Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

articol audio
play icon mic icon Imagine din serialul Baby Reindeer difuzat de Netflix

Un vecin din blocul în care locuiam atunci avea obiceiul să își bată nevasta. Dar nu oricum. Rău! Femeia cerea îndurare, cerea ajutor, spunea că moare. Era ceva greu de ascultat. Și îl apucau crizele numai noaptea, în jur de ora două, când și îngerii dormeau. În una din nopțile acelea, în care nu mai suportam să aud durerea aia, am urcat la ei și am bătut la ușă, pentru că femeia striga crunt. Urletele s-au oprit și m-am întors la mine în apartament, cumva cu o conștiință împăcată, că am oprit ceva rău din a se petrece. A doua zi, femeia mi-a bătut la ușă și m-a rugat să nu mă mai bag în lucruri care nu mă privesc.

Citește mai mult

Imagine cu lideri PNL. Captură foto: Recorder/YouTube

Într-o țară normală, Nicolae Ciucă, din poziția de lider PNL, ar fi cerut demisia de onoare a primarului din Sinaia și i-ar fi retras sprijinul politic după ce au ieșit la lumină suspiciuni rezonabile care evidențiază sistemul corupt patronat de acesta. (Captură foto: Recorder/ YouTube)

Citește mai mult

Imagine din Piața Victoriei de la protest. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

În ultimii 17 ani, de când a aderat la Uniunea Europeană, România a devenit un beneficialr net al fondurilor europene. România a absorbit fonduri în valoare de 90,84 miliarde de euro de la UE și a plătit, la rândul său, la bugetul Uniunii Europene suma de 29,21 miliarde de euro. A rezultat astfel un plus de 61,6 miliarde euro, absorbție netă de fonduri nerambursabile reușită de țara noastră în 17 ani de apartenență la Uniunea Europeană. Tana Foarfă, expertă în afaceri europene și directoare executivă a Europuls (Centrul de Expertiză Europeană), declară într-un interviu pentru Republica că fondurile europene ne consolidează progresul, evoluția ca societate și, evident, partea de democrație. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Citește mai mult

angajata - mobilitate

Deși aproape două treimi (64%) dintre angajații respondenți din întreaga lume au declarat că este mai probabil să rămână la angajatorul lor actual după o detașare internațională pe termen lung, 92% consideră că astfel de experiențe le pot „schimba viața” și 89% spun că mobilitatea internațională este esențială pentru continuitatea și reziliența activității economice, în creștere de la 74% anul trecut. Foto .Lars Zahner / imageBROKER / Profimedia

Citește mai mult
LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune.

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

LifeBOT este o platformă de inteligență artificială care poate să comunice cu tine și face parte din campania “România Asigurată". Tehnologia este instrumentul care poate să ne ajute să comunicăm, să primim informații relevante, pentru ca noi să putem face alegeri bune .

Adresa de messenger:
http://m.me/www/MetropolitanLifeAsigurari

i Info

Te vei întâlni cu butoane precum Da sau Treci la următorul articol.
Tot ce trebuie să faci este să alegi. Pur și simplu dai click pe butoane și mergi mai departe.
Platforma este susținută de Metropolitan Life. Aceasta învață pe măsură ce tu alegi, iar când vei reveni în LifeBOT, îți va da noi informații.

Imagine cu un soldat ucrainean din Brigada 30 Mecanizată, care trage cu obuzierul 2S1 Gvozdika asupra unor poziții de artilerie pe 30 aprilie 2024. Foto: Wojciech/ AFP / Profimedia

Pe frontul din Ucraina situația este complicată. Luptele sunt destul de intense: stradă cu stradă, casă cu casă, după cum declară într-un interviu pentru Republica Martin Kuz, corespondent de război și autor al unui buletinul informativ săptămânal privind realitățile frontului. Martin relatează de doi ani despre războiul de agresiune pe scară largă început de Vladimir Putin și spune că situația de pe linia frontului este acum dificilă, pentru că armata ucraineană s-a confruntat în ultimele luni cu oboseala trupelor, moralul din ce în ce mai scăzut și lipsa munițiilor pentru a rezistat în fața atacurilor rusești. Foto: Wojciech/ AFP / Profimedia

Citește mai mult