Târg mare la Răcășdia

Târg mare la Răcășdia

Cea de-a 44-a ediţie a Târgului Mare de Toamnă de la Răcăşdia a adunat și de această dată participanți din toate colțurile județului, atât în […]



Bucătari pentru o zi

Bucătari pentru o zi

Jurnaliștii din Reșița au fost bucătari pentru o zi. La invitația Centrului de Tineret Mansarda, jurnaliștii au pregătit un meniu special pentru copiii care beneficiază […]

Detector pentru viață

Detector pentru viață

Campania „Detector pentru viață” a ajuns și în Caraș-Severin. Mai multe detectoare de fum au fost montate în casele cărășenilor din 6 localități. Acestea emit […]

Școală în siguranță

Școală în siguranță

Oamenii legii au desfășurat „Săptămâna școală în siguranță” în unitățile de învățământ cărășene. Activitatea, la care au participat elevi, profesori, dar și părinți, este menită […]

Angajări în armată

Angajări în armată

Armata Română are nevoie de aproape 4 mii de militari, așa că Ministerul Apărării Naționale organizează campanii de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști.

Elevii de a II-a, evaluați

Elevii de a II-a, evaluați

Este a 4-a zi de testări pentru elevii claselor a 2-a. Mai exact, aceștia au susţinut astăzi proba la matematică și științe ale naturii de […]



D I S P O Z I Ţ I E

de convocare a Consiliului Judeţean Caraş-Severin

în şedinţă extraordinară pentru data de 8 aprilie  2024

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin;

În temeiul prevederilor art. 178 alin. (2), 179 alin. (2) lit. b)  şi ale art. 196 alin. (1) lit. b) din Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare

 

D I S P U N:

Art.1. (1) Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă extraordinară, pentru data de 08.04.2024, ora 11:00 în sala de şedinţe  situată la etajul I  al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

(2) Ședința se va desfășura cu prezența fizică a consilierilor județeni.

(3) Proiectul ordinii de zi este prevăzut în Anexa la prezenta dispoziție.

 Art.2. Prezenta dispoziţie se publică în presă și pe site-ul Consiliului Județean  Caraș-Severin şi se comunică, prin grija Direcţiei Generale Juridice și de Administrație Publică Locală:

–  Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin;

–  Pr…

 

Cum alegi un sticker personalizat pentru masina ta?

Poti opta pentru aceste stickere auto personalizate, astfel incat sa te bucuri de o modalitate inedita de a-ti scoate mai usor in evidenta masina. In acest fel, stickerele devin o adevarata expresie a originalitatii, dar si individualitatii, prin care iti poti pune mai usor in prim-plan masina. Un sticker este, asadar, o optiune pe care o poti considera de fiecare data, astfel incat sa iti scoti mai bine in evidenta masina.
In ceea ce priveste alegerea acestor stickere auto personalizate, trebuie in primul rand sa iti gasesti stilul tau unic. Un lucru pe care il poti face in acest sens este sa incepi prin a reflecta asupra intereselor pe care le ai, dar si asupra pasiunilor, precum si a personalitatii tale. Iti poti lasa imaginatia sa zboare si sa descoperi singur ce iti face inima sa bata mai tare. Stickerul este ca o panza goala care iti poate scoate in prim-plan interesele si pasiunile.

Fiecare nuanta a acestor…

TRIBUNALUL CARAȘ-SEVERIN

A N U N Ţ

 

Având în vedere dispoziţiile art.26 alin.(9) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 15 aprilie 2024, orele 9,00, la sediul Tribunalului Caraş-Severin, sala 221, va avea loc tragerea la sorţi pentru desemnarea  președinților și locțiitorilor biroului electoral de circumscripție județeană și birourilor electorale de circumscripție constituite la nivelul județului Caraș-Severin pentru alegerea autorităților administrației publice locale și alegerea membrilor României în Parlamentul European, din data de 09 iunie 2024.

 

PREŞEDINTE,

TRIBUNALUL CARAŞ-SEVERIN

Judecător PETRU JUCA

 

Anunț Publicare Posturi Vacante

 

Pe fondul analizei efectuate de către conducerea societății cu privire  la situația locurilor vacante și necesitatea ocupării acestora, Directorul General al SC AQUACARAȘ SA emite în data de 13.03.2024

 Decizia cu nr. 178 din 13.03.2024

 Urmare a dispozițiilor prezentei Decizii publicăm pe SITE-ul societății Anunțurile privind ocuparea prin concurs/ interviu a următoarelor posturi contractuale de execuție:

 

 Electrician/Electromecanic – Serviciul Tratarea apei și Stații Pompare – Oravița – 1 post

 Electrician/Electromecanic- Serviciul Stații de Epurare- Reșița – 1 post

 Electrician/Electromecanic- Serviciul Tratarea apei și Stații Pompare – Oțelu Roșu- 1 post

 Instalator/Muncitor necalificat- Serviciul Rețele de Canal- Caransebeș- 1 post

 Muncitor necalificat (Deservent vidanje)- Serviciul Auto-Mecanizare- Reșița- 1 post

 Conducător auto- Serviciul Auto –Mecanizare- Caransebeș- 2 posturi

 Conducător auto- Ser…

 

Ziua Națională a României este un bun prilej de a ne reaminti valorile pentru care au luptat înaintașii noștri, dar și un moment de reflecție pentru fiecare dintre noi, cei de astăzi.
Ca tânăr om politic, fiu ,soț și părinte sunt recunoscător țării mele pentru tot ceea ce mi-a dăruit și totodată mă simt onorat să slujesc idealurile poporului român.
Astăzi, marea familie românească trăiește o unică emoție-ziua noastră a tuturor.
Vă doresc tuturor din țară sau din diaspora să vă bucurați, și mai ales să nu uitați că pe harta sufletului nostrum, România a însemnat și va însemna întotdeauna ACASĂ!
La mulți ani, români! La mulți ani, România!

În data de 25.04.2024 a avut loc Comisia Socială de Analiză a Solicitărilor de Locuință în care au fost aprobate listele de priorități pe anul 2024 cu persoanele îndreptățite să li se repartizeze o locuință din următoarele categorii: A.N.L., convenabile (fond de stat) și sociale.

Listele pot fi vizualizate pe site-ul primăriei Reșița, la avizierul primăriei situat la parterul clădirii sau la avizierul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat (Bloc 800) etaj 3, hol principal.

 

                 Director executiv,                                                                                                            Inspector,

       GÂRTOI Marius-Liviu                                                   DAVID Venera Loredana
 

 

 

DIRECŢIA PENTRU ADMINISTRAREA DOMENIULUI PUBLIC ŞI PRIVAT

Adresa: Petru Maior nr.2,  Tel./Fax: 0255/220546,  E-mail: patrimoniu@primariaresita.ro

Având în vedere dispoziţiile art.26 alin.(9) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 15 aprilie 2024, orele 9,00, la sediul Tribunalului Caraș-Severin, sala 221, va avea loc tragerea la sorţi pentru desemnarea  președinților și locțiitorilor biroului electoral de circumscripție județeană și birourilor electorale de circumscripție constituite la nivelul județului Caraș-Severin pentru alegerea autorităților administrației publice locale și alegerea membrilor României în Parlamentul European, din data de 09 iunie 2024.

D I S P O Z I Ţ I E

de convocare a Consiliului Judeţean Caraş-Severin

în şedinţă extraordinară pentru data de 19 februarie   2024

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin;

În temeiul prevederilor art. 178 alin. (2), 179 alin. (2) lit. b)  şi ale art. 196 alin. (1) lit. b) din Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare

 

D I S P U N:

 Art.1. (1) Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă extraordinară, pentru data de 19.02.2023, ora 11:00 în sala de şedinţe  situată la etajul I  al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

             (2) Ședința se va desfășura cu prezența fizică a consilierilor județeni.

 (3) Proiectul ordinii de zi este prevăzut în Anexa la prezenta dispoziție.

 Art.2. Prezenta dispoziţie se publică în presă și pe site-ul Consiliului Județean                        Caraș-Severin şi se comunică, prin grija Direcţiei Generale Juridice și de Administrație Publică Locală:

 –  Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin…

 

Întreaga mea educație, carieră și viață s-a clădit aici, acasă, în România. Am crescut și mi-am crescut copilul cu valorile moștenite din familia mea, autentice, românești și eterne. Continui să cred în acest popor așa cum cred în bunul Dumnezeu, și continui să cred că visele înaintașilor noștrii de acum 105 ani, de la Marea Unire, sunt cea de a doua rugăciune a fiecărui român, fie ei din țară sau din diasporă. De Ziua Națională vă adresez salutul meu tuturor și fiecăruia în parte, alături de care rostesc cu recunoștință: La Mulți Ani, România!

Anunţ de participare

Județul Caraș-Severin invită persoanele juridice fără scop patrimonial – respectiv asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile, constituite conform legii, care desfășoară activități nonprofit de intetres general în domeniul sportiv de pe raza administrativ teritorială a județului Caraș-Severin, să depună ofertă în scopul atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă. Programele propuse a fi finanțate sunt: Sportul de Performanță și Sportul pentru Toți.

1. Procedura aplicată pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă a proiectelor în domeniul sportiv pe anul 2024, este prevăzuta de art. 6 din Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

2. Sursa de finanţare a contractului şi valoarea: -500.000 lei din bugetul propriu al Județului Caraș-Severin: Sportul de performanță – 200.000 lei, Sportul pentru toți – 300.000 lei.

Valoarea maximă a finanțării ne…

Ai vreodată senzația că lucrurile din jurul tău se acumulează și nu mai ai loc pentru ele? Ai găsit vreodată hârtii sau obiecte pe care le-ai căutat într-o grămadă dezordonată de lucruri? Ei bine, soluția la aceste probleme cotidiene poate fi simplă: un self storage Bucuresti. În următorul articol, vom explora avantajele pe care le oferă aceste spații și cum îți pot îmbunătăți calitatea vieții.

Avantajele unui serviciu de self storage Bucuresti?

Gândiți-vă la acest self storage Bucuresti ca la soluția ta personală pentru a păstra ordinea și eficiența în locuința sau biroul tău. Prin organizarea obiectelor într-un mod structurat, vei găsi rapid ceea ce cauți, economisind timp și energie. În plus, acest lucru te va ajuta să eviți stresul și frustrarea provocate de dezordine.

Fie că locuiești într-un apartament mic sau într-o casă spațioasă, spațiile de depozitare sunt esențiale pentru a maximiza utilizarea spațiului disponibil. Cu rafturi înalte, sertare încorporate și alte solu…

 

Pe 1 Decembrie fiecare suflet de român vibrează de Ziua Națională!
Acasă la mine în Romania, spune orice om născut în limba română, indiferent unde s-ar afla.Acasă la mine în România spunea soldatul care se afla pe câmpul de luptă, spune cel din diaspora, spune cel trăitor la casa lui în România, și poate de aceea luna decembrie, în care creștinătatea îl primește pe Pruncul Iisus în sălașul sufletului, începe cu ziua noastră a românilor, anul acesta aniversând 105 ani de la făurirea statului national modern.
Să nu uităm în această zi că patriotismul este atunci când iubirea faţă de propriul popor este pe primul loc; naţionalismul, când ura faţă de alte popoare este pe primul loc.
Să ne învățăm copiii cum să trăiască pentru țară și să ne învățăm țara cum să își iubească copiii.Să facem din asta o certitudine, fiindcă „Patria este ca un copil: dacă uiţi de ea, poate să plece de acasă”.
Suntem împreună moștenitorii visurilor celor care au realizat România Mare, iar menir…

ANUNŢ

privind LICITAŢIA locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

 

 

Municipiul Reşiţa, prin Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa, cu sediul în Reşiţa, str. P. Maior, nr.2, Serviciul Parcări, organizează LICITAŢIE PUBLICĂ pentru distribuirea locurilor de parcare declarate vacante din municipiul Reșița.

 

Graficul de depunere a  cererilor se va desfășura conform următorului program:

 

În perioada 01.04.2024 – 12.04.2024: depunerea cererilor pentru rezervarea locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități;
În perioada 15.04.2024 – 30.04.2024: depunerea cererilor pentru rezervarea locurilor de parcare pentru toți ceilalți solicitanți.

 

Cererile tip se completează și se depun la Serviciul Parcări, Compartimentul Parcări de Reședință, cu sediul pe str. P. Maior  nr.2 (Bloc 800), et. 3, camera 3310.

 

Posesorii autovehiculelor care utilizează parcarea de reședință și nu achită taxa de…

D I S P O Z I Ţ I E

de convocare a Consiliului Judeţean Caraş-Severin

în şedinţă extraordinară pentru data de 26 februarie 2024

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin;

În temeiul prevederilor art. 178 alin. (2), 179 alin. (2) lit. b)  şi ale art. 196 alin. (1) lit. b) din Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare

 

D I S P U N:

Art.1. (1) Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă extraordinară, pentru data de 26.02.2023, ora 11:00 în sala de şedinţe  situată la etajul I  al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

(2) Ședința se va desfășura cu prezența fizică a consilierilor județeni.

(3) Proiectul ordinii de zi este prevăzut în Anexa la prezenta dispoziție.

 Art.2. Prezenta dispoziţie se publică în presă și pe site-ul Consiliului Județean Caraș-Severin şi se comunică, prin grija Direcţiei Generale Juridice și de Administrație Publică Locală:

–  Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin;

–  P…

 

 
D I S P O Z I Ţ I E

de convocare a Consiliului Judeţean Caraş-Severin

în şedinţă ordinară pentru data de 29 aprilie 2024

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin;

În temeiul prevederilor art. 178 alin. (1), 179 alin. (2) lit. a)  şi ale art. 196 alin. (1) lit.b) din Codul administrativ, modificat și completat,

 

D I S P U N:

Art.1. (1) Se convoacă Consiliul Judeţean Caraş-Severin în şedinţă ordinară, pentru data de 29.04.2024, ora 11:00 în sala de şedinţe  situată la etajul I  al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

(2) Ședința se va desfășura cu prezența fizică a consilierilor județeni.

(3) Proiectul ordinii de zi este prevăzut în Anexa la prezenta dispoziție.

 Art.2. Prezenta dispoziţie se publică în presă și pe site-ul Consiliului Județean                        Caraș-Severin şi se comunică, prin grija Direcţiei Generale Juridice și de Administrație Publică Locală:

–  Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin;

–  Președi…