din cauciuc de pe carosabil, cu 50 metri înainte de acestea...
Termoficare Oradea: se întrerupe furnizarea apei calde pe mai multe străzi din oraș
Informații de la Termoficare
Pentru realizarea unor lucrări de modernizare a rețelelor termice primare, în cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea, pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice - Etapa a III-a”, maine, 29 mai 2024, ora 09:00, se întrerupe furnizarea apei calde de consum pentru consumatorii alimentați din punctele termice 404, 405, 406 și 407.
28 Mai 2024, 17:01
Terminalul intermodal din Oradea a devenit funcțional mai repede. Primul tren cu mărfuri a sosit din Olanda (FOTO)
Știri Bihor
Primul tren încărcat cu mărfuri a sosit zilele trecute, din Olanda, la terminalul intermodal din Oradea, unde bunurile au fost descărcate și mutate pe TIR-uri pentru a fi transportate mai departe, la destinație. Trenul a fost reîncărcat cu mărfuri din România trimise spre Europa de Vest. Construit cu bani europeni de municipalitatea orădeană și închiriat unei firme de profil din Cluj, Routier European Transport, terminalul a fost inaugurat, astfel, cu 7 luni mai repede decât era plănuit. 
Toaleta nu e coș de gunoi! CAO cheltuie peste un sfert de milion de euro pe an pentru decolmatarea canalizării menajere din Oradea (FOTO / VIDEO)
Știri Oradea
Compania de Apă Oradea cheltuie peste un sfert de milion de euro pe an pentru decolmatarea canalizării menajere din municipiu, pentru îndepărtarea de șervețele umede, scutece și alte obiecte care nu au ce căuta în toaletă. Costurile unei astfel de intervenții, făcute de muncitori cu masca pe figură, coborâți cu scripeți în cămine de vizitare ce pot depăși o adâncime de 7 metri, se ridică și la 4.000 de euro.
Handbal: CSM Oradea va susţine la Făgăraş barajul de promovare în Liga Naţională
Știri Sportive
Formaţia de handbal masculin CSM Oradea va susţine în acest sfârşit de săptămână jocurile de la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională. Clasaţi pe locul 3 în play-offul Diviziei A, handbaliştii bihoreni se vor duela de vineri până duminică la Făgăraş, cu Steaua Bucureşti, CSM Vaslui şi gazdele de la CSM Făgăraş, pentru a prinde un loc pe prima scenă a handbalului românesc.
28 Mai 2024, 15:32
Doi adolescenți, unul de 15 ani și celălalt de 17 ani, au murit în teribilul accident de pe DN1 din Bihor
Știri Bihor
Printre victimele accidentului mortal petrecut pe DN1, în localitatea Uileacu de Criș, se numără doi adolescenți, unul de 15 ani și celălalt de 17 ani, ambii fiind pasageri în autoturismul care a ajuns pe contrasens și s-a izbit de un TIR, au informat, marți după amiaza, reprezentanții Poliției Bihor. Celelalte două victime, căci accidentul s-a soldat cu 4 morți, aveau vârste de 34 de ani și de 39 de ani. 
28 Mai 2024, 14:52
Baschetbalistul Luca Năstruț, de la CSM Oradea, a fost inclus în echipa turneului final al Campionatului Național Universitar
Știri Sportive
Desfășurat la Oradea, Campionatul Național Universitar de baschet masculin și-a stabilit echipa câștigătoare. Este vorba despre cea a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, care a devenit așadar campioană națională universitară, pe când formația orașului gazdă a terminat turneul la coada clasamentului. Totuși, unul dintre componenții ei, Luca Năstruț, jucător și la CSM Oradea, a fost remarcat și a fost inclus în echipa ideală a turneului final.
28 Mai 2024, 14:15
Primărie curentată: Stadionul municipal din Beiuș, racordat clandestin la rețeaua electrică
Bihorel
Deranj mare în Primăria Beiuş, după ce un echipaj al Electrica Distribuţie a descoperit joia trecută că stadionul municipal cu nocturnă, aflat în proprietatea oraşului şi administrat de Primărie, avea instalaţie clandestină, care ocolea contorul şi era racordat direct la reţea.
28 Mai 2024, 13:32
Un motociclist din Bihor a fost prins, beat şi fără permis, pe un motor neînmatriculat. Are 18 ani
Știri Bihor
Un tânăr în vârstă de 18 ani din localitatea bihoreană Lugaşu de Jos s-a ales cu dosar penal, marţi, după ce poliţiştii rutieri l-au prins conducând beat şi fără permis, o motocicletă neînmatriculată. 
28 Mai 2024, 12:51
Ești pregătit să te înscrii pentru a urma un program de studii universitare, dar nu știi care dintre acestea ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro, oferită gratuit de Universitatea de Vest din Timișoara
Advertorial
UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din întreaga țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional.
28 Mai 2024, 12:08
Digi va cumpăra Telekom România. Anunțul făcut de grupul controlat de Zoltan Teszari
Actual
Grupul de telecomunicații și mass-media Digi, controlat de omul de afaceri bihorean Zoltan Teszari, va cumpăra Telekom România, potrivit unui acord de principiu anunțat la Bursa de Valori București, după cum informează portalul de știri din domeniul business Startupcafe.ro. 
28 Mai 2024, 11:50
Mihai Viteazul. O statuie la locul ei
Opinii
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
28 Mai 2024, 11:30
Un angajament ferm pentru sănătatea și bunăstarea comunității. Aceasta este deviza echipei PNL pentru Consiliul Local Oradea
Politic
Orașul Oradea s-a angajat într-o serie de politici și inițiative de sănătate publică menite să promoveze bunăstarea și să asigure accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii săi. Prin intermediul unei strategii concrete și al unui angajament ferm față de sănătatea comunității, Primăria Oradea, în timpul administrației Partidului Național Liberal, și-a propus să investească într-un sector vital, astfel încât cetățenii să aibă posibilitatea să ducă o viață sănătoasă și să se bucure de o calitate ridicată a vieții.
28 Mai 2024, 10:46
Cum s-a petrecut accidentul soldat cu 4 morți, pe DN1, în Bihor. A fost o coliziune frontală
Știri Bihor
Primele cercetări efectuate de polițiștii bihoreni arată că accidentul mortal de marți dimineața, de pe DN1, s-a petrecut după ce un șofer de 39 de ani din comuna Lazuri de Beiuș a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit frontal un TIR.
28 Mai 2024, 10:02
S-a deschis centura Sânmartin: drumul din Oradea până la ieșirea din Felix durează puțin peste 5 minute (FOTO/VIDEO)
Știri Bihor
Noul drum de legătură dintre Oradea și Sânmartin, care funcționează și ca centură a acestei localități și a Băilor Felix și 1 Mai, a fost deschis traficului marți dimineață, fără vreo ceremonie, fiind deja circulat de sute de autoturisme în primele ore. Deplasarea din centura Oradea până la ieșirea din Felix pe DN 76 către Deva durează mai puțin de 7 minute dacă șoferii respectă limita maximă de viteză, de 90 km/h, și de 50 km/h pe o porțiune de circa 300 metri.
Fit 4U, sala de 1 milion de euro din Oradea. Ce servicii le oferă orădenilor care vor un stil de viață sănătos și un corp armonios (FOTO)
Advertorial
Întinsă pe 1.800 mp, sala Fit4 U ocupă aproape tot etajul al treilea al Crișul Shopping Center și le oferă celor dornici să aibă un stil de viață cât mai sănătos sau să ajungă la formele dorite un spațiu aerisit și, totodată, bogat în ceea ce privește numărul și calitatea aparatelor de fitness, atât pentru forță, cât și pentru exerciții cardio.
28 Mai 2024, 09:01
Ciprian Blejan, candidat AUR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean: „Alertă de Mediu în Bihor: Monitorizare totală a pădurilor și revoluție în infrastructură!”
Politic
În Bihor, toate pădurile vor fi atent monitorizate pentru a opri defrişările ilegale şi depozitările clandestine de deşeuri. Fiecare Primărie comunală din judeţ va fi ajutată să atragă fonduri PNRR, astfel ca, în patru ani, să nu existe nicio localitate fără reţea de apă şi canalizare. Sunt Ciprian Blejan, candidat AUR pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, iar prioritatea mea este crearea unei administraţii centrate pe oameni şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.
28 Mai 2024, 08:25
Anunț Compania de Apă Oradea
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii din localitățile Sântandrei si Palota că, în ziua de miercuri 29.05.2024, între orele 9.00 şi 16.00, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, cu ocazia montării de debitmetre în vederea monitorizării pierderilor de apă pe rețelele de distribuție ale S.C. Compania de Apă Oradea S.A.
28 Mai 2024, 07:43
Accident cu 4 morți în Bihor! Un autoturism și un TIR s-au lovit pe DN 1, trafic blocat (FOTO)
Știri Bihor
Patru persoane au murit, după ce un autoturism și un autotren s-au lovit marți dimineață pe DN 1, în Uileacu de Criș. Traficul este blocat în zonă și deviat pe o rută alternativă.
Trei medalii de argint pentru orădenii de la Redpoint la Cupa Casei Regale la tir cu arcul
Știri Sportive
Trăgătorii Clubului Sportiv Redpoint Oradea s-au întors cu trei medalii de argint de la întrecerile Cupei Casei Regale de la Predeal. Alexandra Oanea, Sergiu Pallag şi Lucian Suciu au urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, fiind premiaţi tocmai de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia.
Fostul primar Radu Mazăre a ieșit din închisoare. Vezi cum arată! (FOTO)
Actual
Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a ieșit luni din închisoare, după ce a ispășit 5 din cei 9 ani de detenție la care fusese condamnat. Cunoscut pentru atitudinea sa macho și excentrică de odinioară, fostul edil a părut schimbat, spunându-le jurnaliștilor că se retrage din viața publică.
Filmul „Hai, România!” va putea fi văzut, din 29 mai, pe Netflix (VIDEO)
Magazin
Filmul documentar despre cea mai bună perioadă a fotbalului românesc, „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur", va putea fi văzut pe platforma de streaming Netflix, începând din 29 mai, informează PaginadeMedia.ro. 
27 Mai 2024, 20:25
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5755 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON