„Fantezie printre anotimpuri” în viziunea Dariei Porumbel - expoziţie de grafică la Biblioteca Judeţeană Argeș

Marţi, 11 Iunie 2024 12:53

 

În perioada 12 - 29 iunie 2024, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș găzduiește expoziția de grafică ”FANTEZIE PRINTRE ANOTIMPURI” - a micuței artiste DARIA PORUMBEL. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 12 iunie, la ora 18:00, în holul central al instituției, unde vor fi expuse pe simeze 45 de lucrări. Evenimentul va fi curatoriat de poeta - membră a Uniunii Scriitorilor din România - și realizatoarea TV, Denisa POPESCU-MARTIN.

 

 

Condiţiile de contestare a examenelor naţionale se pot schimba semnificativ

Marţi, 11 Iunie 2024 12:14

 

Vicepreședinta Federației Părinților și Aparținătorilior Legali a trimis o scrisoare deschisă ministrei Educaţiei, Ligia Deca, prin care solicită implementarea mai multor măsuri menite să transparentizeze Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul. Potrivit Edupedu.ro, principala solicitare este emiterea unui ordin de ministru care să pună în practică două aspecte chiar din sesiunea 2024. Printre prevederile propuse se numără:

1. Afișarea notelor acordate de cei 2 sau, după caz, 4 corectori la probele scrise ale Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului, la fiecare probă, pentru a asigura transparența și echitatea în procesul de evaluare.

2. Posibilitatea ca elevii să conteste lucrările lor după vizualizarea acestora în format digital, pentru a elimina contestațiile “în orb” și pentru a asigura o contestare conștientă și informată.

 

Dacia Sandriders a trecut cu succes de primele teste

Marţi, 11 Iunie 2024 12:10

 

Prototipul Sandriders a trecut de primele teste, iar reacţiile sunt foarte bune. Dacia pregăteşte modelul pentru Dakar, raliu la care va participa pentru prima oară în ianuarie 2025, potrivit Ştiripesurse.ro. ProMotor spune că Sandriders a fost verificat pe trasee dificile din Millbrook Proving Ground - Marea Britanie, Sweet Lamb - Țara Galilor, Château de Lastours – Franţa.

Dacia Sandrider este echipat doar cu panouri de caroserie esențiale, fără piese decorative, accentul fiind pus pe aerodinamică. Sandrider are un motor V6 de 3.0 litri, care produce 360 CP și un cuplu maxim de 539 Nm. Acesta este conectat la o transmisie secvențială cu 6 trepte, iar puterea este transmisă la toate cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală. Motorul va funcționa cu combustibil sintetic produs de compania Aramco.

 

 

A început pregătirea festivalului de lavandă de la Uda

Marţi, 11 Iunie 2024 11:12

 

Marius Cocean, un multiplu campion național și multiplu medaliat la Campionatele Mondiale si Europene de kickboxing, organizează la Uda, între 22-23 iunie, a V-a ediție a festivalului „Întâlnire cu parfum de lavandă”. Intrarea este liberă!

Vor fi pregătite mai multe surprize pentru cei care vor fi prezenți la acest spectacol al naturii. Cine își dorește un album cu amintiri, e liber să prindă și apusul fantastic în lavandă. Nu vor lipsi călușarii de la Optași-Măgura, care vor încânta vizitatorii cu dansul lor frumos, și nici sportivi de la clubul său de kickboxing care vor susține mai multe demonstrații.

 

Greu de vândut! Zahanaua lui Max, de vânzare la preț redus!

Marţi, 11 Iunie 2024 11:06

 

# Terenul de sub clădire este însă al Gicăi Dobrin, soția marelui fotbalist argeșean

Cabinet de Insolvență ENOIU NICULAE oferă spre vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare, ședințe organizate din două în două săptămâni în perioada 17.06.2024 – 13.01.2025, respectiv în zilele de luni, ora 12:30, la sediul firmei din mun. Pitești, str. Târgul din Vale nr. 29, jud. Argeș, ”Activ imobil situat în mun. Pitești, str. Târgul din Vale nr. 29, jud. Argeș, compus din Clădire Unitate alimentație publică (Ds + P + 1E + M), la care au fost executate împrejmuire și amenajare curte grădină de vară, precum și alte lucrări de modernizare clădire,

 

 

Harta alegerilor din Argeș! PSD - marele câștigător

Marţi, 11 Iunie 2024 10:33

 

# Social democrații au obținut 71 de primării! Lista edililor din județ

# Ionel Moloiu de la Hârsești – fruntaș național

Au trecut alegerile locale și europarlamentare. Dacă pentru unii au fost cu mari emoții, au existat și cazuri unde acestea au lipsit în totalitate, primarii în funcție dominând autoritar alegerile, așa cum este cazul la Hârsești, unde Ionel Moloiu a câștigat un nou mandat cu peste 91%, în comuna Lerești în care actualul primar Marian Toader a câștigat alegerile cu aproape 90% dintre voturi sau comuna Cetățeni, unde primarul Mugurel Ion Minciună a obținut peste 84%.

Planuri mari pentru investitorii care au realizat la Rătești cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est

Marţi, 11 Iunie 2024 10:25

 

 

Cu un portofoliu de 1 GW de proiecte solare, toate la faza ready to build, grupul israelian Nofar Energy este unul dintre cei mai puternici investitori din cel de-al doilea val de regenerabile din România, informează Ziarul Financiar. Nofar este cea care a pus în funcţiune cel mai mare parc solar local, proiectul Răteşti din județul Argeş, de 155 MW.

Parcul de la Rătești este proiectul comun al companiilor israeliene Econergy Renewable Energy și Nofar Energy, dezvoltat în urma unei investiții în valoare de 102 milioane de euro, cea mai mare din sectorul fotovoltaic de la noi, până acum.

 

 

Angajatorii care desfășoară activități de jocuri de noroc și pariuri, verificați de ITM Argeș

Marţi, 11 Iunie 2024 09:20

 

În perioada 29 mai - 1 iunie 2024 s-a desfășurat ampania Nanțională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul „Activități de jocuri de noroc si pariuri”. În județul Argeș au fost efectuate 17 controale, fiind applicate șapte amenzi în valoare totală de 29.000 de lei.

 

Patronul unui service din Argeș, amendat cu 100.000 de lei și trimis în judecată pentru poluare

Marţi, 11 Iunie 2024 08:15

 

La începutul anului 2023 un bărbat a sesizat organele de poliție după ce a observat, în zona Podul Viilor din Pitești, o peliculă mare de produs petrolier pe cursul apei râului Argeș. În urma cercetărilor s-a stabilit că Liviu Constantin Stan, în vârstă de 40 de ani, patronul unui service situat pe strada Depozitelor, a deversat 500 de litri de deșeuri petroliere, care au ajuns în râul Argeș.

 

 

Târgul de Carte pentru Copii „Juniorfest”, de joi până duminică la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 11 Iunie 2024 07:47

 

Ajuns la cea de-a patra ediție, Târgul de Carte pentru Copii „JUNIORFEST” - manifestare culturală ce are ca scop promovarea literaturii pentru copii și totodată, de a încuraja lectura ca mijloc de relaționare între părinți și copii, organizat de către Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești, se va desfășura în perioada 13-16 iunie 2024.

 

Din 6 iunie, o nouă sală de educație fizică școlară, realizată prin C.N.I., este funcțională, la Pitești!

Luni, 10 Iunie 2024 22:23

 

Din 6 iunie 2024, încă o sală de sport construită în Pitești prin Compania Națională de Investiții, este pregătită pentru activități educative: sala de educație fizică școlară a Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” – Structură Şcoala Gimnazială Nr. 2 Piteşti a primit Autorizația ISU!

Investiția în valoare de 2.862.467,00 lei cu TVA a început în 31 octombrie 2022 și s-a recepționat, după finalizare, în februarie 2024.

 

 

Atenție, șoferi! Un nou sens unic în Mioveni

Luni, 10 Iunie 2024 21:05

 

Pentru a îmbunătăți fluidizarea traficului și siguranța circulației rutiere în zona Stadionului Orășenesc Mioveni, începând de joi, 6 iunie, a fost instalat un nou indicator de "SENS UNIC". Mai precis, indicatorul a fost montat pe strada “Eroilor” pentru a permite circulația dinspre strada Stadionului către Bulevardul "Dacia". Aplicarea acestei măsuri va contribui la o mai bună fluidizare a traficului rutier în zonă.

„Pentru a evita incidentele, le recomandăm participanților la trafic să circule cu atenție sporită și să respecte semnele de circulație existente. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!”, a transmis Primăria Mioveni.

 

O singură ofertă pentru pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor

Luni, 10 Iunie 2024 21:03

 

Săptămâna trecută, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că Vodafone a depus singura ofertă pentru pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor care circulă pe drummurile naționale. Durata contractului este de 84 luni, iar valoarea este de 224.68 milioane de lei (fără TVA), bani din PNRR.

„A fost depusă o ofertă pentru noul sistem electronic de tarifare a autovehiculelor care circulă pe rețeaua rutieră națională. Contractul prevede atât servicii de dezvoltare și implementare a soluției informatice cât și furnizarea de echipamente software de bază. VODAFONE ROMANIA SA a depus singura ofertă pentru acest contract cu o valoare de maximum 224,68 milioane de lei (fără TVA), finanțat prin PNRR.

 

 

Vrei să faci ITP-ul la Mioveni? Simplu!

Luni, 10 Iunie 2024 21:01

 

# Stație ITP & Service auto în cartierul Colibași, punct Râul Doamnei

Stație ITP & Service auto

Linia de inspecție tehnică periodică (ITP) este acreditată RAR și asigură verificarea tehnică periodică obligatorie a mașinii dumneavoastră în cele mai bune condiții.

Program: L-V: 09 – 17.

 

Ion Mînzînă: „Am votat pentru normalitate, pentru construcție, pentru viitor”

Duminică, 09 Iunie 2024 10:10

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, a votat, în această dimineață, la secția de votare deschisă la Școala Nr 1 Nicolae Simonide din Pitești. La ieșirea de la urnă, însoțit de mai mulți colegi de partid ,a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. ” Am votat pentru normalitate, pentru construcție, pentru viitor!”, a declarat acesta.

La rândul său, Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a spus: „Suntem optimiști! Pe seară, cu siguranță va fi bine!”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adăugat: „Argesul are nevoie de continuitate! Echipa noastră va continua ceea ce a făcut, adică să muncim pentru argeșeni.”

 

Centru Medical Comunitar modern la Stolnici

Vineri, 07 Iunie 2024 10:56

Joi, 6 iunie, s-a deschis la Stolnici noul Centrul Medical Comunitar. Dispensarul înseamnă garanția că locuitorii vor beneficia de condiții și servicii medicale de calitate. O investiție pusă în operă de primarul Sevastian Roșu Pupăză, cu fonduri guvernamentale prin programul PNDL II și cu o cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș. Imobilul este dotat cu toată aparatura necesară!

 

Clădirea, cu etaj și lift, va găzdui atât cabinetele medicilor de familie, cât și un cabinet stomatologic și un centru de permanență care va funcționa 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Din 6 iunie, o nouă sală de educație fizică școlară, realizată prin C.N.I., este funcțională, la Pitești!

Joi, 06 Iunie 2024 14:37

Din 6 iunie 2024, încă o sală de sport construită în Pitești prin Compania Națională de Investiții, este pregătită pentru activități educative: sala de educație fizică școlară a Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” – Structură Şcoala Gimnazială Nr. 2 Piteşti a primit Autorizația ISU!

Investiția în valoare de 2.862.467,00 lei cu TVA a început în 31 octombrie 2022 și s-a recepționat, după finalizare, în februarie 2024.

Piteștiul beneficiază de fonduri nerambursabile pentru 5 săli de sport, 3 baze sportive, 1 bazin didactic și de agrement - proiecte derulate și finanțate în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de Sport, Complexuri Sportive și Bazine de Înot”, al Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) S.A.

Elevii Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu” – Structură Şcoala Gimnazială Nr. 2 beneficiază de o sală de sport modernă, cu o suprafață construită la sol de 388 de metri pătrați, cu următoarele funcțiuni:

· teren pentru exerciții fizice, cu suprafață de joc efectivă de 170 mp (teren de baschet), din PVC multistrat cu amortizare, cu o grosime de 8 mm, pereți mascați cu spaliere de lemn pentru exerciții până la înălțimea de 2,90 m;

 

Ion Mînzînă: „Transfăgărășanul se deschide de mâine, cu o lună mai devreme!”

Joi, 06 Iunie 2024 13:42

 

 

Compania Națională pentru Investiții în Infrastructura Rutieră a informat autoritățile județene din Argeș că Transfăgărășanul se redeschide de vineri, 7 iunie, începând cu ora 07:00, cu aproape o lună mai devreme față de normativul care prevede deschiderea circulației la data de 1 iulie!

După cum a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, circulația va fi permisă pe tot traseul, inclusiv între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Din motive de siguranță, pe acest sector de drum va fi permisă deplasarea numai între orele 07:00 – 21:00.

Veste bună pentru locuitorii unei comune din Argeș

Joi, 06 Iunie 2024 12:17

Proprietarii a peste 5.700 de imobile din comuna Șuici, județul Argeș, vor primi, în perioada următoare, noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș va preda primăriei comunei Șuici noile cărți funciare ale celor 5.742 de imobile. „În comuna Șuici, lucrările de cadastru general au fost realizate în cadrul proiectului ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene nerambursabile. Înregistrarea sistematică a proprietăților a început în anul 2021 și a vizat o suprafață totală de 3.416 hectare”, informează OCPI Argeș.

 

Un liceu din Argeș a obținut premiul I la concursul național „Știu și Aplic”

Miercuri, 05 Iunie 2024 13:20

 

În perioada 17-19 mai 2024 a avut loc faza națională a concursului „Știu Și Aplic - Securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii” la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi “ Iași.

La această etapă, județul Argeș s-a înscris cu cinci echipe formate din câte doi elevi din ciclul inferior (clasele IX –X), ciclul superior al unităților școlare (clasele XI–XII), atât pentru filiera tehnologică, teoretică, cât și învățământ profesional:

- pentru filiera tehnologică ciclul inferior: Liceul Economic „Maria Teiuleanu“ Pitești;

- pentru filiera tehnologică ciclul superior: Colegiul Tehnic „Costin D.Nenițescu“ Pitești;

- pentru filiera teoretică ciclul inferior: Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;

- pentru filiera teoretică ciclul superior: Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;

 

- pentru învățământul profesional: Liceul Tehnologic „Astra” Pitești.

Nouă ani de închisoare pentru tânărul care a omorât un polițist local

Miercuri, 05 Iunie 2024 12:27


Tribunalul Argeș s-a pronunțat luni, 3 iunie, în dosarul tânărului, în vârstă de 20 de ani, care în urma unui conflict verbal a lovit un polițist local. Momentul său de agresivitate a costat viața unei persoane. Victima a murit după două săptămâni la spital în urma loviturilor primite.

Ștefan Florin Moraru, din comuna argeșeană Moșoaia, a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare pentru ultraj raportat la loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Inculpatul trebuie să plătească familiei victimei și daune morale de 50.000 de euro.

 

 

Pagina 1 din 502

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea